vlad228 Postat Ianuarie 31, 2017 Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 Buna seara!De curand am construit un mic amplificator de casti cu integratul tpa6120 pe care, initial, mi-am propus sa il alimentez dintr-un mic transformator toroidal. Am ajuns la concluzia ca ar fi foarte util ca acest mini amplificator sa poata fi alimentat si de la baterie (l-ar face usor mai mobil). Ma gandesc sa incerc sa il alimentez de la o celula LiIon de tipul 18650. Consider ca, in aceasta situatie ar fi doua provocari: prima, si cea mai importanta, consta in convertirea tensiunii de 3.7v la tensiunea de +/-12v, iar cea de-a doua consta in realizarea unui circuit care sa faca trecerea de la alimentarea prin transformator la cea pe acumulator, si incarcarea acumulatorui in momentul in care amplificatorul este alimentat prin intermediul retelei.Momentan, imi doresc sa incerc sa rezolv prima problema. Am cautat pe internet o schema, dar in afara de niste circuite specializate (de la Texas Instruments si de la Linear) nu pre am gasit mare lucru.Credeti ca m-ati putea ajuta dumneavoastra?Va multumesc anticipat pentru ajutor! Link spre comentariu
Electronicserver Postat Februarie 1, 2017 Partajează Postat Februarie 1, 2017 Foloseste un ridicator de tensiune si un incarcator pt li-ion cu protectie la descarcare. Incarci cu 5V, incarcator de telefon sau din transformatorul tau(aduci tensiunea la 5V obligatoriu). Vrei sa se poata alimenta si direct din transformator? Link spre comentariu
vlad228 Postat Februarie 1, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2017 Va multumesc pentru raspuns!In principiu vreau ca acest amplificator sa aiba doua surse de alimentare care vor fi comutate prin intermediul unui releu. Astfel, daca amplificatorul este cuplat la retea, releul va cupla mai departe alimentarea prin intermediul transformatorului. Daca amplificatorul nu este conectat la retea, releul nu va fi aclansat, iar contactele acestuia vor lasa alimentarea prin intermediul acumulatorului.In timpul in care montajul functioneaza conectat la retea, voi folosi un montaj de incarcare a acumulatorului precum cel prezentat mai sus (cred ca este cea mai eleganta solutie). In ceea ce priveste convertorul de la 3.7v la 2x12v, as prefera sa fac eu un montaj (daca nu voi ajunge la niciun rezultat, voi apela la solutia de mai sus). Astept, asadar, sugestii referitoare la construirea convertorului.Trebuie sa mentionez ca eu sunt incepator si privesc aceasta provocare si ca o oportunitate de a mai invata ceva.Va multumesc anticipat pentru ajutor! Link spre comentariu
Electronicserver Postat Februarie 1, 2017 Partajează Postat Februarie 1, 2017 Vezi daca iti place LM2577. O varianta de convertor gasesti in foaia de catalog. Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 4, 2017 Partajează Postat Februarie 4, 2017 Ce sa faca cu un 2577? Tensiunea negativa cum o face? El vrea +/-12V din 3.7V. Eu propun sa se caute o solutie cu alimentare simpla pentru amplificatorul de casti. Sunt modele care au charge-pump-ul intern si nu au condensatoare pe iesire, si se pot alimenta direct din acumulator, necesitand doar un circuit de incarcare. Asta e, data viitoare trebuie pus totul in balanta inainte sa cumperi piesele. Link spre comentariu
Craciun Postat Februarie 4, 2017 Partajează Postat Februarie 4, 2017 (editat) Uite aici: http://www.ebay.com/itm/dc-dc-boost-converter-3-7v-5v-step-up-to-12v-9v-15v-mobile-power-supply-module/131636858207?hash=item1ea62b0d5f Si -12V il faci cu un 555 oscillator alimentat la +12V si redresat ptr -12V( uite aici partea cu 555 http://danolteanu.webs.com/generator.gif). Pe partea de -12V vei avea o tensiune un pic mai mica asa ca va trebui ptr simetrizare sa reduci corespunzator cu niste diode inseriate si alimentarea de +12V. Succes Editat Februarie 4, 2017 de craciun Link spre comentariu
Electronicserver Postat Februarie 4, 2017 Partajează Postat Februarie 4, 2017 Tensiunea negativa cum o face? Cum s-a descris in datasheet, sigur nu l-ai deschis. Solutii simple sunt dar ii place sa se complice, sa construiasca, experimenteze, etc... Link spre comentariu
Craciun Postat Februarie 4, 2017 Partajează Postat Februarie 4, 2017 Da se pare ca ce propune @Electronicserver cu LM2577 e cea mai eficienta solutie . Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 4, 2017 Partajează Postat Februarie 4, 2017 @electronic, n-am trecut de jumatatea DS. Ai dreptate. Link spre comentariu
vlad228 Postat Februarie 4, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2017 Buna seara! Va multumesc foarte mult pentru sugestii. In cele din urma m-am orientat catre un mic convertor de la 3.7v la 2x12v (gasit pe aliexpress). Tot de acolo mi-am comandat si modulul pentru managementul incarcarii acumulatorului. Ambele sunt suficient de mici astfel incat sa le pot incadra intr-un pcb mai mare care va contine toate componentele necesare alimentarii.In principiu nu vrea sa ma orientez catre un alt integrat deoarece, pe o pereche de casti sennheiser hd518 acesta suna superb. Am stiut foarte bine in ce ma bag atunci cand am comandat componentele, iar piticul asta cu alimentare care sa suporte si acumulator mi-a venit mult mai tarziu (acum sunt la executia cutiei si m-am gandit sa il fac cat mai versatil).Dapa ce voi avea modulele si le voi testa, voi reveni cu impresii.Va multumesc! Link spre comentariu
cheloo12 Postat Februarie 8, 2017 Partajează Postat Februarie 8, 2017 Salut, ne spui si noua despre ce convertor e vorba? sunt cam in aceeasi situatie cu tine, caut un convertor cu care sa alimentez TPA6120. Multumesc! Link spre comentariu
elmar Postat Februarie 8, 2017 Partajează Postat Februarie 8, 2017 (editat) Te complici mult alimentând amplificatorul cu un convertor...ai putea avea distorsiuni(sau chiar un semnal perturbator peste semnalui audio util) în semnalul audio...indus de convertor, prin alimentare. Editat Februarie 8, 2017 de elmar Link spre comentariu
cheloo12 Postat Februarie 8, 2017 Partajează Postat Februarie 8, 2017 Te complici mult alimentând amplificatorul cu un convertor...ai putea avea distorsiuni(sau chiar un semnal perturbator peste semnalui audio util) în semnalul audio...indus de convertor prin alimentare. Stiu ca ma complic dar as fi vrut sa bag totul intr-o carcasa destul de micuta (25mm inaltime) si transformator la 24V/1A la dimensiunea asta nu prea am vazut. Link spre comentariu
elmar Postat Februarie 8, 2017 Partajează Postat Februarie 8, 2017 (editat) Păi şi această înghesuială o să-ţi dea ceva de furcă ...cu ce am zis eu mai sus... Dacă doreai un amplificator cu alimentare la 3-4v trebuia să te orientezi spre un amplificator făcut special pentru o astfel de tensiune... şi nu te mai complicai cu convertoare generatoare de paraziţi audio... Editat Februarie 8, 2017 de elmar Link spre comentariu
cheloo12 Postat Februarie 8, 2017 Partajează Postat Februarie 8, 2017 Cred ca pana la urma merg pe solutia chinezilor cu TDA2030, a incercat cineva TDA2030 ca sursa de alimentare diferentiala? Pare interesant, o sa pun unul pe o placa de test sa ma joc cu el . http://smsl360.com/image/catalog/smsl/smsl%20sapii/b1-%20(3).jpg Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum