Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comportament ciudat redresor ...

Duban Mihai

Postări Recomandate

La 02.02.2017 la 17:27, sesebe a spus:

Te-am intrebat ce tensiune ai la priza.

Cind ai dubii legate de teniunea de iesire la in traf AUTOMAT trebuie sa masori si tensiunea de intrare.

Tensiunea se mai poate scade si bobinind inca citeva spire.

Ca sa bobinezi spire in primar trebuie sa desfaci traful....nu mai bine scoti cateva spire din secundar fara sa desfaci traful.....cum a zis @validae?

Editat de mac01
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Duban Mihai

12

• sesebe

9

• validae

9

• mac01

4

Top autori în acest subiect

Se pot bobina citeva si inseria cu secundarul in antifaza sau chiar si cu primarul dar acolo trebuie mai multe spire si trebuie izolate mai bine.

Nu te obliga nimeni sa desfaci traful daca ai loc sa mai pui 3-5 spire inseriate inversate ca faza cu secundarul. In felul asta se mai inmoaie putin si caracteristica trafului.

Traful pare destul mare (altfel nu putea sa aduca la fierbere acumulatorul asa de repede.) si deci cu putine spire pe volt.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Dacă are spațiu liber de manevră între tole și bobinaj, se pot bobina într-adevăr câteva spire în plus și se leagă în antifază (sfârșit la sfârșit de bobinaj), dar cred că e mult mai simplu să scoată câteva spire fără să umble măcar la tole.....

Link spre comentariu

Ca sa bobinezi fara sa desfaci traful este risc, deoarece se poate deteriora emailul de pe sarma...se poate zgaria de tole la introducerea si tragerea sarmei....plus ca este destul de greu de bobinat. Daca se scoate nu te intereseaza ca s-a stricat emailul sarmei...oricum era mai multa decat trebuia.

Link spre comentariu

poate gresesc, dar initiatorul topicului a folosit un bec cu LED inseriat cu acumulatorul, pe cand domnul validae s-a referit la un bec cu incandescenta...poate mi se pare, dar becul cu LED nu are acelasi efect ca becul cu incandescenta? de ce? pentru ca becul cu incandescenta este de fapt o rezistenta, care absoarbe un curent diferit la rece si la cald. or becul cu LED ma indoiesc ca face acelasi lucru. parerea mea..rog corectati-ma daca gresesc

Link spre comentariu

A spus că a ,,încercat,, tensiunea de ieșire cu becul de poziții cu led doar ca să se convingă că nu-i bate câmpii voltmetrul, nu a zis nicidecum că a înseriat becul acela pentru încărcarea acumulatorului. Și a mai spus că și înainte i se părea că acumulatorii se încărcau prea repede, lucru absolut normal dată fiind tensiunea prea mare de ieșire......

Link spre comentariu

cu iesirea aia de 10 v nu prea stiu ce este ca imi arata tensiune pe ea dar nu prea "misca" nimic .... Oricum am scos din spire ( se pare ca a mai umblat cineva la el ) si fac probe ....

Cred ca si acel acumulator are o problema asa ca incerc cu altul ...

Bun ... deci am ~ 11- 12 v ... Sa vad cum se comporta pe acumulator

Link spre comentariu

Și acumulatorul puternic uzat are obiceiul de a se încărca mult mai repede, în aceleași condiții de încărcare.Explicația ține de scăderea capacității reale, se comportă ca și un acumulator de aceeași tensiune, dar capacitate mai mică...

Recomand să vă achiziționați un densimetru, de orice tip găsiți.Este un accesoriu care poate face diferența între un acumulator bun și unul ,,terminat,,. Dacă un singur element al bateriei are o densitate diferită cu mai mult de 10-20% față de ceilalți, acumulatorul este compromis...

Link spre comentariu

DA ASA A SI FOST!

Bateria aia era super uzata (nu ma asteptam ). Am pus redresorul pe ea ,dupa ce am scos din spire , si la fel a inceput sa fiarba (ce e drept mai incet) , apoi mi-am facut curaj sa cobor la subsol sa iau alta ... si dupa o lupta crancena cu o pisica cuibarita pe acolo (bine de fapt o sperietura :rade: ) am urcat bateria , am pus redresorul pe dansa si asta nu fierbe (bine ca nu a durat mai mult de 15 minute proba dar pentru mine e clar)

Va multumesc pentru ajutor ! Am mai bagat ceva la bibilica cu ocazia asta :aplauze

Link spre comentariu

Din cate am observat eu, multimetrele digitale cam exagereaza cu valorile masurate in ca, Cele clasice nu mi-au indicat niciodata mai mult de 220, ci dinpotriva,indicau mai putin, mai ales seara, cind creste consumul din retea, ceea ce este, cred eu, normal.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări