ndor Postat Iulie 24, 2018 Partajează Postat Iulie 24, 2018 (editat) Nenea Vax , vezi ca le cam incurci . Amesteci mere cu pere. Gravitatia nu se poate cuantifica in Hertzi . Este o consecinta ...un efect al legii atractiei corpurilor . Sau legea atractiei universale . Nu stiu daca gravitatia se exercita prin unde . Nu a demonstrat nimeni , inca , lucrul asta Deci un sistem care produce unde electromagnetice ,hertziene , nu poate interactiona cu gravitatia in nici un fel . Dovada ar putea fi faptul ca o comunicatie prin unde radio , nu conteaza frecventa , este in aceleasi valori indiferent daca are loc in camp garvitational , de exemplu , pe pamant , sau are loc in spatiu , gravitatie 0 . Se excepteaza din experiment atenuarea aer/vid . Deci nu au treaba una cu alta . In rest ce faci cu rezonatorul ala XT...nu o sa aibe nici o legatura cu gravitatia. Decat daca-l scapi pe jos . Atunci intervine gravitatia !!! Editat Iulie 24, 2018 de ndor Link spre comentariu
puriu Postat Iulie 24, 2018 Partajează Postat Iulie 24, 2018 O buna parte din banda VLF, sub 9 kHz, nu este reglementata de ITU. Aici fiecare poate sa faca ce vrea. In ultimii ani radioamatorii au invadat banda apropiata de 9 kHz (8,9 kHz). In prezent apare zilnic cate unul nou.Transmisia semnalelor se poate face prin eter (mii de km cu putere radiata de 1 mW), dar si prin pamant. Se foloseste echipamentul pentru AF (amplificatoare, preamplificatoare) si softul placii de sunet. Nu e simplu, dar e mai tare decat ce s-a facut pana acum. Cateva informatii: https://sites.google.com/site/sub9khz/ http://www.arrl.org/news/radio-amateur-s-sub-9-khz-vlf-signal-detected-across-the-atlantic http://myweb.tiscali.co.uk/wgtaylor/Sub 9kHz 1.html (sunt mai multe pagini. Se da NEXT la fiecare) Link spre comentariu
VAX Postat Iulie 24, 2018 Partajează Postat Iulie 24, 2018 Este vorba de forta gravitationala, nu neaparat de unde. Matale ar fi trebuit sa stii ca forta de atractie gravitationala scade cu patratul distantei, deci chiar daca cuartul emitator (care oscileaza cu amplitudine mare, cat permite) are centrul de masa fix, se exercita forta de atractie gravitationala pulsatorie asupra corpurilor invecinate, inclusiv asupra cuartului cu rol de receptor. Mai gandeste-te, nu sari la gatul meu fara motiv serios. Cavendish a reusit sa puna in evidenta atractia gravitationala dintre doua corpuri cu masa mica si chiar a determinat constanta interactiei gravitationale. Daca tot ne dam cu parea pe forum, emit ipoteza ca timpul (absolut - de la facerea lumii pana acum - T)este de fapt inversul constantei de interactie gravitationale (Kg=1/T). Adica s-ar putea gasi o relatie matematica intre campul electromagnetic (E si B) si gravitatie, prin intermediul variatiei T, care apare in ecuatiile Maxwell. Initial, la T=0, gravitatia era infinita si tot universul era concentrat intr-un punct. Dupa Big Bang a inceput sa se scurga timpul T si Kg sa se micsoreze treptat. Sunt batran si cu probleme de sanatate. ca sa ma apuc acum de fizica teoretica (sunt experimentator), asa ca ii indemn pe cei tineri sa studieze aceasta ipoteza. Si uite asa v-am spus o poveste Cu trei neveste si-un cal sur, Sa-l pupe uraciosii in ... Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 24, 2018 Partajează Postat Iulie 24, 2018 Na, ca a ajuns FB-ul si aici! Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 24, 2018 Partajează Postat Iulie 24, 2018 Emisie în VLF eu făceam încă de acum 25-35 de ani. Am început prin generala.... Nu aveam o banda sau frecventa anume ci emiteam în toată banda audio. Foloseam un amplificator-Kit de 15W cu finali 2N3055 alimentat cu 25-35V iar ca antena foloseam țevile de la caloriferele comuniste. Asculta muzica tot blocul, incepind de pe la 10-11 noaptea, atunci cind aveam certuri cu ei ca ascult muzica tare. Emiți D pe calorifere se auzea în mai tot blocul la fel de tare și nu puteai sa-ți dai seama la care calorifer erau legate firele. Link spre comentariu
puriu Postat Iulie 25, 2018 Partajează Postat Iulie 25, 2018 Offtopic: gravitatia este, intr-adevar. o forta. Face parte din categoria pseudofortelor (forte proportionale cu masa corpului) impreuna cu fortele de inertie, centripeta, Coriolis si Euler. Undele trebuie sa fie asociate unor particule. Nu s-au gasit inca particulele asociate pseudofortelor. Se pot face comunicatii prin intermediul neutrinilor. S-au si facut mai multe teste. Generatorul este un reactor nuclear modulat in amplitudine. Receptorul este un detector de neutrini amplasat pe fundul marii, unde nu ajung particule din radiatia cosmica. Neutrinii trec usor prin tot Pamantul. Link spre comentariu
VAX Postat Iulie 25, 2018 Partajează Postat Iulie 25, 2018 Pe mine ma intriga faptul ca gravitatia nu este ecranata, trece prin orice (mai ales cand vin cu plasele pline de la piata - parca creste). In univers exista o cantitate enorma de sarcini electrice, pozitive si negative, care produc efecte ce se compenseaza. De asta nu sunt sesizate si miscarea periodica a unor electroni din antena genereaza unde electromagnetice detectabile la distanta de mii de kilometri. Ma gandesc ca si in cazul unor corpuri care vibreaza pe frecventa relativ mare (de la zeci de kHz in sus) se pot produce perturbatii ale campului gravitational, care pot fi puse in evidenta la distanta. Ar merita sa se faca un experiment de genul propus de mine, cu rezonatoare cu cristal de cuart, cu rezonatoare ceramice sau magnetostrictive, etc. La frecventa mare zgomotul de fond (gravitational, dar si in amplificatoare) este redus si se pot amplifica mult semnalele. Sunteti dispusi sa contribuiti la un astfel de experiment ? Eu as putea sa proiectez partea electronica si sa construiesc o parte din ea. Multa munca va fi la construirea incintelor de ecranare electromagnetica. Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 25, 2018 Partajează Postat Iulie 25, 2018 Acum 9 ore, sesebe a spus: Emisie în VLF eu făceam încă de acum 25-35 de ani. Am început prin generala.... Nu aveam o banda sau frecventa anume ci emiteam în toată banda audio. Foloseam un amplificator-Kit de 15W cu finali 2N3055 alimentat cu 25-35V iar ca antena foloseam țevile de la caloriferele comuniste. Asculta muzica tot blocul, incepind de pe la 10-11 noaptea, atunci cind aveam certuri cu ei ca ascult muzica tare. Emiți D pe calorifere se auzea în mai tot blocul la fel de tare și nu puteai sa-ți dai seama la care calorifer erau legate firele. Am incercat si eu un mic receptor cu antena pe ferita iar emitatorul era o bucla de sarma mai groasa intinsa in toata camera, pe pereti, si care sa aiba cca 4 ohmi; deci se lega in locul difuzorului. a functionat bine, schema era din Tehnium. Chiar era o varianta stereo cu bobinele puse perpendicular; la fel si bucla. Am mai vazut scheme de telecomenzi in JF, tot cu aceasta "tehnologie" dar uite ca nu mi-am inchipuit ca se pot face legaturi la distante uriase in acest fel si mod. Link spre comentariu
VAX Postat Iulie 25, 2018 Partajează Postat Iulie 25, 2018 Am vazut ca cineva incerca (anii '80) sa comunice prin semnale transmise prin sol, cu niste piroaie infipte in pamant, legate la un amplificator de putere. Tot un fel de unde electromagnetice, dar in mediu partial conductor si absorbant. Link spre comentariu
puriu Postat Iulie 25, 2018 Partajează Postat Iulie 25, 2018 Prin 2000 am folosit doua frecvente apropiate de 9 kHz (FSK) pentru comunicatie prin reteaua electrica intr-o statie electrica foarte mare. Aparatul central era pus intr-o priza oarecare din camera de comanda, iar celelalte erau imprastiate prin toata statia si alimentate din toate cele trei faze ale retelei de iluminat. Erau interogate pe rand de aparatul central si transmiteau rapoarte. Semnalul trecea foarte bine (-6 dB) dintr-o faza in celelalte doua. La probe trecea bine intre apartamentele unui bloc si intre blocurile legate la acelasi PT. Emitatoarele aveau putere mica (1 W cu un BD140 la 9V). Cuplarea cu reteaua, la emisie si la receptie, se facea prin circuite rezonante serie. Semnalul la receptie era impresionant de mare. Receptorul nu avea amplificator RF. Incepea cu un filtru cu doua circuite LC cuplate inductiv si era urmat de un atenuator si un detector cu dioda 1N4148. S-a intamplat ca la un aparat apropiat de emitatorul central sa crape dioda (rezista la 75 V). Am inlocuit-o cu una EFD115 (pentru aparate cu tuburi) si am redus semnalul din atenuator. Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 25, 2018 Partajează Postat Iulie 25, 2018 (editat) Metoda s - a folosit inca inainte de '89 ,venita din Occident , unde erau interfoane industriale in intreprinderi , cladiri de birouri , ministere etc . Chiar si casnice , pentru supravegherea sugarilor din alte incaperi . Frecventele erau standardizate , mai multe in jurul a 100 KHz . Emitator receptor stil radio , cu " antenele " niste bobinaje acordate pe o bara de ferita , cuplate prin condensatori la 2.500 volti , pe aceeasi bara fiind si cateva spire din conductorii care alimentau la 220V transformatorul de retea al unitatii . Aveam o jucarie de genul ... venita intr - un tir de second - uri ... daca o gasesc postez foto . Editat Iulie 25, 2018 de gauss Link spre comentariu
flomar60 Postat Iulie 25, 2018 Partajează Postat Iulie 25, 2018 Exista o incercare in acest sens si in revista Tehnium nr. 7/1982 la paginile 17,18....se numeste " INSTALATIE DE SEMNALIZARE (prin reteaua electrica)".... Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 25, 2018 Partajează Postat Iulie 25, 2018 Sunt mai multe scheme, eu am experimentat una cu LM565, parca.. Link spre comentariu
ndor Postat Iulie 25, 2018 Partajează Postat Iulie 25, 2018 Acum se gasesc pe la orice magazin de electrocasnice . Se numesc Powerline . Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 25, 2018 Partajează Postat Iulie 25, 2018 IEMI a produs o instalatie de conferinta si traducere simultana cu 4 canale , inca din 1982 . Foloseau 4 purtatoare ( pana in 50KHz ) pentru diferitele limbi straine iar in clar se transmitea doar limba romana , avand o bobina de 12 spire pe un cadru de 2 x 2 m , inseriata cu difuzoarele de sonorizare ale salii respective . Ceva asemanator ( transmisia in clar folosind banda audio ) a fost publicat si in Tehnium . Link spre comentariu
Postări Recomandate