Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lcd sharp

grigo53

Postări Recomandate

Am o problemă cu acest aparat,in sensul ca are alta generație de t-con.Rugămintea este să mă îndrumați.Este din memorie sau t-con.Simptomul poate fi vizualizat in imaginile din ataşament.Aparatul functioneaza normal (comenzi programe...),dar,după 1minut incepe sa se pateze imaginea.Singura tensiune care pare anormala este voff care,pe cablaj scrie 28v si măsurată este 31v şi este stabilă.

post-176103-0-88430800-1485201639_thumb.jpg

post-176103-0-32945800-1485201651_thumb.jpg

post-176103-0-81775000-1485201679_thumb.jpg

post-176103-0-34902800-1485201694_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• grigo53

4

• Florinel TV

3

• Sorin Schiriac

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

display-ul nu-i ok acolo;drivere supperior sau lateral ,trasee, ckvb1 sau ckvb2;tensiunea voff e buna

Daca tot esti pe meserie si cunosti defectul, spune-ne si noua despre ce model de panel este vorba.......

Link spre comentariu

Display samsung lta400hm13.Revin cu precizarea ca,display-ul are doar două benzi de conexiune lipite.Singurul conector este de la mb la t-con.Cînd scap de la muncă am să-i mai fac o sedinta foto.Multumesc pt colaborare.

Link spre comentariu
Vizitator cata82

Ok si lvds-ul cum comunica cu t-conul?!Deci ai asa: display-ul comunica cu placa lvds prin 4-6-8-10 benzi flexibile nedetasabile(depinde de diagonala display-lui) lvds-ul la randul lui comunica cu t-conul prin doua sau patru benzi flexibile numite si pamblici care sunt detasabile iar t-conul comunica cu mainboard-ul printr-un conector detasabil.Sunt cazuri in care t-conul este incorporat in placa lvds.

Editat de cata82
Link spre comentariu
Vizitator cata82

quote" lvds prin 4-6-8-10 benzi flexibile nedetasabile"gresit!!!display-ul comunica cu driverele superriore,care comunica ok cu t-konquote" pamblici "-se numesc paNGlici nu paMBlici

Pai si unde se afla mai desteptule driverele superioare?!?!Oare cum s-o numii acea placa?!?!Parca sa zic ca lvds.....Stai in banca ta ca degeaba te agiti atat ca numai prosti scri sau dai copy/paste de la altii... Editat de cata82
Link spre comentariu

quote" lvds prin 4-6-8-10 benzi flexibile nedetasabile"gresit!!!display-ul comunica cu driverele superriore,care comunica ok cu t-kon quote" pamblici "-se numesc paNGlici nu paMBlici

Cum se numesc tot contacte intre placi este :wretre :wretre :wretre :wretre

Link spre comentariu

Nu vreau sa supar pe nimeni, dar eu de cind repar lcd-urii, stiu ca la t-con se mai spune placa LVDS. La placa pe care sint lipite driverele superioare, eu ii spun PCB-ul displayului(Panel PCB), atunci cind t-conul(lvds) este incorporat in PCB-ul displayului(Panel PCB), ii spun t-con sau placa LVDS.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator cata82

Costica, ai pe jumatate dreptate, am mai spus si mai sus.Placa lvds este acea placa subtire si lata cat display-ul, aceea se numeste placa lvds.Sunt cazuri in care t-conul este incorporat in placa lvds.

Link spre comentariu

Costica, ai pe jumatate dreptate, am mai spus si mai sus.Placa lvds este acea placa subtire si lata cat display-ul, aceea se numeste placa lvds.Sunt cazuri in care t-conul este incorporat in placa lvds.

Foarte corect , dar depanero nu stie acest lucru , pentru ca ei nu repara ci schimba display Main Board , ca aceste lucruri le poate face si o baba chioara :rade: dar na ca doar depanero se numeste baba chioara :rade:

Link spre comentariu

Revenind la subiect...LVDS=low village digital signalT-con=timer control (converteste semnalele de la main board la DISPLAY adica la sticla,geam sau cum doriti sa denumiți acest terminal.Conexiunea între t-con si display-ul propriuzis se face prin două magistrale numite (paMBlici).Off topic: discutați la subiect si lăsați răutăților.Suntem pe un forum de pasionați ai electronicii.

Link spre comentariu
Lvds , T-con , Driver ,Buffer
Lvds ar fi mufa si cablul de iesire/ intrare dintre mainboard si T-con ,
sau dintre T-con si driverele display-ului
T-conul , poate fi foarte bine exprimat ca si placa Lvds , invers e la fel de bine
Ne-ar mai ramane doar driverele si buferele pentru a ne referi expres
la placile de ( sus , jos,stanga ,dreapta) legate direct la display
dar ce te faci cand si acestea au placa Lvds sau t-conul incorporate ??
Curat / murdara treaba :)
Eu le zic cum imi vine , avand grija sa evit cuvantul t-con , cand e vorba de laptoturi . :)
Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări