hpavictor Postat Februarie 8, 2018 Partajează Postat Februarie 8, 2018 In benzile VLF sau ELF nu cumva se folosesc antene ingropate ? Cred ca am vazut undeva pe net ... 1 Link spre comentariu
Mark S Postat Februarie 8, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2018 3 surubelnite infipte in pamant ptr intrare diferentiala.... Am si o antena-cadru cu latura de cam 50 cm si in jur de 100 spire. Acele 3 surubelnite fac treaba mai buna!!! Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 8, 2018 Partajează Postat Februarie 8, 2018 (editat) Am vazut pe undeva articole despre folosirea pamântului pe post de "antena". Rezultatele depind de proprietatile electrice si magnetice, de geologie si de sursele de perturbatii ("curenti vagabonzi"). Editat Februarie 8, 2018 de franzm Link spre comentariu
puriu Postat Februarie 8, 2018 Partajează Postat Februarie 8, 2018 Antena VLF ingropata a fost o fantezie a lui Tesla pentru a comunica cu martienii. Un fragment ditnr-o antena de emisie VLF din Suedia, veche de aproape un secol, se vede in figura de mai jos. De cateva ori pe an emite Morse pe 17,2 kHz. De exemplu, in cea mai apropiata duminica de 2 iulie. Se aude bine in toata Europa si pe Coasta de Est. Cateva antene de receptie de fabrica: https://www.lfengineering.com/products.cfm Link spre comentariu
Mark S Postat Februarie 8, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2018 (editat) In legatura cu frecventa de 16.66Hz se pare ca ati avut dreptate. Se prinde puternic ceva pe un ton foarte jos, 15-20Hz am estimat eu. Deocamdata nu am laptop cu line-in ptr o analiza mai precisa,dar se va rezolva. Pe alta parte, testul a fost facut destul de aproape de localitate (case), asa ca nu pot fi sigur ca acea frecventa e chiar cea de 16.66. Ca nu provine de la vreun electrocasnic adica. Editat Februarie 8, 2018 de Mark S Link spre comentariu
puriu Postat Februarie 8, 2018 Partajează Postat Februarie 8, 2018 Electrocardiografele au un filtru special pentru banda 13 - 23 Hz. In Europa circula multa putere pe 16 2/3 Hz. Cel mai aproape este Austria. Am vizitat, inainte de 1990, o centrala nucleara noua din R.F.G. Aburul era impartit intre doua turbogeneratoare, unul pe 50 Hz si unul pe 16 2/3 Hz. Link spre comentariu
Mark S Postat Februarie 8, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2018 (editat) Am vazut pe undeva articole despre folosirea pamântului pe post de "antena". Rezultatele depind de proprietatile electrice si magnetice, de geologie si de sursele de perturbatii ("curenti vagabonzi"). Da, acei "curenti vagabonzi" exista. Cu acelasi preamplificator cand conectez antena "pamant" zgomotul creste considerabil, chestie care nu se intampla la antena bobinata. @puriu Despre sursa acelei frecvente foarte joase nu am o idee inca despre provenienta ei, cand timpul va permite o sa fac o excursie in munte, departe de orice sursa de bruiaj. Editat Februarie 8, 2018 de Mark S Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 8, 2018 Partajează Postat Februarie 8, 2018 ... într-un Field Manual al US Signal Corps ... E pe net . Nu cred că ăia comunicau cu marțienii lui Tesla . 1 Link spre comentariu
Mark S Postat Februarie 8, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2018 (editat) Ehh, Agartha si Shambala )) Acum serios, e prea devreme sa afirm ca sursa aia vine de departe, in primul rand sa fac rost de un laptop normal (cu line-in), apoi excursia in munte o sa spuna ce si cum Inca ceva care merita remarcat, am ascultat semnalul in 2 feluri. O data direct audio, iar pe alta parte, trecut printr-un decodor AM. Rezultatele difera. Mi-e greu sa cred ca pot exista semnale modulate la frecventele astea, dar un SDR va arata multe. Editat Februarie 8, 2018 de Mark S Link spre comentariu
Vizitator relusandu Postat Februarie 8, 2018 Partajează Postat Februarie 8, 2018 Dar un vlf convertor ,a incercat cineva? Link spre comentariu
Mark S Postat Februarie 10, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2018 Anume conversia semnalului VLF intr-o banda de medii sau scurte? Cu siguranta merge, am vazut ceva scheme, dar nu sunt convins ca da rezultate la frecvente foarte mici (sub 10-20KHz). Link spre comentariu
puriu Postat Februarie 10, 2018 Partajează Postat Februarie 10, 2018 Am incercat eu conversia din VLF in LF si mergea bine. Oscilator variabil 35 - 64 kHz si filtru de FI cu cuarturi de ceas (32,768 kHz). Link spre comentariu
AFCtin Postat Februarie 10, 2018 Partajează Postat Februarie 10, 2018 (editat) Am incercat eu conversia din VLF in LF si mergea bine. Oscilator variabil 35 - 64 kHz si filtru de FI cu cuarturi de ceas (32,768 kHz). Buna ziua domnule Puriu Va rog o schema daca se poate Multumesc Editat Februarie 10, 2018 de AFCtin 1 Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 10, 2018 Partajează Postat Februarie 10, 2018 Ca bobina pentru oscilatorul LC merge folosita înfășurarea primar a unui trafo de sonerie ... Link spre comentariu
Mark S Postat Februarie 10, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2018 (editat) Problema la frecventele foarte mici este ca frecventa oscilatorului local este foarte greu de eliminat, fiind foarte aproape de FI, sau, daca FI e prea mica, va pica exact in banda VLF si de aici multe necazuri. Din ce am constatat eu, cea ,mai buna FI e tot pe 455Khz, cu caracteristica de selectivitate foarte abrupta. Ptr eliminarea completa a frecventelor inalte (din banda LF si mai sus), amplificatorul VLF trebuie acordat pe frecventa,. ori cu un filtru low-pass foarte eficient. Semnalele VLF sunt foarte slabe, amplificatorul trebuie sa fie hipersensibil, iar daca e de banda larga, posturile comerciale AM, precum si parazitii atmosferici sau electrocasnici, genereaza "jdemii" de intermodulatii. Editat Februarie 10, 2018 de Mark S Link spre comentariu
Postări Recomandate