Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator audio BRANDT

winstyle

Postări Recomandate

Salut !Am la reparat un amplificator audio cu denumirea din titlu , dar nu știu ce model este deoarece are stearsă complet eticheta pe care scrie modelul .

Dacă o recunoaște cineva , si aveti vreo schemă , ar fi perfect .

Arde finalii pe un canal când măresc volumul , deși in regim static , toate măsurătorile sunt bune

Potențiometrul de volum este bun .

Posted Image

Posted Image

Editat de winstyle
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• winstyle

4

• Florinel TV

2

• Emil 1986

1

• daniel ignat

1

Top autori în acest subiect

La fel ca pe canalul care functionează normal .

Am mai reparat amplificatoare , nu este nicidecum prima dată . Mi-ar trebui schema , să nu mai imi stresez vederea urmărind traseele de cablaj si componentele , să văd cum este proiectat amplificatorul ...

A venit cu finalii arsi pe un canal . Sunt de 120 volti si 7 amperi . I-am schimbat pe ambele canale cu perechea C5198/A1941 , mai puternici , care rezistă la 140 volți și 10 amperi

A functionat bine până i-am mărit putin volumul , cam la jumătate , moment in care a iesit fum din finali ...

tot pe canalul care a fost ars . Bias-ul era bun , și totuși ...

Link spre comentariu

sigur pe undeva pe cablajul de la unul din amplificatoare ai rezistente devalorizate.ca sa faci simetria intre canale si sa vezi ca functioneaza corect,fiecare parte de amplificator alimenteazo prin becuri de 24v/21w(auto) si atunci cand becurile stau stinsemontajul functioneaza corectexperimenteaza metoda si o sa vezi ca orice problema ai pe montaj unul din becuri va sta aprins partial fata de celelalt,valabilla alimentarea simetrica.

Link spre comentariu

Ce model este?

Nu știu , este eticheta stearsă ...

sigur pe undeva pe cablajul de la unul din amplificatoare ai rezistente devalorizate.ca sa faci simetria intre canale si sa vezi ca functioneaza corect,fiecare parte de amplificator alimenteazo prin becuri de 24v/21w(auto) si atunci cand becurile stau stinsemontajul functioneaza corectexperimenteaza metoda si o sa vezi ca orice problema ai pe montaj unul din becuri va sta aprins partial fata de celelalt,valabilla alimentarea simetrica.

Este asigurata simetria in regim static . Curent de mers in gol in limite , tensiuni de polarizare prefinali / finali , bune , tensiune 15 milivolți pe iesire fara semnal ... Mă gândesc sa nu fie noii finali știfturi . I-am cumpărat de la domnul din Arad .

Link spre comentariu

Nu am mai intâlnit până acum finali arsi la nici jumătate din puterea maximă a amplificatorului .

Se auzea destul de clar până să iasă fum din ei .

Nici preamplificarea nu era supracomandată ca să genereze armonici .

Amplificatorul are o constructie mai ciudată la amplificatoarele finale .

Cred că are implementată clasa super A din ce am reusit sa deslușesc pe cablaj ( mă doare ochi si capul , tot urmărind traseele , de aceea speram sa-i găsesc o schemă )

...incercati cu C5200 si A1943 !!!

O idee bună . M-am gândit si eu la ei inainte sa aleg niște finali mai buni decat cei pe care-i avea statia , dar perechea 2SC5200/2SA1943 , are capsula prea mare și ar trebui sa dau noi găuri de prindere , plus filetare ...

Am mai lucrat cu ei și a trebuit sa fac asta , așa ca nu mai vreau sa mă chinui inutil . Oricum nu este nevoie . Teoretic , și perechea pe care am ales-o , ar trebui sa fie mai bună decat ce a avut statia .

Link spre comentariu

O idee bună . M-am gândit si eu la ei inainte sa aleg niște finali mai buni decat cei pe care-i avea statia , dar perechea 2SC5200/2SA1943 , are capsula prea mare și ar trebui sa dau noi găuri de prindere , plus filetare ...

Am mai lucrat cu ei și a trebuit sa fac asta , așa ca nu mai vreau sa mă chinui inutil . Oricum nu este nevoie . Teoretic , și perechea pe care am ales-o , ar trebui sa fie mai bună decat ce a avut statia .

Nu neaparat trebuie alte gauri , ii pui invers si tragi fire macar pentru probe sa vezi daca sunt finali de vina sau are alte bube , si asa scapi de o banuiala

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări