Vizitator Postat Februarie 14, 2017 Partajează Postat Februarie 14, 2017 Multumim pentru informatii si pentru modul serios si detaliat de prezentare. [...]Puntea de masura etalon(Rhode & Schwartz), este construita pe suport microstrip de berilia cu rezistente de microunde cu pelicula metalica din straturi subtiri, depuse pe suport si diode redresoare schotky chip montate direct pe microstrip. Totul are dimensiuni milimetrice, mult mai mici decit o zecime din lungimea de unda minima din microstrip.[...] Ce model este acea punte R&S sau la ce aparat era utilizata? Link spre comentariu
gsabac Postat Februarie 14, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2017 (editat) Pentru putin, sper ca vor fi de ajutor pentru realizari practice sau pentru cunoasterea acestor aparate. Puntea R&S la care fac referire este ZRB2 si este universal folosita pentru masurarea diverselor tipuri de circuite, amplificatoare, antene, cabluri coaxiale, circuite pasive, filtre fixe sau variabile, etc. Este prezentata in atasament, iar pretul de vinzare bate spre 700$. Eu am prezentat realizari personale dar sunt multe modele muncite si perfectionate de alti mesteri iscusiti ca:http://www.dgkelectronics.com/swr-return-loss-meter-based-on-ad8319-log-detector/Puntea de masura este identica cu modelul prezentat de mine dar se foloseste direct circuitul AD8319( detector logaritmic creditat cu 10GHz. Este prezentat si un model realizat perfect. La aceeasi schema se pot folosi si celelalte circuite integrate prezentate gen detector logaritmic. Si amatorii au realizari "diy" exceptionale, ca urmatoarul amplificator: Diy active probe 1Ghz.pdf Sunt si poze cu realizarea si este explicat modul de functionare si parametrii, dar eu as alege modelul Tektronix prezentat, pentru stabilitatea parametrilor, precizia si credibilitatea impedantelor de intrare si iesire. Tranzistorii actualizati sunt SMD, BF545(fet), BFR92(npn) si BFT92(pnp) care costa in total citiva lei. @gsabac Zrb2 SWR bridge.pdf Editat Februarie 14, 2017 de gsabac Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum