Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV LED JVC cu 17MB95

Paul_D

Postări Recomandate

Buna seara,

Am primit la reparat un TV LED fara eticheta pe spate. Nu reactioneaza nici la telecomanda nici la tastatura, LED-ul de standby stins.

Toate tensiunile sunt bune si prezente, Am avut un Daewoo la fel si s-a reparat prin rescrierea memoriei Spi, dar acum nu mai merge ceea ce inseamna ca a fost alterata memoria Nand.

Placa de baza: 17MB95

Sursa: 17IPS19-5

Panel: VES315WNDL-01

Spi Flash: 25L1606E

Nand: H27U2G8F2CTR.

Poate cineva sa imi scrie memoria Nand? (contracost fireste)

Am ceva soft-uri pt.aceasta placa.

Cu stima.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Paul_D

8

• iuliantv

3

• attilaa0

2

• leoncris

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

main board nu-i ok acolo

Ok !Rezolvarea este schimbarea de MB?Sau cel putin asa inteleg.Pai Ceva mai clar se poate?Ca de schimbat MB poate si bunica mea

dac i-as da o surubelnita.

Hai sa trecem la fapte mai concrete.Mai intai avem nevoie de un dump corect de Spi Flash: 25L1606E.

Apoi daca clipeste ledul putem face un update cu un soft de stik.

Editat de attilaa0
Link spre comentariu

Nu d-le Iulian, am cateva firmware-uri pt.USB (din DVD-urile din Depanatorul) si am scris pe memoria SPI cateva.

Cu nici unul nu da semne de viata, nici macar nu pilpiie LED-ul. Este adevarat ca nici unul nu este exact pt.panelul meu, dar mai intai trebuie sa booteze.

Am inteles de la client ca a mai fost cineva si a incercat update pe USB. Inainte de aceasta, LED-ul se aprindea intermitent, dupa ce a introdus stick-ul, LED-ul s-a stins si asa a ramas.

De aici am tras concluzia ca este memoria Nand alterata.

Link spre comentariu

Pai tocmai asta am spus ,trebuie SPI original ca altfel nu palpaie ledul.Apoi cu un update corespunzator va reface Nand-ul.

http://www81.zippyshare.com/v/SUXDJdek/file.html Din arhiva poti incerca sa faci urmatorul lucru:scrie acel Mboot.bin in 25L1606E.

Daca palpaie ledul atunci poti incerca sa faci update cu cele 3 fisiere puse pe stik format Fat32 apoi bagat in tv cu priza scoasa.Apoi tinut OK apasat din telecomanda si bagat in priza tv-ul si ledul trebuie sa clipeasca mai repede ,atunci se elibereaza butonul OK si se asteapta pana ledul inceteaza din. clipiri.

Editat de attilaa0
Link spre comentariu

Buna seara,

Am rescris Spi flash-ul cu sot-ul PILOT. Nici un semn de viata, la fel ca pana acum.

Raman totusi la ideea ca s-a alterat memoria Nand.

Daca nu poate nimeni sa o scrie, voi incerca o alta placa.

Se poate considera incheiat acest subiect.

Cu stima,

Link spre comentariu

Buna seara,

Am rescris Spi flash-ul cu sot-ul PILOT. Nici un semn de viata, la fel ca pana acum.

Cu stima,

crede-ma ca acea memorie nu are legatura cu defectul(doar daca acea memorie nad flash e defecta fizic)

Link spre comentariu

Buna seara,

Cu stima,

Merge cu programatorul RT809F sau cu RT809H scrisa memoria nand

001: Demo mode
002: The currently selected:H27U2G8F2CTR, capacity: 2112Mbits, 264Mbytes.
003: Programmer is connected error.
Link spre comentariu

Cine a incercat sa resofteze tv-ul, a stricat bootloaderul(biosul) din SPI flash, de aceea nu se mai aprinde nici ledul, trebuie dump pentru varianta respectiva de placa, sub 17MB95 nu mai scrie nimic?

post-237484-0-92463100-1485375445_thumb.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări