Vizitator Postat August 13, 2020 Partajează Postat August 13, 2020 Acum 54 minute, sesebe a spus: Tu vorbești se semnale de ordinul microvoltilor dar folosești rezistente cu cel puțin același zgomot propriu sau chiar mai mare decit semnalul util. Apoi te miri ca prinzi tot felul de trasnai. Tu vrei sa masori grosimea foii de hirtie folosind o sfoara. Cind vrei sa faci măsurători mai intii te asiguri ca aparatul de măsură este suficient de precis pt ceea ce vrei sa masori. Ai auzit de programul SETI cred. Cauta și vezi cum au recepționat ei pe la începuturi primii extratereștri. @sesebeam construit pe vremuri receptoare cu sensibilitate de aprox 0,5uV avind rezistoare romanesti de 0,5w, zgomotele se pot minimaliza prin metode de esantionare analogica cum a fost un dB- metru UIF construit pentru masurarea amplificatoarelor TV sau mai nou prin prelucrare digitala asa ca nu prea pricep de ce il acuzi pe RST de nepricepere iar chestia acea cu sfoara si hartia este destul de nepotrivita. Omul incearca niste abordari mai putin conventionale si poate explicatile date nu sant prea clare dar menirea forumului este clarificarea problemelor nu mistocareala lor de cei ce sparg seminte pe margine... Link spre comentariu
Mircea Postat August 13, 2020 Partajează Postat August 13, 2020 Eu propun ca @RSTsa faca un mic sondaj-test. Cei care vor sa posteze pe acest topic dau un MP lui @RSTsi el le trimite testul. Tot pe MP se trimit raspunsurile, sa nu se faca de rusine public cei care nu trec testul. Apoi sa vedeti voi curatenie si liniste pe topic, ca-n regulament. Bref, multi habarnisti care nu pricep chestii simple scriu tot felul de nazbatii pe aici. E vremea sa luam lumina (nu doar figurativ) de la colegul care este ani lumina inaintea tuturor, ca vrem sau nu sa o recunoastem. @icar, dvs si @ciripati trecut cu vederea un aspect important. SDR-ul lui @RSTeste modificat de el. Modificarea e un salt important pentru omenire, constand in realizarea unui sistem care amplifica doar semnalul util, deci SNR-ul este fenomenal iar asa zisul "floor noise" care va facea probleme in masuratoarea dvs nu conteaza ce valoare are cata vreme SDR-ul asta amplifica numai semnalul util. Si nu numai ca il amplifica, dar il amplifica cat doriti dvs, dupa nevoi. Link spre comentariu
icar Postat August 13, 2020 Partajează Postat August 13, 2020 Thunderer, cum spuneam, e incitant ce face RST, dar sunt unele chestii nelamurite. Apoi, cum se selecteaza zgomotul de semnalul util, daca au aceeasi amplitudine? Noi lucram cu detectoare in coincidenta sau anticoincidenta, pentru a extrage semnalul util. Un pic de detalii, cred ca ar elimina imediat "mistocareala" si ar creste interesul. Acum 22 minute, popa marius a spus: poate explicatile date nu sant prea clare Cum xiceam, exact asta e problema. Plus...antecedentele. Link spre comentariu
icar Postat August 13, 2020 Partajează Postat August 13, 2020 Acum 8 minute, RST a spus: care se conecteaza la antena Bun, deci "senzorul" este o antena. Cum ramine cu observatia mea de mai sus? Link spre comentariu
Mircea Postat August 13, 2020 Partajează Postat August 13, 2020 S-a omis, desigur fara rea intentie, o amarata de placa audio dintr-un laptop. Placa cu capabilitati nemasurate si nemasurabile la frecvente infra. QED, atat de simplu ca e greu de crezut ca cineva inca nu pricepe. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat August 13, 2020 Partajează Postat August 13, 2020 (editat) La 09.08.2020 la 21:55, RST a spus: Impins de curiozitatea receptiei ELF, azi am intrat adanc in Muntii Buzaului, pe aici: ......................................... Cu ambele antene am reusit sa aud ( la propriu ) activitatea tectonica subterana. Mai jos e o inregistrare audio. Filtrul folosit este de banda larga, de la 0 - 3500Hz. https://vocaroo.com/1z1dj9r3fze Sunetele din această înregistrare seamănă izbitor cu cele captate de un microfon plasat în bătaia vântului. Nu încerc să insinuez nimic, e doar o constatare. Editat August 13, 2020 de +_Florin_+ Link spre comentariu
Vizitator Postat August 13, 2020 Partajează Postat August 13, 2020 va puneti gramada pe bietul om. nu e frumos. Link spre comentariu
franzm Postat August 14, 2020 Partajează Postat August 14, 2020 (editat) Poftim aici antene. Omul a folosit "fier mort" ca material pentru miezul bobinei. Eu as folosi vitrovac sau vitroperm. S-au folosit cu succes la antene pentru DCF77. Si tot acolo, câte ceva din ceea ce fac altii în domeniul asta. Si dincoace un preamplificator cu zgomot extrem de mic. Merge foarte bine cu BC327/337. Sau cu 2SB737/2SD786. Dar numai pe surse de semnal cu rezistenta interna mica. Si necesita alimentare separata. Pentru frecvente sub 20Hz, trebuie marita capacitatea electroliticilor. Macar de vreo zece ori. Editat August 14, 2020 de franzm Link spre comentariu
Vizitator Postat August 14, 2020 Partajează Postat August 14, 2020 N-ar fi mare lucru să-ți auzi de fapt propria instalație. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 14, 2020 Partajează Postat August 14, 2020 E ceva in subteran in zona aceea. Eu as fora cu un sfredel vreo zece metri în diverse zone, aș amplasa senzori in fiecare gaură și as urmări 24/24 ce se întâmplă. Link spre comentariu
icar Postat August 14, 2020 Partajează Postat August 14, 2020 Acum 42 minute, RST a spus: E higroscopic si imbibandu-se cu apa, e conductor. Probabil se intinde pe o suprafata si adancime mare, si capteaza acele semnale ELF care provin aproape sigur de la submarine. Da, ar putea fi o explictie. Acum 20 minute, RST a spus: Daca sunt de pe submarine militare, sunt clar (ultra)secrete, Stai lnistit, o sa-ti dam chiftele cu prastia! Da, treaba o fi legala pina acolo unde pui pe youtube treburi d-ale armatei. Link spre comentariu
Mircea Postat August 14, 2020 Partajează Postat August 14, 2020 Hai ca am ajuns la submarine sub zona Buzaului. Mai are cineva vreo indoiala? Link spre comentariu
icar Postat August 14, 2020 Partajează Postat August 14, 2020 Frecventele foarte joase, se propaga pe distante foarte mari, submarinele din oceanul Indian, sau Marea Japoniei, vorbesc acasa fara probleme. Chestia e sa scoata antena afara din apa. Link spre comentariu
Mircea Postat August 14, 2020 Partajează Postat August 14, 2020 Nu e fizic posibil ca un submarin sa aiba un emitator ELF. Iar primele masuratori ale luceafarului foloseau cadrul paralel cu solul. Deci din ce directie vine semnalul? Link spre comentariu
Mircea Postat August 14, 2020 Partajează Postat August 14, 2020 On 8/10/2020 at 3:25 AM, RST said: Singura certitudine e deocamdata faptul ca infrasunetele aleatoare ( bubuielile ) sunt de origine tectonica. La fel si acel clipping care pare o pulsatie a Pamantului pe frecventa de aprox 1Hz. On 8/10/2020 at 5:01 AM, RST said: Vazand pe harta traseul de ieri, vad clar nu numai ca am fost spre zona seismica Vrancea, ci efectiv deasupra ei ! On 8/11/2020 at 3:35 PM, RST said: Prietenul meu de la (O)TV e convins ca pot fi anticipate cutremurele, si il intereseaza doar atat Eu sunt mai putin optimist in privinta asta, dar merita incercat. On 8/12/2020 at 3:56 PM, RST said: Extrem de ciudat e faptul ca se propaga numai de-a lungul faliei de tuf vulcanic din care face parte Piatra Alba. Falia trece pe sub casa mea...chiar sunt exact la locul potrivit On 8/12/2020 at 7:20 PM, RST said: Daca ma departez chiar si 50m de falia subterana, receptia acelor frecvente dispare. Aceasta deplasare de doar cateva zeci de metri, nici macar in Unde Scurte nu prea e sesizabila la receptie. In ELF e complet exclus ! Exista doar o singura explicatie: sursa de emisie e extrem de slaba si poate fi receptionata pe o raza foarte scurta. Asta ar insemna ori ca am un OZN sub casa, ori ca acei curenti se propaga cumva prin falia de tuf vulcanic si ii receptionez tocmai ca sunt foarte aproape de ei. 2 hours ago, RST said: Concluzie: acele semnale buclucase apar numai in zona mea, urmarind falia subterana de tuf vulcanic. Aceasta vine perpensicular pe linia electrica, iar acele semnale dispar daca ma departez la cateva zeci de metri. Reapar la 1Km pe un deal, unde falia iese din nou la suprafata. Ce concluzie se trage de aici ? 1 hour ago, RST said: Eu as gandi mai mult inainte de a incepe o munca de pomana si as trage urmatoarea concluzie: Tuful vulcanic e de fapt cenusa vulcanica presata. E higroscopic si imbibandu-se cu apa, e conductor. Probabil se intinde pe o suprafata si adancime mare, si capteaza acele semnale ELF care provin aproape sigur de la submarine. Nici macar cat sa numeri pe degetele de la o mana si s-a trecut de la tectonic la submarine. Ma intreb ce mai urmeaza?! Link spre comentariu
Postări Recomandate