Vizitator CHIPER GABRIEL Postat Ianuarie 31, 2017 Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 Totusi eu nu inteleg ce rol au robinetii aia. Daca este un pamflet inseamna ca are si mult timp de pierdut. Nu este un pamflet, cum am spus de la inceput in strunjire si frezare am cunostinte minime, si ca sa raspund pe scurt la posturile de mai sus: -in primul rand cnc ul va avea trei axe dupa care vor mai urma doua; -softul va fi mach 3; -deocamdata renunt la ideea de servomotor si voi incerca sa folosesc un motor obisnuit, am vazut la cineva ca a adaptat un senzor hall pe motor si pute sa faca filete; -rozetele de robinet vor misca carucioarele manual pana voi gasi o solutie sa le inlocuiesc cu stepare; -voi incerca sa cumpar un universal mic de 80 sau o suta, doua lagare de rulmenti cu talpa si un ax si voi incerca sa adaptez motorul de masina de spalat antrenat cu o curea, macar sal pot face sa se invarta pe urma incet incet voi schimba totul ce nu e bun, voi face o baza din teava rectangulara pe care voi pune sine de calitate etc, dar ma este mult pana departe. si pana la nivelul actual am avut ceva de munca. nu stiu daca pot pune un link https://www.youtube.com/watch?v=SMxBq1rupxA Link spre comentariu
andreigradu Postat Ianuarie 31, 2017 Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 mai multe scule asemanatoare am vazut pe forumurile modelistilor, ei prelucreaza lemn, plastic.... sincer daca dotezi scula si cu un disc de taiat lemn pentru modelaj, ca un fel de circular, o sa poti vinde scula aia oricarui modelist... daca iti iese poti face vreo 10 bucati si le vinzi, poti scoate cam de 2-3 ori pe cat investestesti. am vazut un domn care face asa ceva pe comanda, din fiare la intamplare, iar modelistii sunt super incantati ca pot sa isi strunjeasca catarge, tevi de tunuri, diverse maruntisuri de modelism.. .......................... cu banii stransi iti vei incepe constructia unui centru de prelucrare.. va dura, dar in lipsa de finante, muncesti cinstit si aduni bani... asta e o parere sincera, fara sa te descurajez... e corect ca o firma ca sa iti faca o matrita de injectie mase plastice din aluminiu te arde de 1000euro instantaneu... ca exemplu: o comparatie, la Slatina daca vrei sa iti faci matrita pentru profile extrudate , cea mai simpla e 1000 euro... ......................... pentru ca te-ai apucat, du-o la bun sfarsit, bag-o in span.. daca huruie si trosneste din toate incheieturile o declari: " scula pentru modelism.. lemne..." si treci la nivelul urmator... succes. Link spre comentariu
florianmro Postat Februarie 1, 2017 Partajează Postat Februarie 1, 2017 Daca reusesti sa duci la capat proiectul asa cum il prezinti si va va face si ceva pe deasupra ai tot respectul meu si imi retrag afirmatiile anterioare . Acest lucru nu denota decat faptul ca esti un incepator in domeniu cu mijloace tehnice si materiale modeste dar cu dorinta de a experimenta , de a progresa . Succes ! Link spre comentariu
dany_cta Postat Februarie 1, 2017 Partajează Postat Februarie 1, 2017 Utilajele de aschiere nu se fac din teava rectangulara, teava rotunda si din tabla de 1-2mm. Mai ales cand vorbim de un cnc, si apoi visam la 5 axe. Asa ceva nu o sa frezeze niciodata in nici un fel de metal oricat de moale ar fi metalul, o sa tremure din toate incheieturile, iar pentru modelism nu poti sa il consideri pentru ca are jocuri imense peste tot, nu poti sa faci piese fine. Eu tot nu cred ca este un post real. Utilizator nou, primul post, si ce vedem acolo in poze si film este pur si simplu o improvizatie facuta din tevi subtiri (nici daca erau pline nu aveau destula rigiditate!) robinete si fitinguri, fara nici o posibilitate de reducere a jocului intre ele, fara nici o uniformitate de-a lungul tevilor.. Pur si simplu cineva face misto de noi. Link spre comentariu
Vizitator CHIPER GABRIEL Postat Februarie 10, 2017 Partajează Postat Februarie 10, 2017 Constructia ,,Universalului stanga,, in versiunea 1.0 Am achizitionat urmatoarele: -mandrina 13mm; -piulita hexagonala M20 pentru cuplaj; -suruburi M8; -set tarozi M8; -burghiu 6,5 mm. Doresc sa adaptez mandrina pe axul motorului cu ajutorul piulitei hexagonale, in speranta de a putea folosi o freza de dimensiuni mici. Se pare ca mandrina are filet de 12 cu pas fin asa ca va trebui sa cumpar si o filiera. Ideea este de a pune in functiune masinaria si de a incerca executarea unor piese din aluminiu de mici dimensiuni. Daca aveti idei mai bune va rog sa le expuneti, sunt incontinuare increzator in realizarea proiectului. Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 11, 2017 Partajează Postat Februarie 11, 2017 In continuare ne uimesti .... De ce ai cumparat mandrina si nu universal de strung ? Zici ca vrei sa folosesti freze mici ... Unde le prinzi ? in universal (mandrina ) ? Trecand peste faptul ca masinile de frezat nu folosesc mandrina ci prindere cu pensete. Eu sunt curios cum vei prinde motoarele pe axe... Daca nu ai citit posturile de mai sus ... tin sa-ti reamintesc ... Esecul este garantat ! Sfatul meu este sa cumperi un strung mic ... si sa-l transformi in CNC. Link spre comentariu
dany_cta Postat Februarie 11, 2017 Partajează Postat Februarie 11, 2017 Daca chiar ai de gand sa intri in domeniul masinariilor, sfatul meu este sa cumperi componente pe care sa le poti pune la un viitor strung si sa fie cam in aceeasi categorie toate. Cand o sa incerci sa pui dracia asta la munca si descoperi ca nu poate sa faca nimic, o sa te uiti spre un strung normal, in momentul ala sa nu arunci componentele cumparate ci o sa le folosesti la viitorul strung, deci sa se potriveasca. Link spre comentariu
radu cnc Postat Februarie 25, 2017 Partajează Postat Februarie 25, 2017 (editat) Mandrina nu are filet de 12 cu pas fin... ci este W1/2 20G adica Ø12.7mm, cu 20 de pasi pe 25.4mm. Este un filet standardizat la mandrine. Cumperi degeaba filiera de 12 cu pas fin... Editat Februarie 25, 2017 de radu cnc Link spre comentariu
cnc_step Postat Februarie 25, 2017 Partajează Postat Februarie 25, 2017 Mai pe romaneste, este un filet in inch, nu metric. Este nevoie de un tarod de 1/2 inch cu pas fin si 20 p Link spre comentariu
Vizitator CHIPER GABRIEL Postat Februarie 26, 2017 Partajează Postat Februarie 26, 2017 Mandrina nu are filet de 12 cu pas fin... ci este W1/2 20G adica Ø12.7mm, cu 20 de pasi pe 25.4mm. Este un filet standardizat la mandrine. Cumperi degeaba filiera de 12 cu pas fin... Mai pe romaneste, este un filet in inch, nu metric. Este nevoie de un tarod de 1/2 inch cu pas fin si 20 p -okay am inteles cum e filetul la mandrina; -ideea de a cupla mandrina pe motor prin intermediul piulitei hexagonale nu a reusit (nu pot centra) asa ca am renuntat si caut alta idee; -am decis sa renunt si la motorul de masina de spalat; -as vrea sa cumpar o microfreza proxxon 50 e, ce parere aveti e buna de ceva (pentru inceput vreau sa frezez 150 mm pe 150 si cam 50 adancime, as fi multumit chiar si daca ar dura 24 de ore), am gasit una sh la 100 de lei ; -am cumparat 2 bare patrate 20x20x1.5 ca sa fac un fel de atasament pentru frezare pe strung; -urmeaza o placa de dezvoltare si o punte h. Link spre comentariu
dany_cta Postat Februarie 26, 2017 Partajează Postat Februarie 26, 2017 poti sa iei proxxonul ala si vezi cum ii adaptezi un universal de 125mm-150mm si il pui in locul motorului de masina de spalat daca tot ai renuntat la ala. 1 Link spre comentariu
Liviu M Postat Februarie 26, 2017 Partajează Postat Februarie 26, 2017 (editat) Eu am un micromot FBS 240 si sunt dezamagit de el. Poate din cauza ca l-am luat la o oferta, da'... Editat Februarie 26, 2017 de Liviu M Link spre comentariu
dany_cta Postat Februarie 26, 2017 Partajează Postat Februarie 26, 2017 Proxxon sunt doar tepe la pret mare. Folosibile si foarte precise daca sunt folosite doar la nivel de hobby de cateva minute pe zi in materiale moi dar daca incerci sa le bagi in ceva putin mai tare (aluminiul deja e tare pentru ele chiar daca teoretic pot sa prelucreze) iti zboara periile din ele in toate directile. Ce are un proxxon 50e in el ? O penseta si un motor de 40w de jucarie cu perii din tabla de alama, nici macar carbuni. In nici un caz nu viseaza ei sa ajunga la nivelul dremel in domeniul asta. Au in schimb cateva scule bune de inceput (freze/strunguri) dar alea bune sunt cam exagerat de scumpe. 2 Link spre comentariu
Vizitator CHIPER GABRIEL Postat Martie 5, 2017 Partajează Postat Martie 5, 2017 (editat) Pana la urma am cumparat o, un DM-170C, o minifreza noname, pe care fiecare magazin mai instarit o vinde sub numele ei. 220v, 170w, 8000-35000 rpm, penseta maxima 3,2 mm si 200 de accesorii. Pret 125 lei. Editat Martie 5, 2017 de CHIPER GABRIEL Link spre comentariu
Vizitator CHIPER GABRIEL Postat Martie 15, 2017 Partajează Postat Martie 15, 2017 Am terminat si axa Z. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum