surubarila Postat Ianuarie 30, 2017 Partajează Postat Ianuarie 30, 2017 (editat) Sanatate permanenta ! Stie cineva dintre domniile voastre la ce tensiune se aprind led-urile acestui proiector ? Le-am alimentat incepand de la 5V pana la 30V (atat am sursa) si nimic.Sursa proiectorului nu scoate nicio tensiune si e "imbracata" intr-o mazga neagra.Vreau sa ma asigur ca led-urile sunt bune inainte de a incerca sa desfac/repar sursa. Multam ! PS-am si TC dar degeaba , receptorul IR nealimentat. Pe partea din spate a sursei (care era lipita de capac) scrie 20-30Vdc/600ma iar firul negru comun al led-urilor e "+". Eu am pus "-" acolo. Editat Ianuarie 30, 2017 de surubarila Link spre comentariu
Dxxx Postat Ianuarie 30, 2017 Partajează Postat Ianuarie 30, 2017 Da, 20-30V/600mA ca atat scrie... si polaritate inversa. Vezi ca ledurile nu sunt becuri trebuie alimentate in curent controlat (constant). Link spre comentariu
surubarila Postat Ianuarie 30, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2017 Da, 20-30V/600mA ca atat scrie... si polaritate inversa. Vezi ca ledurile nu sunt becuri trebuie alimentate in curent controlat (constant). Da , informatia despre tensiune si curent am gasit-o abia dupa ce am dezlipit sursa de pe cutie(vedeti edit) , de asemenea si polaritatea. Stiu ca led-urile cer curent constant dar pt. o proba de 1-2 secunde am folosit o rez. de limitare si am urcat U incet de la 5V.Led-urile sunt OK , ma ocup de sursa. Link spre comentariu
Dxxx Postat Ianuarie 30, 2017 Partajează Postat Ianuarie 30, 2017 Pai rezistenta aia limitatoare este cel mai simplu driver led, desigur si cel mai modest, insa pentru proba arhisuficienta. Este bine ca totusi sa prezinti datele / situatia intr-o maniera logica, nu de alta dar ca topicurile sa fie clare, poate ajuta si pe altii. OK, spor la treaba Link spre comentariu
surubarila Postat Ianuarie 31, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 Siguranta de pe placa sursei arsa si scurt pe C-ul de filtraj. Smoala in care e impregnata face imposibila reparatia.Pe EBay costa 9$ o sursa identica , sa vad ce zice omul. @Dxxx , m-am grabit si am amestecat un pic informatiile , scuze. Link spre comentariu
Dxxx Postat Ianuarie 31, 2017 Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 Nu este problema, dar gandeste-te sa scrii in asa fel incat potential sa fie de ajutor si altora. Adezivul respectiv poti incerca sa-l indepartezi mecanic si sa repari ce este stricat. Nu are rost sa pui adeziv la loc decat dca sta afara, foloseste linistit silicon transparent. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum