Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recondiţionare antenă parabolică din fibră

Postări Recomandate

Salut prieteni. A sosit timpul sa recondiţionez o parabolicâ din fibră , operaţie pe care am facut-o mai de mult (cu prenandez şi folie de aluminiu) , însă nu a rezistat .Acum stiu ca au aparut materiale noi ,insă eu nu sunt in temă cu acestea ,vaş fi recunoscator daca aflu şi eu ce este indicat si unde pot gasi folie autoadeziva pt refacerea oglinzi acestei parabole.Mulţumesc anticipat . :tryre

Editat de SHADYYY
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Salut prieteni. A sosit timpul sa recondiţionez o parabolicâ din fibră , operaţie pe care am facut-o mai de mult (cu prenandez şi folie de aluminiu) , însă nu a rezistat .Acum stiu ca au aparut materiale noi ,insă eu nu sunt in temă cu acestea ,vaş fi recunoscator daca aflu şi eu ce este indicat si unde pot gasi folie autoadeziva pt refacerea oglinzi acestei parabole.Mulţumesc anticipat . :tryre[/quote

Nu merita.Cu 100 de Ron cumperi antena ofset cu suport cu tot.

Si eu am avut unul mare de 180 era fabricat undeva in anii 83-84 si am tot lipit folia de aluminiu.Daca e suprafata mica lipeste cu super glue daca e mare eu am datcu lac si pe urma am pus folia peste lac si am asteptat pana sa intarit.Dar tot o lucrare de al lui Dorel a fost.Pana la urma a ajuns la gunoi.

Link spre comentariu

In noiembrie am cumparat ofset de 110 si a fost undeva 110 ron.Dar daca vrei caut factura asa sa nu ne contrazicem doar de dragul de a ne contrazice.

Poate un offset de 50cm cu suport cu tot. Dar dacă antena are 1,8m nu mai cred că-i 100 Lei cu suport cu tot.....

Uite aici:99 Ron antena de 100

http://www.elstar.ro/?page=shop/flypage&product_id=794&category_id=56a3512e8297ca609bfbc034343e19c9

Nu doresc sa fac reclama

Edit moderator: Nu mai cita toate postările anterioare, ci doar pe cea căreia îi răspunzi....

Link spre comentariu

Și eu am dat un exemplu de antenă de mari dimensiuni, fiindcă am avut chiar așa ceva (offset fibră 180cm). Care nu se găsește chiar așa ieftin, dacă e din oțel....

Poate ne spune inițiatorul topicului ce dimensiune are, atunci devine clar dacă merită sau nu recondiționarea....dar cred că știa și el să cumpere alta nouă.

Link spre comentariu

Antena are 2.4 m si la prima ,,renovare,, cu prenandez si folie menaj de aluminiu a rezistat 5 ani.

Este realizata foarte bine (ca simetrie) , iar castigul este ok .Pe mine ma interesa recomandari de materiale (gen - banda adeziva de aluminiu ).

Mai ales ca in ultimul timp au aparut materiale noi ,pe care eu nu le cunosc .Daca era doar 100 de ron nici nu ma mai zbateam ,numai montura polara este aproape inca odata .

Editat de SHADYYY
Link spre comentariu

sunt kituri de reparatii cu fibra de sticla in care primesti rasina, intaritor si o bucata de fibra. Poti sa slefuiesti frumos suprafata de reparat, aplici rasina cu intaritor, aluminiu peste si eventual inca un strat subtire pe deasupra pentru protectie. Prenadezul nu rezista la umezeala dar rasina poliesterica rezista perfect.

Link spre comentariu

Banda adezivă vine la lățimi relativ mici și e scumpă.Tot cu folie menajeră se repară mai convenabil, dar trebuie lăcuită ulterior ca să reziste.Cred că lacul de protecție e cel mai important pentru fiabilitatea ei în timp. Oricum, dacă ține măcar 5 ani e rezonabil....

A mea era tot cu folie, dar era vopsită cu o vopsea gri deschis și niciodată nu mi s-a exfoliat, în cei zece ani până când am renunțat la sistem.

Link spre comentariu

Eu nu ti-am sugerat sa folosesti bucata de fibra ca sa "repari antena" ci doar sa folosesti rasina care o sa faca priza perfecta pe vechea structura care mai mult ca sigur e tot o rasina poliesterica si o sa faca o lipitura neafectata de apa, si rasina respectiva poti sa o folosesti ca un lac gros pentru protectie peste folia de aluminiu.

Lacul auto nu tine pe aluminiu, trebuie un grund special, dar un strat gros de rasina poliesterica tine.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Buna

Si eu am reconditionat una de 1,85,folie autoadeziva.Cu folie de Al alimentar si prenandez a iesit

aiurea de tot.Are deja peste 10 ani si este inca in stare buna.Dupa reconditionare am folosit un spray

cu lac,apoi o vopsea gri mata,pentru a evita stresul termic.Nu trebuie utilizat nimic care sa reflecte razele soarelui,

intrucat sunt reflectate pe LNB si nu e de dorit,va fi distrus in timp.

Recomand reconditionarea ei,o antena de diametru mare e inca scumpa,iar semnanul captat va fi de cea

mai buna calitate indiferent de vreme.

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări