Vizitator morpheus89 Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 Salutare, Detin de ceva timp un amplificator Kool Sound XA150, iar intrebarea mea ar fi urmatoarea: se pot suplimenta tranzistorii finali fara prea multe modificari? Are doar 1 pereche 2SA5200 / 2SC1943 pe canal, cu o alimentare de 2x33V la 2.45A. Pe placa are spatiu pt inca un set de tranzistori si rezistente de putere. Atasez foto pt detalii. Multumesc Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 La 2x33V cred ca ajunge o pereche. Probabil cablajul e facut pentru mai multe variante de putere. Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 Daca te gandesti sa maresti puterea de iesire, apoi iti trebuie un traf care sa-ti dea o putere si tensiune mai mare (+/-50Vcc dupa redresare) plus dublata filtrarea actuala ca sa dublezi puterea actuala. Schimbat piese pe placa originala. Asta la prima vedere.Insa carcasa e plata, greu de facut schimbari acolo. Imposibil? Nu stiu.Radiatorul pare mare, deci, de ce vrei sa pui alte tranzistoare extra?LE: De ce e sparta carcasa releului ala negru? Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 Poti mari puterea doar daca arunci fara mila ( adica le valorifici avantajos la sectiunea vanzari ) trafo retea si placa amplificatorului stereo si montezi un amplificator in clasa D stereo si un SMPS construite astfel incat sa-ti incapa in acea carcasa . Poti da un anunt , sunt destui useri care te pot ajuta sa-ti cumperi SMPS-ul si etajele finale in clasa D ... Practic din tot ce ai , refolosesti doar potentiometrii , ledurile , mufele si carcasa . Link spre comentariu
Vizitator morpheus89 Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 Am inteles, deci in concluzie nu merita suplimentati tranzistorii. Da, vroaim sa maresc puterea, dar intradevar, am nevoie de alimentare mai mare. " LE: De ce e sparta carcasa releului ala negru?" : Toate 3 releele au carcasele sparte, a fost la cineva fara prea multe cunostinte si a pus releele pe direct deoarece decuplau la putere mare pe boxe de 4 ohmi si a fost mai simplu sa le sparga si sa bage pistolul de lipit p-acolo. Multumesc Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 (editat) Maiastra treaba! Pus releul "pe direct"... Editat Ianuarie 23, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 Ba merita pusi tranzistorii suplimentari. Pe 4 ohmi al doilea rand de finali va asigura un raspuns mai bun la varfurile de putere. Iar daca transformatorul este prea mic /anemic, este loc de inca unul sau de unul mai mare - tot plat. Link spre comentariu
claw Postat Ianuarie 24, 2017 Partajează Postat Ianuarie 24, 2017 La alimentarea aia(cam +/-42Vcc),as fi suplimentat fiecare canal cu încă o pereche de finali și l-aș fi folosit exclusiv pe 2 ohm. Ma mai jucam puțin la protecția SOA(bănuiesc ca exista asa ceva pe placa dacă spuneai ca intervenea la nivel mare pe 4 ohm) și asta era. Ventilația s-ar putea sa nu fie atât de eficienta, oricum ar trebui sa facă fata fără probleme. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum