Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 10W

Vizitator ddmihaid

Postări Recomandate

eu miam facut pe bicicleta muzica de la un ipod cu doua statii de boxe de calculator din alea mici2.0 cu 2 boxe de 5W si 4OHM shi se aud super tare am spart fetestiu a venit la mine 4 insi sa le faq si lor daca tot vrei muzica iati niste boxe de calc scoate statia din ele shi dai drumu pentru ca statia de la boxe este alimentta de un transformator de 9V asa ca poti face

lasa-ma sa ghicesc...l-ai alimentat dintr-o baterie de 9V? :rade:
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

3

• bogdan_

2

• Blind

2

• zal

2

Top autori în acest subiect

• 6 luni mai târziu...

se aud super tare am spart fetestiu a venit la mine 4 insi sa le faq si lor

:rade: In astea sase luni cit au trecut de la ultima ta postare, ai umplut tot Fetestiul cu amplificatoare de bicicleta?
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

"puterea" de iesire depinde f mult de impedanta castilor. de ex eu am casti de 32ohmi,Pmax 0,5w. pentru a atinge o asemenea putere in casti,imi trebuie un amplificator care livreaza ~4w pe 4 ohmi,dar asta nu inseamna ca 4w ajung in casti :yawinkle: . trebuie sa aiba putere mai mare,pt a avea tensiunea de iesire implicit mai mare,suficienta pentru cei 32 ohmi. sau nu? :rolleyes:

Bineiteles ca da, un amplificator capabil de 4W pe 4 ohmi livreaza o tensiune de iesire de 4Vef. Daca il pui sa lucreze pe 32 ohmi, tot 4Vef va da la iesire iar puterea livrata va fi (4Vef x 4Vef)/32 ohmi = 0.5W.Daca lucram cu valoarea de varf a tensiunii (1Vv = 1.41 x 1Vef) formula devine P = (U x U)/2R.Sunt chestiuni elementare dar avand in vedere ca suntem la sectiunea incepatorilor ele trebuiesc clarificate.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări