Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

De ce dupa puntea redresoare tensiunea este mai mica?

Vizitator bodisan

Postări Recomandate

Vizitator bodisan

Am un amplituner delia de 2x20w (eu am masurat aprox 2x40w). Daca masor tensiunea pe bornele transformatorului am 2x35v, iar daca masor pe condensatorul de filtraj am +/- 29v. In mod normal ar fi trebuit sa am cam 49v, nu? Chiar nu inteleg de ce e asa. O fi din cauza ca eu toate tensiunile le masor cu ampliful conectat???

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

3

• moro

1

Top autori în acest subiect

daca calculam dupa formula "straveche":tensiunea continua redresata este egala cu tensiunea alternativa din secundar transformator inmultita cu radical din 2 minus caderea tensiune pe diodele redresoareadica:Ucc=35*1,41-2*0,7=48,15Vcred ca ai cate o dioda busita din puntea redresoare.... :(

Link spre comentariu

daca nu cumva ai defect aparatul de masura :shock: sau nu ai pus pe domeniile catre trebuie :oops: adica pe tensiune alternativa (CA) pe secundarul transformatorului si pe tensiune continua (CC) dupa redresare...o punte redresoare (monobloc) are desenat pe ea 4 semne: + - ~ ~sau 3 + - ~ iar al patrulea picior e ~...bun, desfaci legaturile de la puntea redresoare, pui aparatul de masura pe dioda (|>|) si incepi sa masori astfel:- intre + si cele 2 de ~ .. in functie de cum ai firele aparatului, intr-un sens iti arata 1 sau 3.000 (depinde de aparatul de masura), iar in celalalt 0,600-0,700 sau 600 -700- intre - si cele 2 de ~ .. idem...- intre - si + intr-un sens 1 si in celalt 1,2-1,4...adica o dioda conduce intr-un sens (cu o cadere de tensiune pe ea de 0,6-0,7V) iar in celalalt nu..

Link spre comentariu
Vizitator bodisan

De masurat am masurat in domeniile care trebuie... Aparatul este un multimetru din ala digital simplu... Acuma... amplificatorul nu l-am facut eu, asa e din fabrica. Eu doar i-am adaugat inca 2x6000 microFarazi, si atunci am vazut ca de fapt nu are decat 4 diode. Daca transformatorul are 2x35v, nu ar fi trebuit sa fie 8 diode, cate 4 pentru fiecare ramura??? Ca in cazul asta poate de aia are doar jumatate din tensiunea care ar trebui s-o aiba, pentru ca 2 diode redreseaza o semialternanta, si celelalte 2 redreseaza alta semialternanta. Poate am spus doar prostii, nush :roll: Oricum, maine scanez schema si o pun aici.

Link spre comentariu

Eu doar i-am adaugat inca 2x6000 microFarazi, si atunci am vazut ca de fapt nu are decat 4 diode. Daca transformatorul are 2x35v, nu ar fi trebuit sa fie 8 diode, cate 4 pentru fiecare ramura??? Ca in cazul asta poate de aia are doar jumatate din tensiunea care ar trebui s-o aiba, pentru ca 2 diode redreseaza o semialternanta, si celelalte 2 redreseaza alta semialternanta. Poate am spus doar prostii, nush :roll: Oricum, maine scanez schema si o pun aici.

sunt de ajuns 4 diode, transformatorul, daca imi aduc aminte bine, are in secundar 2 infasurari, deci e ok. :wink:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări