cristi_908 Postat Ianuarie 20, 2017 Partajează Postat Ianuarie 20, 2017 Salut la toti am nevoie de un convertor DC-DC de putere de pentru instalatia mea fotovoltaica de 3900w si 217v cc pentru a ridica tensiunea la 320v cc vreau sa folosesc module IGBT de 50A dar frecventa maxima la aceste module e de 15 KHz asa ca mam gandit sa le folosesc la 10-12 KHz pentru a fuctiona bine problema cea mai mare va fi la inductanta trebuie un miez foarte mare cu interfer ca dioda o sa folosesc tot diode module de 50A orce ideie e bine venita pentro schema care sa nu fie prea complicata. Link spre comentariu
cristi_908 Postat Ianuarie 21, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 (editat) Ca inductanta as vrea sa folosesc 3 perechi mezuri de ferita EE70 puse toate trei unul peste altu cum pot calcula inductanta necesara pentru cei 5 Kw la o frecventa de 12 KHz. Editat Ianuarie 21, 2017 de cristi_908 Link spre comentariu
UDAR Postat Ianuarie 21, 2017 Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 (editat) Dacă vorbești despre un boost clasic atunci , la 12kHz ( nu comentez deocamdată frecvența ) ai nevoie de minim vreo 60µH pentru variație de curent decentă . La un curent de vârf de circa 250A ai nevoie de 20-25 de spire ca să eviți saturația . Fereastra rămâne aceeași , chiar dacă pui trei seturi ”în paralel” , adică vreo 570mmp fără carcasă . Secțiunea necesară este de minim 25mmp ( 8A/mmp!!!) dar ținând cont că spira va fi lungă pierderile vor fi foarte mari și la secțiunea asta. Și oricum nu-ți încape. Concluzia mea , nu poți face bobina cu ce ți-ai propus . Editat Ianuarie 21, 2017 de UDAR Link spre comentariu
cristi_908 Postat Ianuarie 21, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 Cam ce miez as putea folosi pentru a face bobina undeva la maxim14 KHz. Link spre comentariu
UDAR Postat Ianuarie 21, 2017 Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 Habar n-am pe moment . Există ceva toruri de pulberi de dimensiuni mari da sunt foarte scumpe - și n-am calculat măcar dacă ar merge . La frecvența aia cred că merge pe tole subțiri ( 0.1- 0.15mm ) din tablă de calitate . Nu știu unde mai găsești așa ceva ... Pe vremuri se făceau trafuri de bandă largă cu astfel de miezuri dar nu la dimensiuni prea mari . Link spre comentariu
cristi_908 Postat Ianuarie 21, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 Am trafuri de 800w de UPS APC cu tole subtiri dar nu stiu la ce frecventa mergeau undeva pe la 16 KHz oare pe un miez tridoral ce era pe tuburile tv nu ar merge se pot gasi miezuri destul de mari dar nu stiu pana la ce frecventa lucreaza. Link spre comentariu
Cortex Postat Ianuarie 21, 2017 Partajează Postat Ianuarie 21, 2017 Nu e mai ok cu mosfet si variatie a freq ? si poti pune si mai multe in paralel Link spre comentariu
cristi_908 Postat Ianuarie 22, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2017 (editat) Ai dreptate ar fi mai bine cu mosfeturi, dar nu prea am incredere la ce componente se gasesc acum majoritatea sant clone si nu rezista la puteri mari cu module IGBT mai am o punte H cc 217v cu esire Ac 215v pe care o folosesc tot la fotovotaic dar nu am avut probleme nici la scurt pe esire probleme cu forma de esire e dreptungiulara si nu il pot folosi numai la sarcini rezistive am gasit un inel de ferita de pe un tub tv destul de mare si am bobinat cu conductor litat de 25mm2 22 spire si am obtinut 67uH inelu de ferita e din doua buc. am lasat un interfer de 4mm nu stiu daca e suficent sa nu sa se satureze miezu si daca va fuctiona bine la 14 KHz. Editat Ianuarie 22, 2017 de cristi_908 Link spre comentariu
UDAR Postat Ianuarie 22, 2017 Partajează Postat Ianuarie 22, 2017 (editat) De funcționat la 14kHz , nu cred că ai emoții . Dacă se saturează sau nu - trebuie să ne spui secțiunea eficace a acelui miez. Eu nu am mai văzut de aproape un astfel de miez de zeci de ani și habar nu mai am cam cât e !!! Oricum acolo cred că e destul spațiu de bobinare și , la nevoie, mărești întrefierul și numărul de spire . Observație . Nu se bobinează cu multifilar ci cu mai multe fire izolate între ele , torsadate ( eventual ) împreună . Editat Ianuarie 22, 2017 de UDAR Link spre comentariu
cristi_908 Postat Ianuarie 22, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2017 Am sarma cupru emailat de 1,2mm si am sa pun 24 fire in paralel si sa vad cam ce inductanta obtin mai maresc interferu la 5mm si o sa bobinez vreo 26 spire. Link spre comentariu
cristi_908 Postat Ianuarie 24, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2017 Azi am facut primele teste cu doua aeroterme de 2000w, convertoru se comporta destul de bine in sarcina, IGBTul si dioda de putere dupa o ora de sarcina se incalzeste pe la 58 grade dar sint puse pe un radiator de 320x250mm fara ventilatie toata problema e frecventa audibila am mers la 14,5 KHz miezu face un zgomor cam mare restu totu e bine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum