cirip Postat Septembrie 1, 2018 Partajează Postat Septembrie 1, 2018 (editat) Va salut, Interesante experimentele lui @RST. Incerc sa dau si eu o mana de ajutor. Am luat unul dintre semnalele postate, ala cu mai multe boncanituri, dar si cu brum grupa mare si l-am filtrat digital. Iata ce a iesit: https://vocaroo.com/i/s18aV8O6BYdj Si cateva poze ... Semnalul in timp, detaliu al semnalului in timp si spectrele inainte si dupa filtrare. Se pare ca brumul este format in special din armonice ale frecventei de 50Hz din reteaua de alimentare. Filtrarea brumului vizibil in spectrul original e pe bune, nu cu fotoshopul Mi se pare interesant ca bocaneala apare la intervale aproximativ egale, ceea ce cam exclude natura "tectonica". Alea tectonice ma astept sa fie mai aleatoare ... Zic si eu. Editat Septembrie 1, 2018 de cirip 2 Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 1, 2018 Partajează Postat Septembrie 1, 2018 8 hours ago, sesebe said: Încearcă cu difuzoare de 750 ohm numai ca-i cam păcat sa le strici pe alea..... Arta cere sacrificii ... Link spre comentariu
gas2 dan Postat Septembrie 1, 2018 Partajează Postat Septembrie 1, 2018 RST, poate este momentul sa si emiti ceva. Nu se stie. Iese de un QSO Da' chiar , sunt reglementate astfel de comunicatii? 1 Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 1, 2018 Partajează Postat Septembrie 1, 2018 6 minutes ago, gas2 dan said: RST, poate este momentul sa si emiti ceva. Nu se stie. Iese de un QSO Da' chiar , sunt reglementate astfel de comunicatii? Cu voia dumneavoastra , raspund (si ) eu ... Da , sant reglementate . De cel de sus ... Din cand in cand ne trimite cate - un QSL ... mai bine sa nu fortzam comunicatia ... https://www.google.ro/search?q=cutremurul+din+77&client=opera&hs=e4g&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=5eR4r8gHKJx80M%3A%2C-RZD7GE6RVufmM%2C_&usg=AFrqEzer1jhes0UtFJB5AIJbvdghG8LDPg&sa=X&ved=2ahUKEwjzp8vOjpndAhWMsKQKHbr6ArEQ_h0wFnoECAYQEQ#imgrc=_ Link spre comentariu
gas2 dan Postat Septembrie 1, 2018 Partajează Postat Septembrie 1, 2018 Ai incercat sa ingropi un emitator sa vezi pana la ce distanta se poate receptiona cu rx-ul la care lucrezi? (si ca sa-i face placere userului gauss, sa-ti trimiti si QSL) 1 Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 5, 2018 Partajează Postat Septembrie 5, 2018 Se pare ca cineva deja produce antene active: http://www.radioamator.ro/mp/read.php?m=115686&a=1 Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 5, 2018 Partajează Postat Septembrie 5, 2018 (editat) Da ... sant ( copie dupa ) mini - whip ... vinde si pe O...LX . Editat Septembrie 5, 2018 de gauss Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 6, 2018 Partajează Postat Septembrie 6, 2018 Faptul ca-i proiect public nu înseamna ca poate fi exploatat comercial fara acordul autorului. O sa ajungem sa nu mai publice nimeni nimic. Link spre comentariu
ndor Postat Septembrie 6, 2018 Partajează Postat Septembrie 6, 2018 Unii exploateaza comercial o tara intreaga fara acorduri si tu te iei de comercializarea unei bucati de tabla ? Altfel spus, daca vrea drepturi de autor pe produs , atunci il omologheza pe numele lui. Altfel...sa ne dea in judecata !! Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 6, 2018 Partajează Postat Septembrie 6, 2018 (editat) Eu am scris ce contine montajul ... nu m - am gandit la implicatii moral - comerciale . Sau m - am gandit . Scopul era tehnic ... sa informez comunitatea ce este in interiorul tubului de scurgere de la canalizare , cu capacele standardizate de rigoare . Poate interesa pe multi , ... si din diferite motive . Nu e exclus sa se implice si marele popor din rasa galbena ... sa se dea rest antene active la hipermarket , sau la buticurile de cartier , in loc de omniprezenta bomboana ... Editat Septembrie 6, 2018 de gauss Link spre comentariu
VAX Postat Septembrie 6, 2018 Partajează Postat Septembrie 6, 2018 1 hour ago, franzm said: Faptul ca-i proiect public nu înseamna ca poate fi exploatat comercial fara acordul autorului. O sa ajungem sa nu mai publice nimeni nimic. Majoritatea romanilor nu iau in serios proprietatea intelectuala. Pentru ei proprietate sunt pamantul de la tara (eventual o parcela de padure, etc), casa si mostenirile. Pentru astea sunt in stare sa-ti ia gatul. Am simtit pe pielea mea acest comportament la serviciu, cand ce facusem eu la laboratoare, dupa idei proprii, era socotit de domeniul public. Ce-i al meu, e al meu, iar ce-i al tau, e al nostru ! Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 6, 2018 Partajează Postat Septembrie 6, 2018 Eu am prins si varianta " Ce - i al tau , e pus deoparte , ... si acoperit cu frunze ! ". Tot la serviciu ... 1 Link spre comentariu
VAX Postat Septembrie 6, 2018 Partajează Postat Septembrie 6, 2018 16 hours ago, Marele Savant said: Se pare ca cineva deja produce antene active: http://www.radioamator.ro/mp/read.php?m=115686&a=1 Mai multa incredere am in ce vand rusii. Chiar si antenele active care se pun pe automobile sunt lucrate binisor. Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 6, 2018 Partajează Postat Septembrie 6, 2018 Am o carte , in limba rusa (si ) cu asa ceva . Daca intereseaza , dati de stire ! ... Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 6, 2018 Partajează Postat Septembrie 6, 2018 Domnilor, ce inseamna da nu citesti! acuma am aruncat o privire si am observat ca exista o piata imensa pentru aceste miniantene si daca ma gindesc bine, are si un pic de logica! propune cineva o schema concreta si un pcb pentru ea, comandam cablajele in china si ii spargem pe toti? vad ca sint persoane care au vindut pe ebay multe sute de bucati! si erau din tari care nu fac parte din EU, deci transport mai scump, proceduri vamale mai complicate in unele tari, etc! Ceva cu BFP420 plus bipolar? inca e loc pe piata, dar ar trebui miscat cu talent! se incurca cineva? Link spre comentariu
Postări Recomandate