Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

canon mp 160

costelvoicu72

Postări Recomandate

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costelvoicu72

4

• nico_2010

4

• FLORIN IORDACHE

1

• seby19www

1

Top autori în acest subiect

E42 means scanner error. May require a hard reset(disconnect from power supply for 30 min). Otherwise may require factory reset procedure to be applied. Follow the steps below:
Mp160 Reset Counter

Service mode operation procedures -

1) With the printer powered off but connected to a power source,
press the Power button while pressing and holding the Stop/ Reset button.

2) When the Power LED is lit, press the Stop/Reset button two times while pressing and holding the Power button.

3) When releasing the Power button and the Stop / Reset button (regardless of order),
the printer will move into a service mode. (Waiting for menu selection)

4) When the LED lights in green, press the Stop/Reset button the specified number of time(s)
according to the function listed in the table below.

(Each time the Stop/Reset button is pressed,
the LED lights alternately in orange and green, starting with orange.)

The number of the Reset button pressing LED Function Remarks

0 time Green Power off
1 time Orange Service pattern print
2 times Green EEPROM print
3 times Orange EEPROM reset
4 times Green Waste ink counter reset See waste ink counter reset procedures below.
5 times Orange Destination setting See Destination setting procedures below.
6 times Green Print head deep cleaning
11 times Orange Button / LCD checking
12 or more times Returns to a menu selection

Poate merge...mai studiez intre timp.

Link spre comentariu

buna ziua imi apare eroarea e42

e vreo solutie de resetare ?

Daca o sa cautati pe youtube cu siguranta o sa gasiti cum se reseteaza aceasta imprimanta canon mp160 a dvs. :reytre

Link spre comentariu

Exista un singur mod de resetare: se arunca si se cumpara una noua, de preferinta de la alt producator.

Afirm asta in deplina cunostinta de cauza. Am avut Canon Pixma cu o eroare similara si dupa vizita regulamentara la Service, am aflat ca pretul reparatiei este de 350 de lei.

La acest pret am preferat sa cumpar altceva, nou, si mi-au ramas in buzunar cam 70 de lei.

L.E.: Desi mesajul de eroare indica o defectiune la scanner, piesa defecta era capul de scriere si asta, plus manopera, era de 350 lei.

Si binenteles, am incercat toate variantele gasite pe net care vizau o resetare a imprimantei, inclusiv cele care mentionau cum se curata capul de scriere, iar suportul on-line al celor de la Canon este de toata jena.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Crede-ma, nu i s-a resetat nimic. Incearca sa desfaci imprimanta si sa verifici conectorul de la scanner. Scoate cablul banda din cupla si apoi pune-l inapoi. Asta s-ar putea (fara a fi obligatoriu) sa iti remedieze eroarea. Daca nu, trimite-o in service (10 euro constatarea si reparatia nu se stie cat, functie de defect).

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Salutare. Am si eu o intrebare legata de Cannon MP160. Am scos cartusul color si l'am lasat doar pe cel negru, dar se pare ca nu functioneaza, afisand eroarea E5. Sa inteleg ca trebuie sa fie ambele cartuse pentru a functiona? Chiar daca cel color este gol, el trebuie sa fie in imprimanta? Va multumesc

Editat de NVA
Link spre comentariu

Unele imprimante nu funcţionează cu un singur cartuş, chiar dacă e gol sau defect, trebuie să fie ,,văzut,, de imprimantă.Vezi dacă nu ai o opţiune să îl dezactivezi pe cel color.Adică să-l scoţi şi să bifezi undeva că vrei doar imprimare alb/negru.

Link spre comentariu
Acum 12 minute, NVA a spus:

Salutare. Am si eu o intrebare legata de Cannon MP160. Am scos cartusul color si l'am lasat doar pe cel negru, dar se pare ca nu functioneaza, afisand eroarea E5. Sa inteleg ca trebuie sa fie ambele cartuse pentru a functiona? Chiar daca cel color este gol, el trebuie sa fie in imprimanta? Va multumesc

La seria MP se poate dezactiva nivelul de cearnala, in momentul in care imprimanta se plange ca cartusul este gol se apasa butonul de cancel (triunghiul rosu) si se tine apasat cateva secunde pana se aude ca imprinata incepe sa miste capul de printare. Odata dezactivat nivelul de cearnala imprimanta nu se ve mai plange ca cartusul este gol (cartusele se pot incarca destul de usor, merg incarcate de cateva ori, pana incep sa lase urme pe hartie moment cand trb schimbat). Nu am incercat sa-l las fara cartus insa poti incerca dezactivarea nivelului totusi posibil sa necesite prezenta cartusului chiar daca este goala, marea majoritate a imprimantelor se blocheaza cand una din culori e goala si unele nici nu merg incarcate usor ca au chip gen Epson... am aruncat imprimanta aproape nou nouta din cauza asta (avea cartuse color separate pt fiecare culoare) iar cand se termina una din culori se bloca de tot imprimanta si nu se putea folosii nici macar pe alb/negru.

Editat de Bandi Szasz
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări