Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dezaburire ochelari de protectie airsoft/ski

Vizitator neckro

Postări Recomandate

Vizitator neckro

Buna tuturor. As dori sa incep un proiect vis-a-vis de dezaburirea ochelarilor de airsoft/ski. Pentru asta vreau sa folosesc nichelina (banda) de 3*0,5 mm si as avea nevoie de 50cm. Am intors pe dos forumul, insa ma cam pierd in calcule. Cum ar trebui sa fac calculul pentru alegerea acumulatorului daca as vrea sa duc banda undeva la 30C?

Multumesc!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Taraxacus

2

• icar

1

• hpavictor

1

• puriu

1

Top autori în acest subiect

Cea mai simplă soluție este să faci rost de un polialcool, de exemplu f bun este polipropilenglicolul (i se mai spune Petol - se fabrica la Rm. Valcea) sa fie cu grad de polimerizare cca 2000 . Așa cum este (nediluat) cu o cârpă sau un tampon de vată ștergi vizorul sau ochelarii pe dinăuntru sau chiar geamul masinii (îmbibi un burete acoperit cu o pânză de microfibră) și nu mai aburește mult timp. Bineinteles după un timp tratamentul trebuie reluat.

Link spre comentariu

O soluție de apa cu săpun rezolva problema temporar , aplicată pe fața expusa ochilor . Pe termen lung , poti folosi folie anticondens .Există niste folii transparente autoadezive anticondens , se pot găsi la magazinele cu articole de motociclism , pentru montajul in vizorul caștii .

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator neckro

Multumesc pentru raspunsuri, dar totusi vreau sa incerc varianta cu incalzire. Pe piata exista deja pentru ski, dar vizorul nu cred ca e proiectat sa reziste la socuri (si aici ma refer direct la bile din plastic)

http://www1.funnsnow.com/showroom/model/T0191/templateProductDetails.do?webId=1193876899720&editCurrentLanguage=1193876899737&ParentId=1322715123595424946&productId=1322715390464425372

Link spre comentariu

Ia o rezistență de 5 - 10 ohmi 10 W. sparge-i cămașa de ceramica si ia nichelina care este un fir f subțire. Faci o sinusoida sau o spirala (ca la lunetele autoturismelor) de nichelina și pe deasupra pui o folie de plastic autocolanta care se lipeste pe geamuri. Alimentezi spiralele de nichelina cu baterii 2035 de 3 V.

Link spre comentariu

Pe ASR.ro am sustinut o dizertatie vizavi de aburirea ochelarilor. Singura solutie viabila, si pe care am adoptat-o si eu, este ventilarea zonei dintre ochelar si fata. Se reazlizeaza simplu, cu un mini ventilator alimentat de la o baterie de 9 V. Nu am avut nici un fel de problema, fie iarna, fie vara. Ventilatorul nu trebuie sa mearga non stop, ci doar atunci cind e necesar.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări