Vizitator poiu00 Postat Ianuarie 28, 2017 Partajează Postat Ianuarie 28, 2017 (editat) Salut, incep cu scuze daca am postat in locul nepotrivit cu o intrebare : Are cineva prin colectie o schema ce aprinde un led sa zicem, in felul urmator ? La aparitia alimentarii ledul este aprins ,la apasarea unui buton (cel de on/off adica) mai mult de cateva secunde (3-5) ledul se stinge, la apasarea butonului sub timpul mentionat mai devreme nu se intampla nimic. Practic un latch cu temporizare pe comanda. Multumesc. Editat Ianuarie 28, 2017 de poiu00 Link spre comentariu
Ticu Postat Ianuarie 29, 2017 Partajează Postat Ianuarie 29, 2017 O idee cu circuite logice CMOS. Link spre comentariu
Vizitator poiu00 Postat Ianuarie 30, 2017 Partajează Postat Ianuarie 30, 2017 Foarte interesant, multumesc Ticu. Cam prea complex totusi, desi functional este exact ce imi trebuie. Am facut o simulare in Multisim cu un trigger schmitt hc14 comandat de rampa de incarcare a unui condensator, pare ok. Proiectul este shutdown pentru un raspberry pi 3, dupa aproximativ 1 luna tot ce am gasit gata facut este de la complex la foarte complex, scripturi in python de 100 linii ce inseamna evident python instalat plus alte biblioteci, iar ca hardware intrerupe doar alimentarea cu 5v a placii pi3. Eu doresc sa opresc alimentarea cu 220, adica nici alimentatorul sa nu mai primeasca tensiune, consum nul din retea plus fiabilitate crescuta, iar din punct de vedere software cat mai simplu si mai rezistent la sistem crash. Voi detalia functionarea si schema completa in momentul cand totul functioneaza cum trebuie. Ramane sa vedem in practica, va tin la curent .. sau la tensiune..cum doriti hehe. Link spre comentariu
Ticu Postat Februarie 2, 2017 Partajează Postat Februarie 2, 2017 Nu prea vad latch-ul in schema ta, dar ma rog, stii mai bine ce-ti trebuie. In schema mea am uitat alimentarea lui 4098: plus pe pin 16. Mai simplu s-ar putea eliminand monostabilul 2 si folosind o capacitate pentru resetarea numaratorului. Link spre comentariu
Vizitator poiu00 Postat Februarie 10, 2017 Partajează Postat Februarie 10, 2017 Postez schema, functioneaza perfect, cu simplitate maxima zic eu. Am discutat in amanunt si aici https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?f=41&t=172400&p=1112190#p1112190, de unde m-am inspirat cu partea software. Daca cineva are nevoie de ceva explicatii despre functionare sa spuna, eu zic ca e simplu de inteles totusi. Partea de soft este la fel de simpla, fara python sau alte librarii, merge direct pe un pi proaspat instalat cu Retropie 4, linia "dtoverlay=gpio-poweroff,gpiopin=17,active_low" adaugata in fisierul config.txt din directorul /boot. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum