Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

dioda led

POLAKU2002

Postări Recomandate

buna ziua.am primit o sumedenie de incarcatoare de baterie ptr ustensile ce functioneaza la baterie de 12v arse binisor,problema este ca acele componente pe care am reusit sa le citesc le am inlocuit si acum am tensiunea corecta ,dar toate incarcatoarele au cite un rezistor inseriat cu martorul de tensiune dioda led rosie carbonizate....cum as putea sa i aflu valoarea .multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• misuraelectronic

1

• iuliantv

1

• POLAKU2002

1

• Electronicserver

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

foarte simplu , tovarasu` ... aveti o latura de circuit electric compusa din led serie cu un rezistor . masurati tensiunea la capetele laturii = sa zicem U . apoi se aplica kirchoff 2 pe acea latura de circuit , anume U = R x I + caderea de tensiune pe ledul rosu . cum caderea de tensiune pe ledul rosu este in medie 2 volti , iar curentul i aproximativ egal cu 20ma , iata cum v-a iesit o ecuatie de gradul 1 , avindu-l pe R drept necunoscuta . evident , R se rotunjeste in sus la prima valoare standardizata existenta . dupa ce-l gasiti pe R , mare atentie la dimensionarea puterii corecte a rezistorului ... calculati dvs R x { i @ patrat } = p1 ... pentru siguranta in exploatare indelungata , se alege un coeficient de siguranta de minim 2 , rezulta ca puterea rezistorului trebuie sa fie mai mare sau egala cu 2xp1 .

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări