Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV KONTRAST model 21R02/21RF02

Constantin73

Postări Recomandate

Acest TV are o problema pe baliajul verticala. Are ecranul cu dungulite albe distorsionate pe partea de jos circa 10cm. Am schimbat toti condensatorii de pe baliaj + de pe barele care alimenteaza baliajul. Am schimbat pana si tubul cu tot cu bobine deflexe de la un TV care mergea normal. Am schimbat si inegratul de pe baliaj STV93028 cu un LA78040 ca sa vad daca imi dispar dungulitele albe, dar la fel se manifesta numai ca am imaginea partea de jos mai ingusta cu circa 5cm. Numai stiu ce sa ii mai fac. Mentionez ca integratul se alimeteaza cu 14V , nu ar trebui sa se alimenteze cu 26V?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Constantin73

10

• Radiotelegrafist

7

• Sorin Schiriac

1

• dan-a2

1

Top autori în acest subiect

Da, este normal din moment ce se alimenteaza cu tensiune simetrica,adica 2x14vcc,vezi ca pe sursa ai doi conzi de 470micro,masoara tensiunea pe fiecare in parte.

Link spre comentariu

Am schimbat un alt integrat in LA78040 si acum nu mai am dungulite , dar am imaginea circa 3 cm ingustata jos la fel si sus. As dori un cod de service ca sa pot sa o reglez!

Link spre comentariu

Am schimbat un alt integrat in LA78040 si acum nu mai am dungulite , dar am imaginea circa 3 cm ingustata jos la fel si sus. As dori un cod de service ca sa pot sa o reglez!

ai schimbat degeaba integratul.

Link spre comentariu

l-am rezolvat partial adica nu mai am dungulite am desfasurat ecranul normal prin service dar am alta problema imi arata culorile foarte tulburi , imprastiate. I-am pus tubul lui inapoi dar aceeasi problema!

Link spre comentariu

Am incercat sa reglez degeaba . am schimbat pana si condesatorul de pe finalul TK de 102 K , dar nici un efect. Imi face imaginea negativa. Deci cum am spus culorile sunt foarte spalacite si imprastiate .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări