trasorv Postat Ianuarie 24, 2017 Partajează Postat Ianuarie 24, 2017 (editat) Bună ziua, am un pc AMD Semprom cu CPU 1,4 Gb și cu windows xp sp3 /32 biți și de ceva vreme de câte ori deschid un fișier video, indiferent de player, imaginea (displayul) începe sa se întunece pentru câteva secunde iar îşi revine pentru câteva secunde apoi rastrul rămâne negru dar se aude sunetul fișierului video apoi apare în mijloc "check signal cable" după care se restartează. Am încercat tot ce am știut, reinstalare windows,verificat cablul video,dezinstalat-reinstalat codecuri și playere video, am scos și am verificat vizual placa video ,fără niciun rezultat. Tot ce am observat au fost vreo 3 electrolitici de 68ùF/1000v umflați pe placa video dar pe care încă nu i-am schimbat. Mă poate ajuta cineva cu un răspuns corect ? Mulțumesc Editat Ianuarie 24, 2017 de trasorv Link spre comentariu
PINTI Postat Ianuarie 24, 2017 Partajează Postat Ianuarie 24, 2017 68uF/1000V? Poate100V. Schimba tot ce este umflat si vezi mai departe cum se comporta. Link spre comentariu
shuc Postat Ianuarie 24, 2017 Partajează Postat Ianuarie 24, 2017 Aia-s cauza 100%... Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Ianuarie 24, 2017 Partajează Postat Ianuarie 24, 2017 Si acei conzi de langa procesor creaza simptome de genul acesta. Link spre comentariu
trasorv Postat Ianuarie 24, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2017 (editat) Mea culpa,electroliticii sunt 1000uF/6,3v Editat Ianuarie 24, 2017 de trasorv Link spre comentariu
PINTI Postat Ianuarie 24, 2017 Partajează Postat Ianuarie 24, 2017 Poti sa ii pui la o tensiune mai mare numai sa ai loc pe placa. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Ianuarie 24, 2017 Partajează Postat Ianuarie 24, 2017 sunt si de 3300 si de 4700micro,dar asta nu inseamna ca nu se usuca,sau se umfla,eu cand ai schimb pun intotdeauna uni la o tensiune mai mare. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 24, 2017 Partajează Postat Ianuarie 24, 2017 Nu e chiar același lucru să pui unii cu tensiune mai mare.Cei cu tensiune mare au ESR-ul ceva mai mare decât cei cu tensiune mai mică.Așa se explică de ce nu au pus acolo ,,din prima,, unii de 10-16V. O altă explicație este că cei de tensiune mai mică sunt mai puțin voluminoși decât ceilalți. Indiferent de ce puneți în loc, schimbați toți electroliticii de pe placa video și dacă se poate și pe cei de filtraj procesor.Dacă-i comandați pe net, veți ieși mult mai ieftin, un exemplu ar fi magazinul din Oradea... Link spre comentariu
trasorv Postat Ianuarie 24, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2017 Credeți că condensatorii ar fi cauza probemei ? M-aş bucura să fie așa.... Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Ianuarie 24, 2017 Partajează Postat Ianuarie 24, 2017 nu sunt exclusi nici cei din sursa,sa fie umflati. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 24, 2017 Partajează Postat Ianuarie 24, 2017 Daca ai condesaytori umflati si deja a inceput sa aiba simptome , daca il mai folosesti mult nu o sa mai ai la ce sa schimbi condesatorii pt ca se duce DE TOT. Link spre comentariu
trasorv Postat Ianuarie 25, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2017 Am înlocuit electroliticii și s-a rezolvat problema. Mulțumesc tuturor pentru disponibilitate. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Ianuarie 25, 2017 Partajează Postat Ianuarie 25, 2017 Ca,curiozitate spune-ne si noua ce conzi ai schimbat?placa video,placa de baza sau sursa alimentare? Link spre comentariu
trasorv Postat Ianuarie 25, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2017 Era vorba de 3 condensatori umflați de pe placa video de 1000uF/6.3v Link spre comentariu
blazeu Postat Ianuarie 26, 2017 Partajează Postat Ianuarie 26, 2017 (editat) Intr-un fel e "bine" cand se umfla sau se vad scurgeri, insa unii electrolitici se defecteaza "discret", adica nu apar nici un fel de semne exterioare. (motiv pentru care unii depanatori recomanda inlocuirea TUTUROR electroliticilor, in ideea ca testarea individuala e pretentioasa, costul lor e relativ mic si demontarea-relipirea ii streseaza oricum considerabil) (Umflarea sau scurgerile sunt consecinta incalzirii, care nu e obligatoriu sa apara in "procesul de defectare") Am gasit in special condensatori intrerupti in cazul celor "fara semne externe", totusi defectul tipic se "formeaza" pe alta "cale": impulsurile de curent de valoare (foarte) mare (si frecventa destul de ridicata) produc "obosirea" materialului, cu consecinta cresterii ESR (rezistentei serie echivalente), ceea ce accentueaza si mai mult incalzirea, in final condensatorul "fierbe" si se umfla, mai putin sau mai mult, degajand gaze, sau elimina lichid (scurgere). Unii se strapung (scurtcircuit), blocand functionarea echipamentului si in primul rand a sursei, din care se "cere" un curent excesiv, care declanseaza protectia (sursa functioneaza in alta parte, daca scurtcircuitul e pe MB, dar daca e in sursa, blocajul e local si testul de inlocuire a sursei are succes in a reda functionalitatea. Unde este posibil (exista spatiu), e preferabil sa montati mai multi condensatori in paralel; nu e necesar sa cresteti (mult) valoarea totala a capacitatii, insa astfel veti reduce ESR si deci solicitarea condensatorilor (caz: monitorul de la instalatia de supraveghere video functioneaza non-stop; in sursa lui a cedat, dupa vreo 4-5 ani, filtrajul sursei de 5 V (sursa de 24 filtreaza un curent mai mic) Nu am avut "repede" un condensator "special" (low ESR); cel pus acolo a cedat dupa vreo 2 ani. La a doua inlocuire, am instalat (era spatiu fizic dar si pe cablaj!), 2 condensatori de 470uF, in locul celui de 1000uF original. Au trecut vreo 3 ani si inca nu s-au defectat, desi erau tot condensatori din cei mai ieftini...) Editat Ianuarie 26, 2017 de blazeu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum