Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Well AVR-SRV-500VA-WL

Postări Recomandate

• 4 ani mai târziu...
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Rezistenţa arsă şi neidentificabilă se curăţă cu grijă de vopseaua carbonizată şi apoi se măsoară faţă de fiecare terminal porţiunile rezistive rămase.Niciodată nu se distruge tot stratul rezistiv, ci doar se întrerupe pe o porţiune mai mică sau mai mare, practic fiind vorba de o ,,spirală,, tăiată într-un strat continuu. Valoarea găsită se dublează şi se majorează la cea mai apropiată valoare standard.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Acum 2 ore, gaguady a spus:

Salutare. Îmi poate spune și mie cineva valoarea, căci la mine nu mai am ce sa măsor. Mulțumesc anticipat.

Valoarea rezistenței R10, intrebam? Am găsit și unul din tranzistoarele pt sens la motor (C2655) ars și le-am înlocuit pe amândouă cu D882. Mi s-a părut că văd un 4R7 sub rezistență R10 ( mi s-a părut). Am pus o rezistență de 4,7ohmi de 2W dar motorașul s-a dus imediat în jos având la ieșire doar 201-202V și nici nu se reglează. Ba mai mult a inceput sa miroasă a încins, iar piesele schimbate si stabilizatorul L7805 să fie foarte încinse? Cava valoare idei???

Link spre comentariu

Verifică atent toţi tranzistorii punţii H (şi în general semiconductorii) fiindcă e posibil să ai cel puţin unul dus, de acolo şi comanda ciudată a motorului.

Valoarea rezistenţei nu ar trebui să fie atât de critică, pune zece-douăzeci de Ohmi de probă.

Testează cu ohmmetrul pe domeniul ,,diode,, că poţi avea străpuns ceva şi de acolo mirosul de încins.Poate chiar stabilizatorul 7805 crăpat.Nu e exclus să-ţi fi crăpat chiar un integrat...dar alea le verifici ultima dată.

Link spre comentariu
Acum 7 ore, validae a spus:

Verifică atent toţi tranzistorii punţii H (şi în general semiconductorii) fiindcă e posibil să ai cel puţin unul dus, de acolo şi comanda ciudată a motorului.

Valoarea rezistenţei nu ar trebui să fie atât de critică, pune zece-douăzeci de Ohmi de probă.

Testează cu ohmmetrul pe domeniul ,,diode,, că poţi avea străpuns ceva şi de acolo mirosul de încins.Poate chiar stabilizatorul 7805 crăpat.Nu e exclus să-ţi fi crăpat chiar un integrat...dar alea le verifici ultima dată.

Ok. O să încerc să văd ce și cum pe acolo, căci sigur mi-a scăpat ceva. Mulțumesc 

Link spre comentariu

Am schimbat R10 cu 22 de ohmi și am pus și tranzistoarele NPN originale C2655 și tot nu se auto reglează. Daca tensiunea este sub pun cărbunele in pozitia 220V-218V mi se duce in low la 201V in limitare și acolo rămâne. Dacă îl pun manual pe 230-236V rămâne fără să se schimbe poziția. LM7805 nu era ars. Să fie oare CI-urile?

Link spre comentariu

Ce scrie pe integrate ? Eventual pune poze clare de aproape cu fiecare.Dacă aparatul sau telefonul nu poate face Macro, poţi pune o ,,lupă,, de diametru mic în faţa obiectivului şi vei scădea drastic distanţa lui focală, putând face clar poze de la centimetri de un obiect.Condiţia esenţială e să ai lumină bună (preferabil naturală) şi din unghiuri potrivite, mai ales la marcaje cu laser...

Dacă îmi amintesc bine, folosesc operaţionale cvadruple, de genul LM324 sau ceva asemănător

Link spre comentariu

Verifică și starea contactelor limitatorilor de cursă de la capetele bobinajului.Ai câte un limitator la fiecare capăt, acționat de câte o pârghie de metal.Dar cel mai probabil problema e tot pe partea de comandă a servomotorului.Am reparat cel putin două din astea și defectul a fost de la tranzistorii punții de comandă a motorului.Se strapung uneori din cauza autoinductiei probabil.La unul erau BD-uri din ce îmi amintesc, a fost cu multi ani în urmă.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări