Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Suplimentare tranzistori finali

Vizitator morpheus89

Postări Recomandate

Vizitator morpheus89

Salutare,

Detin de ceva timp un amplificator Kool Sound XA150, iar intrebarea mea ar fi urmatoarea: se pot suplimenta tranzistorii finali fara prea multe modificari?

Are doar 1 pereche 2SA5200 / 2SC1943 pe canal, cu o alimentare de 2x33V la 2.45A. Pe placa are spatiu pt inca un set de tranzistori si rezistente de putere.

Atasez foto pt detalii.

Multumesc

post-176668-0-92215100-1485170106_thumb.jpg

post-176668-0-13562700-1485170114_thumb.jpg

post-176668-0-02734800-1485170133_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca te gandesti sa maresti puterea de iesire, apoi iti trebuie un traf care sa-ti dea o putere si tensiune mai mare (+/-50Vcc dupa redresare) plus dublata filtrarea actuala ca sa dublezi puterea actuala. Schimbat piese pe placa originala. Asta la prima vedere.Insa carcasa e plata, greu de facut schimbari acolo. Imposibil? Nu stiu.Radiatorul pare mare, deci, de ce vrei sa pui alte tranzistoare extra?LE: De ce e sparta carcasa releului ala negru?

Link spre comentariu

Poti mari puterea :) doar daca arunci fara mila ( adica le valorifici avantajos la sectiunea vanzari ) trafo retea si placa amplificatorului stereo si montezi un amplificator in clasa D stereo si un SMPS construite astfel incat sa-ti incapa in acea carcasa . Poti da un anunt , sunt destui useri care te pot ajuta sa-ti cumperi SMPS-ul si etajele finale in clasa D ...

Practic din tot ce ai , refolosesti doar potentiometrii , ledurile , mufele si carcasa .

Link spre comentariu
Vizitator morpheus89

Am inteles, deci in concluzie nu merita suplimentati tranzistorii.

Da, vroaim sa maresc puterea, dar intradevar, am nevoie de alimentare mai mare.

" LE: De ce e sparta carcasa releului ala negru?" : Toate 3 releele au carcasele sparte, a fost la cineva fara prea multe cunostinte si a pus releele pe direct deoarece decuplau la putere mare pe boxe de 4 ohmi si a fost mai simplu sa le sparga si sa bage pistolul de lipit p-acolo.

Multumesc

Link spre comentariu

La alimentarea aia(cam +/-42Vcc),as fi suplimentat fiecare canal cu încă o pereche de finali și l-aș fi folosit exclusiv pe 2 ohm. Ma mai jucam puțin la protecția SOA(bănuiesc ca exista asa ceva pe placa dacă spuneai ca intervenea la nivel mare pe 4 ohm) și asta era. Ventilația s-ar putea sa nu fie atât de eficienta, oricum ar trebui sa facă fata fără probleme.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări