Vizitator Postat Februarie 2, 2017 Partajează Postat Februarie 2, 2017 Salut, la acest tv al fratelui meu am gasit un LED intrerupt. Este primul pe care l-am abordat pt ca este din familie. Am facut scurt pe LED dar as dori sa-l inlocuiesc sa-mi fac mana. Intrebarea este daca este o solutie buna sau sa caut bareta cu 4 buc sa o inlocuiesc. Link spre comentariu
neculavasile Postat Februarie 2, 2017 Partajează Postat Februarie 2, 2017 daca are vechime e indicat de inlocuiti toata bara ,pentru ca o sa mai urmeze si altele si apoi sa tot desfaci panelul nu prea e bine. Link spre comentariu
leoncris Postat Februarie 2, 2017 Partajează Postat Februarie 2, 2017 (editat) Da si pe urma pica altul de pe alta bareta si tot asa... Ori schimbi LED_ul , ori pui zenner peste.Nicidecum stap. Editat Februarie 2, 2017 de leoncris Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 2, 2017 Partajează Postat Februarie 2, 2017 Probleme cu memoria am de cand ma stiu, citisem pe forum ideea cu zenerul. Dar este in familie, vad eu cum dreg busuiocul. Totusi are 2 cai independente, o sa ma uit atent la schema. Nu inteleg de ce spui ca strapul dauneaza, nu e generator de curent ? Link spre comentariu
Sorin Schiriac Postat Februarie 2, 2017 Partajează Postat Februarie 2, 2017 (editat) ledurile se scurtcircuiteaza in tensiune,daca strapezi ledurile creste tensiunea pe celelalte Editat Februarie 2, 2017 de Sorin Schiriac Link spre comentariu
iuliantv Postat Februarie 2, 2017 Partajează Postat Februarie 2, 2017 daca a-ti urmat unul din sfaturile colegilor rog sa ma ascultati si pe mine ,dupa ce operatia a reusit,va recomand sa sfatuiti propietarul sa foloseasca lumina din spate cat mai joasa cu putinta pentru prelungirea vietii ledurile,in multe tv-uri in meniul de setare a imaginii apar si setarile lumina spate,personal la tv-ul meu un vestel in carcasa de telefunken cu display ves32.....folosesc lumina spate la minimul posibil.si se vede foarte bine,acum bineinteles depinde si de ochiul fiecaruia, Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 2, 2017 Partajează Postat Februarie 2, 2017 Multumesc, am sa-l intreb daca stie de acest reglaj si cum l-a setat. Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 2, 2017 Partajează Postat Februarie 2, 2017 Niciodata nu va tine cu led strapat.Alt led sau zenner. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 2, 2017 Partajează Postat Februarie 2, 2017 Pai incercati si sa explicati de ce, altfel pare ca detineti niste adevaruri care nu trebuiesc cunoscute de oamenii de rand. Link spre comentariu
Alextv Postat Februarie 3, 2017 Partajează Postat Februarie 3, 2017 Eu zic ca Dan ne spune ca daca strapezi ledul acela, si nu-l inlocuiesti(e f.simplu si usor) celelalte nu au viata lunga , intrand in supratensiune. Nu cred ca nu ai in atelierul tau un tester de LED, sau o statie cu aer cald.Zic de tester pt. ca sigur mai sunt si alte leduri slabite. Eu pe langa 2 arse (scurt ), am gasit si vreo 3 slabite , deci am inlocuit 5 leduri si nu mi s-a intors tv.ul. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 3, 2017 Partajează Postat Februarie 3, 2017 Nu stiu citi ati inteles ce vrea sa spuna miticami dar eu cred ca am inteles: in mod normal LED-urile se alimenteaza in curent constant iar acolo, cind se foloseste o sursa de curent constant, numarul LED-urilor nu conteaza pt ca au curentul fixat de sursa de curent. Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 3, 2017 Partajează Postat Februarie 3, 2017 Pai sa judecam pe partea aialalta.Sa zicem 80V pe 12 leduri.Nu fac calcule.80V pe 11 leduri.Nu calculez.(chiar daca se zice ca e sursa de curent constant)Am spus din experienta ca strapand led pe o bareta automat vor ceda altele.Cine nu crede sa se convinga singur. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 3, 2017 Partajează Postat Februarie 3, 2017 Pai ce ai spus tu inseamna sursa de tensiune constanta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 30, 2017 Partajează Postat Martie 30, 2017 Salut, acum m-a sunat fratele ca a picat iar tv-ul. Vreau sa cumpar o bareta de Samsung de aici: http://www.elforum.info/topic/122449-vand-placi-led-samsung/page-3 Conteaza daca le pun la acest LG ? Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator dani502017 Postat Martie 30, 2017 Partajează Postat Martie 30, 2017 (editat) Salut, acum m-a sunat fratele ca a picat iar tv-ul. Vreau sa cumpar o bareta de Samsung de aici: http://www.elforum.info/topic/122449-vand-placi-led-samsung/page-3 Conteaza daca le pun la acest LG ? Multumesc. baretele trebuie sa corespunda panelului,nu toate ledurile sant la fel adiica tensiune, putere, curent . intai vezi ce cod ai pe bareta apoi cauti ai atasat un tabel cu ledurile corespunzatoare dupa cod panel iar daca a picat backlightul este din cauza strapului exact ce a zis ,,dan cod,, tabel leduri tv.htm tabel leduri tv.htm Editat Martie 30, 2017 de dani502017 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum