Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV LED LG 47LN5400

Vizitator

Postări Recomandate

Salut, la acest tv al fratelui meu am gasit un LED intrerupt. Este primul pe care l-am abordat pt ca este din familie.

Am facut scurt pe LED dar as dori sa-l inlocuiesc sa-mi fac mana.

Intrebarea este daca este o solutie buna sau sa caut bareta cu 4 buc sa o inlocuiesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 75
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

9

• sesebe

6

• Dxxx

5

• leoncris

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Probleme cu memoria am de cand ma stiu, citisem pe forum ideea cu zenerul.

Dar este in familie, vad eu cum dreg busuiocul.

Totusi are 2 cai independente, o sa ma uit atent la schema.

Nu inteleg de ce spui ca strapul dauneaza, nu e generator de curent ?

Link spre comentariu

daca a-ti urmat unul din sfaturile colegilor rog sa ma ascultati si pe mine ,dupa ce operatia a reusit,va recomand sa sfatuiti propietarul sa foloseasca lumina din spate cat mai joasa cu putinta pentru prelungirea vietii ledurile,in multe tv-uri in meniul de setare a imaginii apar si setarile lumina spate,personal la tv-ul meu un vestel in carcasa de telefunken cu display ves32.....folosesc lumina spate la minimul posibil.si se vede foarte bine,acum bineinteles depinde si de ochiul fiecaruia,

Link spre comentariu

Eu zic ca Dan ne spune ca daca strapezi ledul acela, si nu-l inlocuiesti(e f.simplu si usor) celelalte nu au viata lunga , intrand in supratensiune. Nu cred ca nu ai in atelierul tau un tester de LED, sau o statie cu aer cald.Zic de tester pt. ca sigur mai sunt si alte leduri slabite. Eu pe langa 2 arse (scurt ), am gasit si vreo 3 slabite , deci am inlocuit 5 leduri si nu mi s-a intors tv.ul.

Link spre comentariu

Nu stiu citi ati inteles ce vrea sa spuna miticami dar eu cred ca am inteles:

in mod normal LED-urile se alimenteaza in curent constant iar acolo, cind se foloseste o sursa de curent constant, numarul LED-urilor nu conteaza pt ca au curentul fixat de sursa de curent.

Link spre comentariu

Pai sa judecam pe partea aialalta.Sa zicem 80V pe 12 leduri.Nu fac calcule.80V pe 11 leduri.Nu calculez.(chiar daca se zice ca e sursa de curent constant)Am spus din experienta ca strapand led pe o bareta automat vor ceda altele.Cine nu crede sa se convinga singur.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator dani502017

Salut, acum m-a sunat fratele ca a picat iar tv-ul.

Vreau sa cumpar o bareta de Samsung de aici:

http://www.elforum.info/topic/122449-vand-placi-led-samsung/page-3

Conteaza daca le pun la acest LG ?

Multumesc.

baretele trebuie sa corespunda panelului,nu toate ledurile sant la fel adiica tensiune, putere, curent .

intai vezi ce cod ai pe bareta apoi cauti

ai atasat un tabel cu ledurile corespunzatoare dupa cod panel

iar daca a picat backlightul este din cauza strapului exact ce a zis ,,dan cod,,

tabel leduri tv.htm

tabel leduri tv.htm

Editat de dani502017
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări