Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Well AVR-SRV-500VA-WL

Postări Recomandate

Ca să elimini controllerul ca posibilă cauză trebuie să te asiguri că el primeşte informaţii corecte despre tensiune şi că nu dă comenzi false sau contradictorii.Pentru asta trebuie verificate toate componentele din circuitul ce supraveghează tensiunea şi în ultimă instanţâ se întrerup conexiunile dintre bazele tranzistorilor punţii H ce comandă motorul şi microcontroller.Atunci motorul trebuie să stea nemişcat, dar dacă şi cu tranzistorii separaţi de comandă el tot se roteşte, înseamnă că unul din tranzistorii punţii are străpungere între C-E şi comandă eronat puntea.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 2 ore, validae a spus:

Ca să elimini controllerul ca posibilă cauză trebuie să te asiguri că el primeşte informaţii corecte despre tensiune şi că nu dă comenzi false sau contradictorii.Pentru asta trebuie verificate toate componentele din circuitul ce supraveghează tensiunea şi în ultimă instanţâ se întrerup conexiunile dintre bazele tranzistorilor punţii H ce comandă motorul şi microcontroller.Atunci motorul trebuie să stea nemişcat, dar dacă şi cu tranzistorii separaţi de comandă el tot se roteşte, înseamnă că unul din tranzistorii punţii are străpungere între C-E şi comandă eronat puntea.

Mulțumesc pentru răspuns și promptitudine. 

Că să mă fac mai înțeles, exact situația, el nu se mișcă deloc, decât dacă îl pun eu manual sub 218V (tensiune care o văd pe afișajul de la out) atunci motorul se învârte și se duce in microintrerupatorul limitator, undeva la 201V și nu se mai mișcă. Dar...dacă - tot manual - îl pun peste 218V acolo rămâne. Chiar daca tensiunea de intrare oscila mai mult în plaja 238 - 242V ( era seara și bănuiesc că de asta era tensiunea asta la priză). Ba chiar am modificat și din semireglabil tensiunea pe intrare în speranța că se va mișca motorul, dar nimic. Și cum am spus am scos de pe placa tz-urile că să nu mă înșele vreo măsurătoare. Toate piesele măsor în parametrii normali. Nimik.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Va salut. Am un stabilizator well x-treme 5000, ce are aceiasi placa de comanda pe care am vazut-o postata mai sus.

La fel este pe placa un LM324 si un HT46R064B. Stabilizatorul este prevazut cu doua afisaje care nu se aprind. Este posibil sa fie dus HT-ul ? Am sanse sa gasesc undeva o schema sau macar o poza a cablajului ?

IMG_3034.JPG

IMG_3042.JPG

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări