Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Restaurare deck JVC KD-D4

paul_ral

Postări Recomandate

După ce povestea Marantz-ului SD-8020 a avut un final fericit, un alt deck așteaptă de ceva timp să-i vină rândul. Așa cum spune și titlul topicului, este vorba de un deck JVC KD-D4, ceva rar pe la noi și destul de bine cotat din putinele reviewuri de pe net. L-am achizitionat ieftin știind că este defect: partea mecanică varză, panoul frontal cu unele inscrisuri șterse, butonul EJECT cu probleme. Băgat în priză, se aprind tuburile VFD, motorul lucrează și atât.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Imparte aceeași parte mecanică cu KD-D35 și din fericire schema lui se găsește pe net.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• paul_ral

4

Top autori în acest subiect

Am găsit un KD-D35 și voi încerca transplantul mecanicii în D4. Aparatul pare a fi spectaculos - pentru vremea lui.

am schema, de fapt manualul service. Astept să vină deck-ul donator și să trec la treabă.

Link spre comentariu

Am primit KD-D35, l-am probat, funcționează. Totuși este un deck simplu, nu este cu nimic spectaculos, spre deosebire de KD-D4. Înainte de a-l analiza, doream să scot de pe placa donatorului pinii corespunzatori si firele de la cele două capete și sa le lipesc pe noua placa iar pe partea mecanica să păstrez firele de la micro intrerupătoarele prezente. Totusi, mecanica la D4 este prevazută cu cateva intrerupătoare in plus si in afara de acestea un senzor optic pentru banda - vestitele optocuploare de care m-am lovit la Marantz. În consecință, sunt nevoit să-i desfac mecanica destul de încâlcită, lucru de care mă feream.

Am desfăcut toate switch-urile de pe mecanica veche și le voi aplica pe mecanica nouă. Astfel voi avea mai puțin de lucru pe PCB. Noua mecanica

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Vechea mecanică: optocuplor si intrerupătoare in plus

Posted Image

Posted Image

legăturile pe placa cu cele 2 capete

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Noutăți. Am făcut transplantul mecanicii de pe D35 pe D4, montate toate microcontactele si optocuplorul și am lipit cablurile de la capte pe PCB

Posted Image

După probe am constatat următoarele probleme:

1. LED-ul de la PAUSE lumineaza cu intensitate foarte scăzută chiar dacă butonul nu este apăsat;

2. deck-ul merge un timp aleator după care se oprește;

3. am un brum sesizabil in casca ce poate fi observat si pe displayul indicatorului SPECTRO-PEAK - se poate observa si in imagine.

4. poate cel mai important: la apasarea butonului NR SYSTEM (trecerea pe ON) sunetul dispare. Banuiesc că este o problemă pe circuitul ANRS unde am circuitul AN7362N

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări