Florin berdila Postat Ianuarie 21, 2017 Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 salutare am o intrebare am o banda de cupru si nui maleabila ca sa o pot indoi mia spus cineva ca daca bag cupru in foc apoi il bag in apa se decaleste dar nu cumva isi pierde din propietati? adica mai are aveeasi rezistenta ? Link spre comentariu
elman Postat Ianuarie 21, 2017 Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 Doar rezistenta mecanica se modifica. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Ianuarie 21, 2017 Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 Ce ti-a spus e valabil ,dar vezi sa nu-l topesti sau deformezi . Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 21, 2017 Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 Da,cand ajungi la 1000 grade dai aragazul mai mic,pt ca pe la 1085 se topeste. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Ianuarie 21, 2017 Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 Da,cand ajungi la 1000 grade dai aragazul mai mic,pt ca pe la 1085 se topeste. Ok sunt deacord cu replica. Dar daca foloseste o forje improvizata si niste carbune de prun? Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 21, 2017 Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 Eeei,alta viata...desi eu prunul il cunosc pt cu totul alte calitati Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Ianuarie 21, 2017 Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 (editat) Da deacord cu domnia ta, si la calitatea acea este ”fierbinte rau„ daca sti cum sa-l plamadestii. Eu am spus acea treaba cu deformatul/topitul, pentru ca eu in nestinta de cauza, vrand sa repar un aparat de sudura cu secundarul defect ,si fiindu-mi lene sa dau izolatia jos(lac si bumbac)l-am supus unui tratament termic intr-o forje improvizata si m-am ales cu nimic bun .Bobina sa deformat toata si nu am mai putut-o folosi . A trebuit sa cumpar alta platband de cupru sa-i pot repara omului aparatul. Editat Ianuarie 21, 2017 de pop_ady44 Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 21, 2017 Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 Când se înroșește vizibil se aruncă în apă bobina și gata decălirea.... Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 22, 2017 Partajează Postat Ianuarie 22, 2017 Cuprul decălit, ăla de culoare rozalie, nu mai are aceeaşi rezistenţă. Link spre comentariu
morocanosul Postat Ianuarie 22, 2017 Partajează Postat Ianuarie 22, 2017 Când se înroșește vizibil se aruncă în apă bobina și gata decălirea.... Nu cumva era putin altfel metoda? Adica,il aduci la rosu si NU il bagi in apa,il lasi sa se raceasca singur...cel putin la mine mergea figura..! Devine maleabil si il poti modela usor . Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 22, 2017 Partajează Postat Ianuarie 22, 2017 Culmea e ca merg ambele! Eu il inroseam si`l lasam sa se raceasca in cenusa. Asta pe vremea cind faceam pistoale de lipit. Link spre comentariu
Vizitator mesterul strungar Postat Ianuarie 26, 2017 Partajează Postat Ianuarie 26, 2017 Inrosesti bine bara in foc si cufunzi repede in apa rece.Operatia trebuie so repeti de 3 ori ca sa fie decalirea complecta Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 26, 2017 Partajează Postat Ianuarie 26, 2017 Clar , si sa scuipi peste umar sa`l alungi pe necuratul! Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 26, 2017 Partajează Postat Ianuarie 26, 2017 Așteptăm următoarea părere, poate nu s-a lămurit încă Florin.....puteți sugera repetarea decălirii de două ori și de mai mult de trei ori, restul s-a zis deja.... Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 26, 2017 Partajează Postat Ianuarie 26, 2017 (editat) Am lucrat la Electroputere Craiova (anul 1978) la sectia Masini Rotative. Faceam bobine din bara de cupru si dupa asta le tratam termic (in cuptor electric) la 900 de grade, timp de cateva ore. In urma bobinarii (deformarii) cristalele de cupru se ecruiseaza si le creste rezistivitatea, de asta era necesar tratamentul termic. Dupa ce se raceau lent, urma decaparea in baie cu anhidrida cromica. La final se cositoreau capetele in baie cu cositor pur topit. Editat Ianuarie 26, 2017 de VAX Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum