Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 10W

Vizitator ddmihaid

Postări Recomandate

Vizitator ddmihaid

Vreau sa construiecsc un amplificator audio pentru niste casti (Headphone) alimentat de 2 baterii de 9Vcc......ceva idei SI daca aveti da-ti va rog si link-ul !!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

3

• bogdan_

2

• Blind

2

• zal

2

Top autori în acest subiect

Vezi la mine pe site, este pusa o schema a unui kit simplu de realizat (era produs in serie de IPRS). Are ca finali 2n3055. Daca il alimentezi la 12-14v nici macar nu ai nevoie de radiatoare pentru ele...

Link spre comentariu
Vizitator ddmihaid

cum adica de 2 baterii de 9V ?deci la 9 volti sau 18 volti ?si ce baterii ai tu ca sa tina un amplif de 10W ? si care e rostul ?

Nu ideea e sa le pun in serie !!!
Link spre comentariu

Vezi la mine pe site, este pusa o schema a unui kit simplu de realizat (era produs in serie de IPRS). Are ca finali 2n3055. Daca il alimentezi la 12-14v nici macar nu ai nevoie de radiatoare pentru ele...

ca veni vorba, cum calculez un divizor, ceva, pentru adaptat iesirea pentru casti direct din iesirea de difuzor???(la modul general, nu neaparat doar pentru schema asta... apropo, e o veche cunostinta de-a mea :yawinkle: )
Link spre comentariu

baterie de 9V....din care ies 10W..... care intra in casti.... unde a ajuns lumea asta?

Sigur nu prea are rost configuratia de mai sus, dar ca idee, poti gasi ceva scheme de amplificatoare pentru casti pe http://www.Headwize.com

in functie de casti, s-ar putea ca un simplu operational, de exemplu TL072 alimentat de la o singura baterie de 9V sa iti dea puterea necesara pentru o auditie suficient de intensa.

Link spre comentariu

Daca bagi in casti 10W si nu se prejesc in prima secunda atunci sigur ti se prajesc in a doua secunda timpanele... :weedman: :smt003 :weedman: :smt003 :weedman:

Link spre comentariu

si randamentul? ca doar nu face clasa D nu? face si omu o clasa AB. si tensiunea de clipping? cred ca mai mult de 1.15A.... eu ma gandeam la o baterie de 9V "clasica"ca poti sa pui 6 R20 si... .poate iese ce trebuie :smt004

Link spre comentariu

Mi-a placut asta:''... casti (Headphone) ...'' sa raspundem in engleza oare?Pentru casti nu e nevoie de asa o putere. Exista c.i. amplificatoare de casti care merg si la 3V. Se poate lua de exemplu partea de iesire de la un radio, walkman sau cd portabil (ceva mai de firma).

Link spre comentariu

ia de la capodimonte un TDA 1308T, ia si datasheetul lui, si o sa obtii exact ce vrei...

de fapt... uite schema mai jos:

Posted Image

la iesire pot fi puse casti de 560 ohm (cam 2 V rms), sau de 32 ohm (1,5 V rms), iar banda de frecvente redata e intre 20 de Hz si 20 kHz... deci atentie la calitatea castilor, ca daca sunt "surde", o sa va intrebati de ce se aude prost!!!

sursa poate fi si alternativa... "dioda antiprost" de la iesire redresand monoalternanta, si IC2 stabilizand tensiunea suficient de bine pentru o functionare corecta... puteti si inlocui dioda cu o punte redresoare banala. a nu se depasi 12 volti, altminteri depasiti diferenta maxima de tensiune intre iesirile lui IC2, si il prajiti!!!

daca vreti sa alimentati minunea din masina, un stabilizator discret, cu dioda zenner si un 3055 e foarte bun (conectati iesirea lui in locul unde era pinul 3 al IC2). nu uitati o bobina de soc pe +, in cazul asta!!!

PS integratul e foarte ieftin... cu 10 lei puteti lua 2 sau 3 exemplare, depinde de impachetare, versiunea smd, adica cea cu T in coada fiind mai ieftina...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

"puterea" de iesire depinde f mult de impedanta castilor. de ex eu am casti de 32ohmi,Pmax 0,5w. pentru a atinge o asemenea putere in casti,imi trebuie un amplificator care livreaza ~4w pe 4 ohmi,dar asta nu inseamna ca 4w ajung in casti :yawinkle: . trebuie sa aiba putere mai mare,pt a avea tensiunea de iesire implicit mai mare,suficienta pentru cei 32 ohmi. sau nu? :rolleyes:

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator vip2009

eu miam facut pe bicicleta muzica de la un ipod cu doua statii de boxe de calculator din alea mici2.0 cu 2 boxe de 5W si 4OHM shi se aud super tare am spart fetestiu a venit la mine 4 insi sa le faq si lor daca tot vrei muzica iati niste boxe de calc scoate statia din ele shi dai drumu pentru ca statia de la boxe este alimentta de un transformator de 9V asa ca poti face

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări