hpavictor Postat Februarie 4, 2017 Partajează Postat Februarie 4, 2017 Vopsea arginintie pentru sobe , se numea LUNAR . Contine particule de Al . Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 4, 2017 Partajează Postat Februarie 4, 2017 varianta cu banda adeziva din aluminiu se preteaza perfect in cazul asta. apoi poti aplica un strat de rasina, si ai pace. eu personal as lua alta antena. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 4, 2017 Partajează Postat Februarie 4, 2017 Cauta spray-uri cu adaos de metal...Cu,Al si rezolvi repede problema.Cat este de durabila varianta asta nu stiu,dar daca e convenabil financiar merita incercata. Nu merge. Singura versiune care a mers a fost metalizarea facut la ISIM Timisoara. Dupa teste am constatat ca versiunea cu folie de Al este mai buna dpdv al cistigului antenei. Grig Vopsea arginintie pentru sobe , se numea LUNAR . Contine particule de Al . E foarte buna la burlanul de sobe, la antene ioc! A fost prima incercata. Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 4, 2017 Partajează Postat Februarie 4, 2017 În acest caz îmi cer scuze pentru inducerea în eroare , era o propunere bazată pe faptul că are în componență pulbere de aluminiu . Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 4, 2017 Partajează Postat Februarie 4, 2017 Pe ideea aia am mers si noi dar nu a functionat . Trebuie o pelicula metalica continua. Grig Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 4, 2017 Partajează Postat Februarie 4, 2017 Cu titlu de relache(parca userul este din Medgidia)...in defasurare este un exercitiu militar naval in Marea Neagra...au baietii niste antene superbe,doar trebuie luate de acolo(nu stiu daca se poate...)si puse la treaba!Nu este necesara reconditionarea Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 4, 2017 Partajează Postat Februarie 4, 2017 (editat) poate te-ar rezolva o solutie de genul asta ? https://youtu.be/c9-wFTUhpT4?t=19 cromarea e reala, nu e vopsea. Editat Februarie 4, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
zsjkuki Postat Februarie 4, 2017 Partajează Postat Februarie 4, 2017 Nu vreau sa te supar dar vreau sa te intreb la ce ai nevoie de antena de 2,4 metrii in diametru .Din cate stiu la sateltii uzuali ai semnalul bun si cu o antena de 1 -1,2 metrii. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 4, 2017 Partajează Postat Februarie 4, 2017 Ca fost posesor de sistem de recepție prin satelit, pot spune în cunoștință de cauză că o antenă de mari dimensiuni e foarte bună mai ales atunci când condițiile de mediu sunt ostile, (zăpadă abundentă, ploi torențiale, etc) și pragul de semnal minim necesar decodării semnalului digital este mult afectat. Atunci o antenă mică începe să dea rateuri supărătoare (îngheață imaginea des) și îți vine să tragi un RPG în antenuța aia mică..... eu am prins și epoca analogică, atunci nu era foarte grav, apăreau aleator ceva pureci peste imagine, dar nu se întrerupea recepția complet ca acum. O antenă metalică de acea dimensiune ar fi foarte scumpă, doar recondiționarea celei de fibră rămâne o soluție convenabilă.Din păcate exfolierea se produce și din cauza diferențelor de dilatare între folia metalică și substratul de fibră, posibil și din cauza elasticității crescute a suprafeței de fibră, care oscilează puternic în vânt.Soluția industrială la vânt pentru antenele mici a fost realizarea suprafeței reflectoare din sită cu găuri mici și dese (sub lungimea de undă), dar o antenă din sită metalică de dimensiune mare s-ar putea deforma foarte ușor și ireversibil și ar presupune un suport foarte greu de metal.... Link spre comentariu
zsjkuki Postat Februarie 5, 2017 Partajează Postat Februarie 5, 2017 Eu inteleg perfect ce zici si sunt de acord cu tine dar intrebarea a fost adresata deschizatorului topicului.La ce are nevoie de antena de 2,4 metrii.Obtii un castig foarte bun pentru o receptie de calitate cu o antena de 1,2 metrii numai daca vrea sa prinda sateliti la care emisia catre Romania intra pe marginea spotului si semnalul este foarte slab.Mai pe scurt,uneori merita sa repari ceva iar uneori nu merita.Eu doar asta incerc sa spun. Link spre comentariu
dany_cta Postat Februarie 5, 2017 Partajează Postat Februarie 5, 2017 Aici pe forum de multe ori alegem sa reparam ceva chiar daca ne costa mai mult decat obiectul respectiv functional. E foarte simplu de reparat dupa cum s-a zis, putina rasina rezistenta la apa, folie de aluminiu si gata, nu e nici o bataie de cap. Omul a zis ca i-a mers bine la prima reparatie dar nu a tinut multi ani pentru ca a folosit prenadez care se stie ca nu se impaca bine cu apa, rasina poliesterica / epoxidica e perfecta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum