gas2 dan Postat Septembrie 22, 2018 Partajează Postat Septembrie 22, 2018 RST, ai mai experimentat ceva? Este o perioada activa in Vrancea. Ceva VLF de acolo? Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 23, 2018 Partajează Postat Septembrie 23, 2018 au sosit cablajele pentru mini whip! 1 Link spre comentariu
ndor Postat Septembrie 24, 2018 Partajează Postat Septembrie 24, 2018 Ce dimensiuni are antena patch ? Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 24, 2018 Partajează Postat Septembrie 24, 2018 sint facute la comanda, dar sint proiecte ''shared'' de diversi utilizatori, nu sint pe stoc! dimensiune 30x45. a durat trei zile productia! 1 Link spre comentariu
ndor Postat Septembrie 24, 2018 Partajează Postat Septembrie 24, 2018 Sa ne spui cum merge. PS - Antena aia rezoneaza la 1550 Mhz si prezinta o impedanta de 900 ohmi. E perfecta pentru GPS . Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 27, 2018 Partajează Postat Septembrie 27, 2018 Mai dureaza pina ajung acasa! oricum nu ma interesau in mod deosebit, am fost mai mult curios daca e real pretul de 5 dolari 10 pcb-uri mai mici de 100x100. Se pare ca e real. Plus transport, posta sau curier rapid! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Octombrie 4, 2018 Partajează Postat Octombrie 4, 2018 Fiind un domeniu nou pentru mine si pentru a fi cit mai riguros cind voi testa placile, am comandat si ceva conectica, inclusiv cabluri cu mufe seritzate de 1-5-10 m sau diverse adaptoare. Desi mari sperante nu am, dar ma gindesc ca nu sint nebuni toti cei care folosesc acet gen de antene! Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 4, 2018 Partajează Postat Octombrie 4, 2018 (editat) Antena ( conceptul in sine ) functioneaza foarte bine . Atat varianta initala , cat si cele cu etaj complementar in loc de tranzistorul unic bipolar de iesire . Eu am construit si folosit mai multe variante , si am fost multumit . Am scris pe - aici , s - a intamplat cu ani in urma ( folosirea ) . Functioneaza si " pe masa " , dar daca e ridicata cativa metri pe un suport dielectric ( eu am folosit o undita ) peste marginea superioara a cladirii , si departata de partile metalice gen armaturi si acoperis de tabla , rezultatele sant substantial mai bune . Nu am pretentia sa fiu crezut , exista destule demonstratii pe net , iar SDR - ul de la Twente foloseste asa ceva ... rezultatele s - au putut verifica de oricine . http://websdr.ewi.utwente.nl:8901 https://www.youtube.com/results?search_query=mini+whip Editat Octombrie 4, 2018 de gauss Link spre comentariu
puriu Postat Octombrie 5, 2018 Partajează Postat Octombrie 5, 2018 O antena foarte scurta este pur electrica, sensibila doar la componenta electrica a campului. Antena trebuie sa "vada" cat mai mult cer liber. Orice conductor legat la pamant (cladiri, copaci, etc.) are o "umbra electrica" considerata conventional la 45 de grade fata de verticala. Amplasarea antenei pe un acoperis sau intr-o curte larga, cu sau fara pilon, este cea mai buna solutie. Sursele de campuri parazite din interiorul locuintelor nu deranjeaza, dar cele din afara (retele electrice, antene de emisie, etc.) deranjeaza mult. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Noiembrie 11, 2018 Partajează Postat Noiembrie 11, 2018 (editat) RST, foarte interesante aceste experimente, studiez de multă vreme seismicitatea din Vrancea, e una din pasiunile mele. Parerea mea : pentru a scăpa de brumul de 50Hz si alte zgomote din exterior as renunta la mijloace electronice de filtrare in favoarea unei ecranari corespunzătoare și ingroparea difuzoarele la o adâncime de minim 3m. In locul cratitei folositi o bucată de țeavă groasă (5 ... 8mm) cu diametrul corespunzător in care să plasați difuzorul. Cablul de legătură cu exteriorul de asemenea trebuie trecut printr-o țeavă de fier care se leagă la masa preamplifului. Se gasesc țevi, nu-i mare lucru. Difuzorul adecvat scopului este unul de bass cu cauciuc pe marginea membranei, captează mult mai eficient vibratiile de joasă frecvență. Filtrele electronice oricât de performanțe ar fi nu pot elimina total semnalele parazite, pe când o ecranare ' profi ' poate. Apoi filtrele afectează inevitabil și o parte din spectrul semnalului util. Editat Noiembrie 11, 2018 de +_Florin_+ Link spre comentariu
Ovidanie Postat Noiembrie 12, 2018 Partajează Postat Noiembrie 12, 2018 Parerea mea e ca un difuzor de banda larga, cu SPL cat mai mare e mult mai bun decat un difuzor de bass. 1 Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Noiembrie 12, 2018 Partajează Postat Noiembrie 12, 2018 (editat) Sigur ca un difuzor cu SPL mare are un randament bun folosit pe post de microfon. Magnet puternic, masa mică a echipamentului mobil etc. Automat oferă un semnal mai puternic la o presiune sonoră mică asupra membranei, fata de un dif obișnuit. Zgomotele " underground " sunt însă de frecvență joasă și foarte joasă deci o membrana cuplata cat mai elastic cu partea fixa oscilează cu amplitudine mare la aceste frecvențe, de aceea am făcut recomandarea. Oricum, o ecranare eficienta a ansamblului difuzor+cablu și o adâncime mare reprezinta varianta cea mai buna - parerea mea. Editat Noiembrie 12, 2018 de +_Florin_+ Link spre comentariu
franzm Postat Noiembrie 12, 2018 Partajează Postat Noiembrie 12, 2018 47 minutes ago, +_Florin_+ said: Sigur ca un difuzor cu SPL mare are un randament bun folosit pe post de microfon. Magnet puternic, masa mică a echipamentului mobil etc. Automat oferă un semnal mai puternic la o presiune sonoră mică asupra membranei, fata de un dif obișnuit. Presiunea sonora este irelevanta la aceasta aplicatie, captorul (difuzorul) functionând invers. Adica vibratiile solului se transmit carcasei (sasiului) difuzorului care se misca în timp ce bobina mobila sta pe loc în virtutea inertiei. De aceea este necesar un difuzor cu o masa mobila (mms) cât mai mare si suspensie moale. Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 12, 2018 Partajează Postat Noiembrie 12, 2018 Un subwoofer..... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 13, 2018 Partajează Postat Noiembrie 13, 2018 11 hours ago, franzm said: Presiunea sonora este irelevanta la aceasta aplicatie, captorul (difuzorul) functionând invers. Adica vibratiile solului se transmit carcasei (sasiului) difuzorului care se misca în timp ce bobina mobila sta pe loc în virtutea inertiei. De aceea este necesar un difuzor cu o masa mobila (mms) cât mai mare si suspensie moale. ... deci care sa se apropie ca functionare de un... accelerometru, asa cum de fapt se utilizeaza in masuratorile "reale" respectiv profesionale. O asemenea functionare s-ar putea obtine in acest caz modificand foarte simplu difuzorul acela (mms este foarte usor de crescut, greu fiind a fi redusa), dar ramanand in continuare cu niste probleme, una dintre ele fiind aceea ca masuratoarea ar fi astfel facuta numai pe o axa, ceea ce nimeni nu pare sa observe. Oricum, in afara de faptul ca discutia este absolut off-topic aici intr-o discutie despre receptoare VLF, principala problema ce reiese aici este aceea ca aceste masuratori nu se fac de catre orice Gigel dupa mintea lui creatza ingropand un difuzor in curte, in inregistrarile de prin zona fiind absolut evident ca este vorba de efecte ale activitatii umane. De aceea asemenea masuratori se fac in primul rand de catre persoane care au habar de ceea ce fac, si in locuri in care aceste masuratori sa fie relevante (si deci sa nu fie influentate), uneori inclusiv prin pesteri adanci, saline parasite, etc., nu acolo unde deplasarea unui tren sau camion, ori functionarea unui utilaj la 1 km distanta ori mersul sau caderea rahatului vacii vecinului si izbirea sa de pamant ar fi interpretate repede prin zona ca (iminent) cutremur sau ca detonari nucleare in Coreea de Nord. Link spre comentariu
Postări Recomandate