Ion_Bumbu Postat Ianuarie 28, 2017 Partajează Postat Ianuarie 28, 2017 Un receptor auto si gata. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 29, 2017 Partajează Postat Ianuarie 29, 2017 Exact asta voiam să-i propun și eu, chiar am avut mai demult un astfel de radio auto vechi care avea gama de UL. Acele radiouri auto vechi sunt foarte performante, au doar nevoie de o antenă de 1-2m. Și binențeles de un alimentator de 12V... Link spre comentariu
Mircel Postat Ianuarie 29, 2017 Partajează Postat Ianuarie 29, 2017 (editat) Vorbesc din amintiri: În Dobrogea, pe UL nu vei recepționa 153kHz Bod. Emițătorul de la Bod nu bate mai mult de 200km. Nici în Galați și nici în Călărași nu recepționezi postul pe UL din Bod. Doar ceva ruși și turci. Soluția de aici: http://radioresita.ro/201332/radio-romania-antena-satelor-poate-fi-ascultat-si-prin-telefon nu-i agreată? Citez și: „Recepţia postului se face pe unde medii (531, 603, 630, 1314 KHz), pe frecvenţa de unde lungi 153 KHz şi pe internet la adresa www.antenasatelor.ro. Din toamna acestui an Antena Satelor urmează să operaţionalizeze primele sale frecvenţe în FM, cu acoperire strict locală în Comăneşti – judeţul Bacău, Zalău – judeţul Sălaj şi Sulina – judeţul Tulcea. Editat Ianuarie 29, 2017 de Mircel Link spre comentariu
surubarila Postat Ianuarie 29, 2017 Partajează Postat Ianuarie 29, 2017 Multumesc de sugestie, surubarila, dar daca ii zic lu tataia sa-si cumpere tuner pioneer o sa-mi raspunda ca nu mai are bani sa-si umezeasca sufletul Nu la asta m-am gandit ! Am vrut doar sa spun ca un radio clasic (tuner-ul a fost ca exemplu) cu acord pe C variabil , blocuri separate MA/MF , etc. e mai bun decat unul care contine intr-un singur cip ARF-oscilatoare locale-FI-detectie-decoder stereo si alte minuni. Link spre comentariu
Craciun Postat Ianuarie 29, 2017 Partajează Postat Ianuarie 29, 2017 salut, Uite in link frecventele Antena Satelor ptr Dobrogea: http://www.antenasatelor.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=39&Itemid=205 Link spre comentariu
mila Postat Ianuarie 29, 2017 Partajează Postat Ianuarie 29, 2017 Statia Bod bate pana in gura capitalei Austriei...verificat pe un auto Blaupunkt. In directia Dobrogea nu am verificat! Link spre comentariu
puriu Postat Ianuarie 31, 2017 Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 Amplasamentul si frecventa statiei de la Bod (Radio Romania) au fost alese pentru a acoperi bine tot teritoriul Romaniei Mari, deci si Dobrogea. Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 1, 2017 Partajează Postat Februarie 1, 2017 Postul Radio Romania de la Bod Brasov(153KHz) se receptioneaza perfect in Olanda, nu doar pana la Viena... http://websdr.ewi.utwente.nl:8901/ Link spre comentariu
mila Postat Februarie 1, 2017 Partajează Postat Februarie 1, 2017 Interesant, foarte interesant deci cand un radio pentru tataia? Link spre comentariu
Sorin - Viorel Mares Postat Iulie 28, 2017 Partajează Postat Iulie 28, 2017 Vorbesc din amintiri: În Dobrogea, pe UL nu vei recepționa 153kHz Bod. Emițătorul de la Bod nu bate mai mult de 200km. Nici în Galați și nici în Călărași nu recepționezi postul pe UL din Bod. Doar ceva ruși și turci. Soluția de aici: http://radioresita.ro/201332/radio-romania-antena-satelor-poate-fi-ascultat-si-prin-telefon nu-i agreată? Citez și: „Recepţia postului se face pe unde medii (531, 603, 630, 1314 KHz), pe frecvenţa de unde lungi 153 KHz şi pe internet la adresa www.antenasatelor.ro. Din toamna acestui an Antena Satelor urmează să operaţionalizeze primele sale frecvenţe în FM, cu acoperire strict locală în Comăneşti – judeţul Bacău, Zalău – judeţul Sălaj şi Sulina – judeţul Tulcea. ba sa ne fie cu pardon domnule draga dar cred ca vorbesti in nestiinta de cauza. Respectivul emitator, adica Antena satelor, pe 153 se prinde foarte bine cu conditia ca receptorul sa fie cat mai bine izolat de zgomotul de fond ce bruiaza foarte mult, mai ales in oras. Din experienta proprie, in orasul Constanta ziua, cu un radio chinezesc, ori chiar si cu unul dintr-o combina de firma, cu o antena din aceea patrata, "loop" nu vei prinde nimic, la fel si noaptea. Cu un radio Gloria, numai noaptea, si numai langa geam, de-abia se distingeau unele voci. Cu un radio Grundig Satellit 2100 am reusit performanta ca noaptea sa si inteleg respectivele voci. La tara, la 60 km SW de Constanta, zi si noapte, 153 kHz se receptioneaza mult mai bine. Pe un casetofon portabil din anii 90, Sony W304, cu impamantare, se rezova foarte mult din zgomotul de fond, auditia fiind aproape perfecta ziua, iar noaptea scade nivelul, dar cred ca asta tine si de faptul ca respectivul emitator nu foloseste aceleas puteri ziua si noaptea. Pe un radio "Predeal" cu 9 tranzistoare din anii 70 facut pentru raposatele dacii 1300, almentat de la transformator, cu antena lunga de 20 de metri urcata in copac se prinde apoape la fel de bine ca si pe Sony. La fel, necesara impamantare Pe mai sus mentionatul Grundig Satellit ziua se prinde inca si mai bine datorita sensibilitatii mult mai mari, insa noaptea se amplifica ceva mai mult zgomotul de fond Si in fine, pentru ca sunt ofiter in marina, am incercat receptia respectivului post cu un radio MF-HF JRC profesional cam de pe toata raza marii mediterane, si "surpriza", cam peste tot dupa lasarea serii receptia este aproape perfecta, cu conditia sa se afle vaporul la cateva mile de poluarea radio a oraselor. Raza maxima, la care se pierde receptia, nu se mai disting vocile, pe mare, noaptea, e undeva la 2000 de km, cam ceea ce ar spune si legile fizice ale propagarii Asa ca domnule drag, te-as ruga sa nu mai faci afirmatii in nestiinta de cauza, doar pentru ca dumneata folosesti cine stie ce radio insensibil in vreun oras. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iulie 28, 2017 Partajează Postat Iulie 28, 2017 (editat) Am pe undeva,doua aparate de radio auto Sinaia si Predeal. Trebuie sa sap mult pentru a da de ele. La un moment dat am vrut sa le arunc,dar am renuntat fiindu-mi mila de ele. Pe Dacia mergeau bine. Daca nu ma-nsel aparatul Predeal avea variometru in loc de condensator variabil. Editat Iulie 28, 2017 de GEO 53 BN Link spre comentariu
puriu Postat Iulie 29, 2017 Partajează Postat Iulie 29, 2017 Undele lungi nu se pierd, pot inconjura Pamantul. Scade doar nivelul semnalului fata de nivelul zgomotelor. Statia Bod a primit rapoarte de receptie de la radioamatori din SUA si din Australia. Trebuie doar un receptor si o antena adecvate. Amatorii de receptie la mare distanta in unde lungi folosesc si acum receptoare profesionale (cu reactie) din anii 40 - 50, facute pentru radionavigatie aeriana si maritima. Alimentarea din retea introduce multe zgomote casnice si industriale. Pentru Tataia recomand un receptor vechi la baterie (Mamaia, Gloria, Selena, VEF, etc.) bine reglat. Link spre comentariu
Untold Postat August 3, 2017 Partajează Postat August 3, 2017 Daca tataia mai are nevoie de radio, propun schema de mai jos. Pentru UL se poate pune o bobina pe o bara de ferita gata facuta dintr-un receptor dotat cu UL si in loc de cond variabil, un cond fix de 470pF, acordul il faci prin deplasare bobinei pe bara de ferita, apoi o blochezi in pozitia optima cu niste ceara topita de la o lumanare. Eu am facut mai demult acest radio si mi-a mers atat pe UM cat si pe UL (cu schimbarea bobinei). Pentru o auditie mai puternica, i se poate adauga un mic amplif cu un LM386. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum