Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Selector canale Mitsai 22UM10

Vizitator mutca

Postări Recomandate

Vizitator mutca

Salutare,

Sora mea are un televizor Mitsai 22UM10 adus din Portugalia, care nu receptioneaza nici un post tv prin cablul coaxial. Fiind un electronist amator m-a rugat sa ma uit sa vad ce are.

Am descoperit ca selectorul de canale este foarte corodat in interior, fara a avea urme de lichid in exteriorul lui. Am fost pe Maica Domnului cu selectorul in mana, dar nimeni nu are tipul/modelul asta de selector. Ma puteti ajuta cu un echivalent pentru selector?

Televizorul mai are o mica problema, cand conectez placuta butoanelor de comanda in placa de baza, televizorul incepe sa se comporte ca si cand unul din butoane ar fii in scurt, am mai intalnit problema asta la alt televizor, iar solutia a fost inlocuirea a 2 electrolitici, dar aici toti electroliticii sunt in stare buna, rezistorii de pe placuta butoanelor au valorile corect, etc. Aveti idee ce ar putea fii?

Va multumesc!

post-233295-0-05225800-1485076452_thumb.jpg

post-233295-0-83010100-1485076457_thumb.jpg

post-233295-0-51643600-1485076464_thumb.jpg

post-233295-0-74643500-1485076601_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sorin Schiriac

1

• BUGHIU

1

• leoncris

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Fa o curatare temeinica cu izopropilic si schimba toate push butoanele din bord.

Asta a stat ceva vreme in ... tomberon !

Cod PSU si MB ?

Editat de leoncris
Link spre comentariu
Vizitator mutca

Multumesc de raspuns!

Televizorul a fost de luat de nou, venit cu el in tara, a functionat fara probleme pana au inceput sa faca figuri butoanele, iar apoi a fost "tras" pe dreapta aprox. 2 ani...

Push butoanele nu sunt in scurt, ptr ca le-am verificat cu multimetrul. Imi pare rau, dar nu cunosc cele doua abrevieri, cumva power supply unit si mother board?

Multumesc!

Link spre comentariu

power supply unit si mother board= sursa si placa de baza(pe care este selectorul)ambele au coduri de identificare.push butoanele nu dau nimic pe multimetru ca valoare apreciabila pentru a fi defecte.o valoare de 1mohm deja este buton defect

Link spre comentariu

In poza se vad ce reprezinta pinii selectorului: AFC,SCL,SDA,etc....Trebuie,masurand,sa vedeti alimentarea selectorului(5v ) banuiesc si sa cautati un selector compatibil,chiar daca nu pin la pin ,unul asemanator configuratiei pinilor cu originalul si.....recablat!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări