Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

modificare voltmetru digital de panou

Kytan666

Postări Recomandate

salutare lume , am luat de curand un voltmetru DC FUTEK cu ICL7107GP (eu am incercat sa-mi fac unu cu MMC7107 si nu am reusit sa-l fac sa mearga afisa ce vroia..)cel cumparat e conceput pt 250V DC si tensiunile mici le afiseaza pe ultimele unitati de display fara virgula ex: 12.5V il afiseaza 12 si atat il pot modifica sa afiseze in o plaja 0-50 sau ceva de genu cu virgula ? m-am uitat pe net , pe datasheet , pe scheme si nu m-am prins cum pot face asta..help pls :prayer:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Kytan666

2

• niq_ro

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator mister_rf

ICL7107 are intrarea analogica la pinul 31 si 30.IN HI pin 31 In LO pin 30Deoarece in functie de tensiunea de referinta valoarea maxima acceptata la intrare poate fi setata la 2V ai la intrare un divizor rezistiv. Cauta sa miscorezi rezistenta serie prin care se aduce tensiunea de la intrare catre pinul 31.Presupu ca acum este calculat divizorul pentru o gama de afisare 0-1999 V deci fara zecimale...Domeniul de masura afisat poate fi modificat din divizor la 0 - 199.9V deci afisarea se va face cu o zecimala sau 0 - 19.99V caz in care ai o afisare cu doua zecimale. In aceste situatii pentru o citire mai usoara se cauta sa se aprinda si LED-ul corespunzator punctului dintre cifrele respective.

Link spre comentariu

eu am observat ca rezistenta aia de la intrare e de 1 Mo ,care am vazut in datasheet ca e standard , si pentru scala de 0-200mV e tot 1 Mo eu la 250v am tot 1Mo , si virgula nu o pune singur (asta nu e o problema ), iar nu cred ca se muta singur cu un segment de afisare mai in fata ... asta nu stiu eu daca se muta singur pe celule de afisaj in functie de tensiunea de intrare

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

Virgula este fixa. Circuitul nu are ''autoscalare''.Daca rezistenta de intrare este de 1M atunci inseamna ca intre pinul 31 si pinul 30 ai o rezistenta de valoare mica care limiteaza tensiunea aplicata la 2V, iar gama de masura sa fie 0-1999V. Solutia este cresterea acestei rezistente de aproximativ 10 ori pentru a obtine gama 0-199.9V sau cresterea de 100 ori pentru gama 0-19.99V

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări