miha_alex Postat Ianuarie 30, 2017 Partajează Postat Ianuarie 30, 2017 Salut, Probabil toti stiti ca un LM317 poate fi folosit in configuratie de limitator de curent(o rezistenta pusa la out si adj). Inrebarea este daca un TLV70033 poate fi folosit in aceeasi configuratie: http://www.ti.com/lit/ds/symlink/tlv700-q1.pdf Multumesc. Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Ianuarie 30, 2017 Partajează Postat Ianuarie 30, 2017 (editat) Limitarea de curent cu o rezistenta se poate folosii la regulatori variabili ( cu pin ADJ ). TLV70033 este un regulator fix cu iesire la 3.3V prin urmare NU se poate folosii ca sursa de curent constant Editat Ianuarie 30, 2017 de bandi12 Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 30, 2017 Partajează Postat Ianuarie 30, 2017 Limitarea de curent cu o rezistenta se poate folosii la regulatori variabili ( cu pin ADJ ). TLV70033 este un regulator fix cu iesire la 3.3V prin urmare NU se poate folosii ca sursa de curent constant Nu stiu daca se poate sau nu folosi - eu nu am testat - dar motivul invocat de tine nu este suficient. Daca nu exista vreo alta limitare, atunci ar trebui sa poata functiona si cu TLV70033 dar avind o cadere mult mai mare pe rezistenta de limitare mai exact 3.3V si nu prea-i economic. Link spre comentariu
UDAR Postat Ianuarie 30, 2017 Partajează Postat Ianuarie 30, 2017 (editat) Se pot folosi și stabilizatoarele de tensiune fixă dacă nu deranjează căderea de tensiune , cu condiția să aibă curentul de bias destul de mic și de constant. De exemplu 7805 se poate folosi și e plin netul de scheme . În cazul TLV70033 , cred că s-ar putea folosi , dar domeniul de tensiune e destul de limitat . În plus, datorită structurii de ieșire pe drenă , specifică LDO , e posibil să apară probleme de stabilitate . EDIT. A postat și colegul @sesebe între timp, spunem cam același lucru . PS Editez acu a treia oară , primele două nu mi le-a luat , deși a apărut mesajul Last edited .... Editat Ianuarie 30, 2017 de UDAR Link spre comentariu
miha_alex Postat Ianuarie 30, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2017 @bandi12: Nu neaparat trebuie sa fie variabil. Ca idee uite-te la 7805: https://www.google.ro/search?q=7805+constant+current&biw=1280&bih=694&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwifiqPE4OnRAhVHWBQKHVs1BYsQ_AUIBygA&dpr=1 @sesebe: Ai dreptate, poate am dat exemplu prost. Acel integrat exista si in varianta de 1.2V. Din pacate LM317 are package mare, nu se gaseste in SOT23-5 sau SOT23-3. Si din cate am vazut capsula SOT23-5 este mult mai raspandita la LDO. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 30, 2017 Partajează Postat Ianuarie 30, 2017 Exista surse de curent mult mai performante in capsula SMD mica. De exemplu LT3092 numai sa nu ceri un curent prea mare care oricum o capsula asa de mica nu il poate sustine. Link spre comentariu
UDAR Postat Ianuarie 30, 2017 Partajează Postat Ianuarie 30, 2017 Există LM317 în capsulă SOT223 . E ceva mai mare decât SOT23 dar asigură și putere ( deci curent ) mai mare . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum