Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Display cu iluminare insuficienta

ciuca paul

Postări Recomandate

Va salut.Am ales aceasta rubrica intrucat nu insusesc suficiente cunostinte in depanarea lcd-urilor. Am intalnit multe tv-uri care functioneaza cu luminozitatea si contrastul la maxim ptr. a putea avea o imagine acceptabila (mai mult sau mai putin) ,la crt-uri cunosc metodele de ajutor ptr. a mai prelungii viata de functionare a tubului dar la lcd-uri este o alta treaba. Intrebarea era daca cotroleru din invertor are limite acceptabile la un consum suplimentar daca i-am marii artificial cu o tensiune mai mare decat o da procesorul pe pinul de reglaj (dim) fara sa intre in protectie cu acel consum suplimentar de pe ccfl-ri? Rog ceva amanunte de la cei experimentati sa-mi dea detalii in a efectua o eventuala modificare la aceste probleme intalnite (bineinteles daca este posibil) .Va multumesc ..

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ciuca paul

3

• elmar

1

• dan cod

1

• morocanosul

1

Top autori în acest subiect

Sunt de aceiasi parere ,dar ca o solutie temporara ma interesa daca cineva a procedat si asa si invertorul poate lucra si in acest regim de compromis?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Ati intuit perfect ce doream sa afirm pentru ce am mentionat eu despre crt-uri ,iar in legatura cu ccfl-uri stiam despre varianta de inlocuire a lor dar am cateva cazuri la care clientii mei nu prea ar fi deacort sa mai investeasca in schimbarea lor si vroiam sa fiu sigur daca fortand putin artificial invertorul poate mai reuseam un timp (nu stiu cat) sa le mai duc asa .Cand am sa am timp am sa risc aceasta modificare si poate daca contastul ramane acelasi nu va influenta mult buna functionare a invertorului. In ceea ce priveste modificarea eventuala a parametrilor pentru partea video din meniul servis nu stiu daca la toate variantele de lcd-uri este valabila ,ca o eventuala rezerva ptr. ce-mi trebuie mie fara sa mai fac aceasta modificare. Multumesc ptr. interes...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări