Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Receptor VLF

Mark S

Postări Recomandate

1 oră în urmă, franzm a spus:

Interesant.

Cât despre originea unor semnale din adâncuri, sa nu uitam ca stam pe un bulgare de roca si metal topit care genereaza un câmp magnetic cu variatii locale.

Foarte posibila aceasta explicatie, poate mai sant si altele dar conditiile de receptie ar trebui explicate mai bine de @RST inclusiv caracteristicilor filtrelor de banda si de rejectie a frecventei de 50 Hz, oricum nivelul semnalelor receptionate se pare ca este destul de mare pentru o procesare suplimentara

Link spre comentariu

@RST
A fost cutremur in Vrancea la ora locala 05:28:53 de 3.9  .

La 128Km cam la Gura Teghii. Cat de departe esti de acest punct?
Ai o inregistare de la acel moment?

Editat de core sma
Link spre comentariu

Daca nu apar rectificari, a fost mai la vest , intre Gura Teghii si Gura Siriilui. (45.502 Lat,  26.3404 Lon).

Oricum esti foarte aproape de epicentru.
Tare sunt curios cum arata inregistrarea ta VLF.

Link spre comentariu

In geofizica se considera trei tipuri de unde: electrice, magnetice si elastice, care se influenteaza si se pot genera reciproc. Toate se studiaza in observatoare specializate. Cele mai sensibile sunt masuratorile magnetice (unitatea de masura este nanotesla).

Topicul prezent nu acopera domeniul de frecvente de interes. Sugerez deschiderea undeva, doar pentru cei interesati, a unui nou topic: Receptoare ELF.

Link spre comentariu
1 hour ago, puriu said:

Sugerez deschiderea undeva, doar pentru cei interesati, a unui nou topic: Receptoare ELF.

Nu cred că e nevoie.

Dacă își mai face inițiatorul încă vreo 2-3 conturi, în afara celor două pe care le are acum, și o să continue să discute cu el înșuși, chiar o să pară că sunt mult mai mulți interesați.

Link spre comentariu
Acum 10 minute, RST a spus:

Vad pe video ca pe la ora 5 acele zigzaguri dispar si se inmultesc " bubuielile " adica dungile orizontale. Sa fie alea semne prevestitoare ? ( acele zigzaguri nu au mai aparut dupa cutremur si nu mai apar nici acum ) 

Or fi prevestitoare, n-or fi... cine știe? :rade:.

Ca să te convingi trebuie să  monitorizezi mai multe cutremure. Dacă și numai dacă se observă în mod clar si repetat același comportament ... poate fi ceva.

Personal nu cred, după cum spuneam într-o postare anterioară cei de la Institut (care chiar știu ce fac) cercetează de mulți ani "chestia" iar rezultatele sunt neconcludente. 

Link spre comentariu
12 minutes ago, mama said:

Dacă își mai face inițiatorul încă vreo 2-3 conturi, în afara celor două pe care le are acum, și o să continue să discute cu el înșuși, chiar o să pară că sunt mult mai mulți interesați.

Calitatea de a stabili ce este de interes sau nu pentru cei din jur este înnăscută sau dobăndită ?
@mama, @MOD
De ce nu va vedeti domnilor de treaba voastra "
cand nimic nu ai a spune"?
Azi este si sarbatoare.
Voi tot cu mistourile de doi bani si insulte?

Link spre comentariu

Mai o gluma, o frecventa la miez de noapte...

Noi sa fim sanatosi ca bucurosi le-om duce toate, si ca sa parafrazez un mare pasionat de electronica audio, sub 25Hz e greul.

Link spre comentariu
2 minutes ago, MOD said:

si ca sa parafrazez un mare pasionat de electronica audio, sub 25Hz e greul.

Posibil sa ai dreptate. Problema este ca aici se discuta de unde radio. Nu glumesc.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, RST a spus:

Vad pe video ca pe la ora 5 acele

Nu asa se face o observatie! Ora, minutul, secunda. Altfel, cam pe la ora...se pot petrece multe!

Continua observatiile, cu acuratete, si vezi ce iese. Dar, cum zice si Florin, altora, mai dotati si scrufulosi la datorie, nu le-a iesit!

Link spre comentariu
Acum 4 minute, RST a spus:

Trebuie foarte mult timp alocat observatiei. Cu un singur eveniment nu se face primavara, iar momentul exact cand s-a intamplat, nu spune deocamdata mare lucru. 

Iti trebuie multa observatie si multe evenimente pt a face un algoritm de predictie. Tu nu il vezi nici dupa ce s-a produs.

Marog chestii de nuanta....

Link spre comentariu
1 hour ago, core sma said:

Calitatea de a stabili ce este de interes sau nu pentru cei din jur este înnăscută sau dobăndită ?
@mama, @MOD
De ce nu va vedeti domnilor de treaba voastra "
cand nimic nu ai a spune"?

Vezi cum se dă fraierul de gol? (sau "papagalul" ca să mă exprim în termenii folosiți de celălalt eu al tău):85

Am specificat eu vreun nickname? Cum de ai reacționat tocmai tu când eu mă puteam referi la oricare alt user care a postat pe acest topic?

PS

Nu are sens să pierd timpul și să fac mai mult offtopic decât este deja, căci aș putea demonstra că sunteți una și aceași persoană doar punând niște capturi în care se vede clar același limbaj, stil de exprimare și similitudine de idei.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări