Vizitator lau82 Postat Ianuarie 20, 2017 Partajează Postat Ianuarie 20, 2017 Buna ziua dragi electronisti. Am nevoie de cateva sfaturi de la dvs. Vreau sa construiesc un cnc format din 3 axe + stoppere (punctul 0) pe fiecare axa + 16 relee care sa comande niste pistoane pneumatice mici + buton Emergency Stop. Toate acestea sa le pot comanda cu un soft gen Mach 3. Referitor la soft: am citit destul de mult despre G-Code si cam stiu ce inseamna. Ceea ce imi doresc este sa realizez un desen care sa il export ca G-Code si apoi sa il pot edita. Un exemplu ar fi: X0 YO ZO X50 Y50 Z50 G10 "start releu 1" X60 Y50 Z50 "stop releu 1" X20 Y20 Z20 "start releu 2" X25 Y30 Z20 "stop releu2" X25 Y30 Z0 X0 Y0 Z0 Si acum sunt 2 variante: 1. Se pune la bataie un cnc in 3 axe care il am (cel din imagine), l-am legat la PC, functioneaza cu Mach 3 fara probleme. Vreau sa adaug stopper-ele si releele, eventual si motoarele pe aceeasi placa. Deci 3 steppere si 20 relee. Ce placa am nevoie si ce soft? Se poate realiza cu Arduino? Sau ce recomandati? 2. Constriuesc totul de la 0, la fel intrebarea este ce placa imi recomandati. Va multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum