Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme corector de ton

costy

Postări Recomandate

Aici se posteaza doar scheme de corectoare de ton!!!

http://www.redcircuits.com/Page53.htm

Posted Image

l-am facut pe un cablaj de test si merge binisor.

Am 2 probleme

1. reglajul la inalte se face ceva de genul:minim si incep sa rotesc inaltele cresc si parca raman constante pana ajung aproape de max cand creste brusc. Potul este liniar de 470k

2 reglajul pe bas mi se pare cam slab pt gustul meu se mai poate potenta acest reglaj?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costy

5

• niq_ro

3

• Yo4You

2

• zal

2

Top autori în acest subiect

Deci la inalte 100% e un pot logaritmic si nu e liniar.Vrei bass accentuat? nimic mai simplu R1,R2,R3->33kilo ohm , anulezi C2 si montezi pe potentiometrul P1 intre cursor si extremitatea 1 si intre cursor si extremitatea 2 doi condici de 47nano farad.PS: VEZI CUM SUNA :yawinkle:

Link spre comentariu
Vizitator donpetru

Deci la inalte 100% e un pot logaritmic si nu e liniar.Vrei bass accentuat? nimic mai simplu R1,R2,R3->33kilo ohm , anulezi C2 si montezi pe potentiometrul P1 intre cursor si extremitatea 1 si intre cursor si extremitatea 2 doi condici de 47nano farad.PS: VEZI CUM SUNA Ya winkles

Corectez, R1, R2=5-10K, R3=22-33K, si lasa condesatorul C2=47nF la locul lui. Si schimba pot de 470K cu unul liniar de aceeasi valoare.
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

nu am mai avut timp sa fac modificarile dar maine cred ca o sa le incerc.M-am gandit la o varianta:sa fac cate un corector+preamp pt fiecare canal in parte cu cate un ne5532:un opamp va fi corector iar celalalt preamp.Merge sa leg la iesirea corectorului preampul asta?

Link spre comentariu

Mai bine il legi la intrarea corectorului de ton, altfel vei avea 2 c.i. in cascada. Si pui un semireglabil sau putometru la iesire ca sa reglezi nivelul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări