florianmro Postat Februarie 1, 2017 Partajează Postat Februarie 1, 2017 De moment acest subiect este mai mult un sondaj de opinie si sursa de sugestii. Candva am avut acest "microb"al electronicii insa s-a pierdut pe drum .Acum parca m-as mai agata un pic de acesta activitate . Pentru acest lucru doresc sa imi confectionez propriul cnc dedicat acestei activitati .Diferenta fata de alte cnc -uri este ca pe acesta am posibilitatea sa il echipez cu un motor cu atc , magazie de scule , intr-un cuvant totul automatizat . Va fi suficient sa se monteze placuta ce urmeaza a fi prelucrata iar restul va face masina ::gravare , gaurire , indepartarea zonelor de cupru nefunctionale . Eu ma angajez sa realizez constructia propriu zisa , pentru poartea de software de automatizare voi avea nevoie de colaborare. Astrept din partea voastra sa imi sugerati cate freze ( toate cu coada de 3.17 ) sa contina magazia de scule, dimensiuni optime de lucru , deci o discutie libera pentru inceput , Se justifica sau nu o astfel de constructie ? Imi pare rau ca trebuie sa afirm un lucru neplacut ,iniitial am prezentat subiectul la sectiunea Software in electronica -Design PCB " dat fiind faptul ca acolo puteam primi cele mai avizate pareri , sectiunea fiind dedicata electronistilor "pur sange "acestia avand in mod curent astfel de activitati cu masini dedicate. Domnul moderator Dragostalpau a considerat nepotivita sectiunea pentru acest subiect ,drept urmare mi-a sters topicul la doar cateva ore fara nici o explicatie publica .Personal consider un gest total nepotrivit din partea unui moderator sa procedeze in acest fel fara nici un fel de dialog ,as putea spune un gest autoritar. Sper ca aici nu voi avea astfel de probleme si voi primi cele mai potrivite sugestii Link spre comentariu
mars01 Postat Februarie 1, 2017 Partajează Postat Februarie 1, 2017 (editat) Nu a sters topicul, l-a mutat unde a considerat ca este mai potrivita locatia sa. Adica aici. Editat Februarie 1, 2017 de mars01 Link spre comentariu
ionutb71 Postat Februarie 1, 2017 Partajează Postat Februarie 1, 2017 (editat) de fiecare data cand ai deschis subiectul in Software in electronica -Design PCB nu stiam de ce nu se continua subiectul.acum am aflat. cred ca e mai potrivit aici si nu inteleg de ce nu a fost mutat subiectul preferandu-se stergerea lui. stai linistit ca subiectul va fi citit de cine e interesat de domeniu indiferent in ce sectiune se afla si cred ca e bine amplasat aici. pentru inceput te intreb ce motor de frezare cu atc vei folosi.aici pe forum am avut la vanzare niste portscule atc pe iso15 si fiind tipul care se desparte greu sau deloc de" agoniseala" din cutiute ,am renuntat la vanzarea lor. pentru realizarea unui cablaj nu cred ca vor fi folosite mai mult de 3-4 scule,freze si burghie. ca softuri de design pcb,din ce stiu eu,cam toate au o "iesire" catre softuri cad-cam. ex eagle are direct catre mach3,sprint-layout merge trimis catre lazycam-mach3 etc. Mars01 a raspuns in timp ce scriam.din cate vad solutia sculelor folosite e explicata mai bine acolo. Editat Februarie 1, 2017 de ionutb71 Link spre comentariu
florianmro Postat Februarie 1, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2017 Vreau sa folosesc un motor ,mai precis o piesa de mana de tehnica dentara cu 30.000 rot/min caruia i-am realizat sistemul de schimbare automata de scule dar cu actionare pneumatica .Sistemul l-am implementat si functioneaza cu succes pe o masina de frezat dentara de mai bine de un an ,deja si-a dovedit fiabilitatea . Frezele dentare pe care le folosesc au coada de 3 mm insa am gasit pensete de 3,175 asa ca in gama de freze care au acest diametru la coada oferta este foarte bogata Initial aceste motoare in standard sunt echipate cu pensete de 2,35 mm Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum