costy Postat Mai 3, 2007 Partajează Postat Mai 3, 2007 Aici se posteaza doar scheme de corectoare de ton!!! http://www.redcircuits.com/Page53.htm l-am facut pe un cablaj de test si merge binisor.Am 2 probleme 1. reglajul la inalte se face ceva de genul:minim si incep sa rotesc inaltele cresc si parca raman constante pana ajung aproape de max cand creste brusc. Potul este liniar de 470k 2 reglajul pe bas mi se pare cam slab pt gustul meu se mai poate potenta acest reglaj? Link spre comentariu
niq_ro Postat Mai 6, 2007 Partajează Postat Mai 6, 2007 acele potentiometre sunt sigur liniare? adica scrie explicit 100k lin sau 100k A respectiv 470k lin sau 470k A ? Link spre comentariu
zal Postat Mai 6, 2007 Partajează Postat Mai 6, 2007 Chiar si asa e bine sa le masori rezistenta in diferite pozitii ale cursorului ca nu stii peste ce dai. :smt003 Link spre comentariu
niq_ro Postat Mai 6, 2007 Partajează Postat Mai 6, 2007 corect, asta uitasem sa-i zic, dar mai clar e explicata treaba la http://perso.orange.fr/sonelec-musique/ ... metre.html :yawinkle: Link spre comentariu
costy Postat Mai 6, 2007 Autor Partajează Postat Mai 6, 2007 damn pe unul scrie b470k si pe celelalte 100kA Link spre comentariu
Yo4You Postat Mai 6, 2007 Partajează Postat Mai 6, 2007 Deci la inalte 100% e un pot logaritmic si nu e liniar.Vrei bass accentuat? nimic mai simplu R1,R2,R3->33kilo ohm , anulezi C2 si montezi pe potentiometrul P1 intre cursor si extremitatea 1 si intre cursor si extremitatea 2 doi condici de 47nano farad.PS: VEZI CUM SUNA :yawinkle: Link spre comentariu
Vizitator donpetru Postat Mai 7, 2007 Partajează Postat Mai 7, 2007 Deci la inalte 100% e un pot logaritmic si nu e liniar.Vrei bass accentuat? nimic mai simplu R1,R2,R3->33kilo ohm , anulezi C2 si montezi pe potentiometrul P1 intre cursor si extremitatea 1 si intre cursor si extremitatea 2 doi condici de 47nano farad.PS: VEZI CUM SUNA Ya winklesCorectez, R1, R2=5-10K, R3=22-33K, si lasa condesatorul C2=47nF la locul lui. Si schimba pot de 470K cu unul liniar de aceeasi valoare. Link spre comentariu
costy Postat Mai 7, 2007 Autor Partajează Postat Mai 7, 2007 hmm si eu care modificari le fac? Link spre comentariu
niq_ro Postat Mai 7, 2007 Partajează Postat Mai 7, 2007 joaca-te cu programiorul TONE STACK CALCULATOR de la http://www.duncanamps.com/tsc/ Link spre comentariu
Yo4You Postat Mai 8, 2007 Partajează Postat Mai 8, 2007 Vrei bass fa modificarea care am zis-o eu e din tehnium calculat de regretatul ing. BARBU POPESCU Link spre comentariu
costy Postat Mai 30, 2007 Autor Partajează Postat Mai 30, 2007 nu am mai avut timp sa fac modificarile dar maine cred ca o sa le incerc.M-am gandit la o varianta:sa fac cate un corector+preamp pt fiecare canal in parte cu cate un ne5532:un opamp va fi corector iar celalalt preamp.Merge sa leg la iesirea corectorului preampul asta? Link spre comentariu
zal Postat Mai 31, 2007 Partajează Postat Mai 31, 2007 Mai bine il legi la intrarea corectorului de ton, altfel vei avea 2 c.i. in cascada. Si pui un semireglabil sau putometru la iesire ca sa reglezi nivelul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum