Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conversie AD cu PIC16F873A

Vizitator MarkyZiP

Postări Recomandate

Vizitator MarkyZiP

Hello ! Am mare nevoie de ajutor !! Vreau sa afisez pe un afisor cu LED-uri o tensiune de la 0 la 1 volti luata de la un traductor , iar afisorul sa-mi arate intre 5.0 si 7.0. Folosesc CAN pe 10 biti al PIC-ului dar nu ma descurc cu ADRESH (tot ce depaseste al 255 bit nu stiu cum sa-l afisez). Am realizat un Table cu 255 de valori ptr afisare dar pentru ce depaseste 8 biti nu stiu cum sa fac. Va rog dati-mi idei cum sa fac eventual cu exemple ca eu mi-am stors creerul si .... :smt005 . Deasemenea vreau sa pun un Set Point la o anumita valoare sa-mi deschida un releu, acea valoare sa o pot seta din 2 taste. Lucrez in asambler cu MPLAB IDE. VA MULTUMESC ANTICIPAT !!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bamse

5

• d2134

1

Cite cifre are afisajul LED? Din ce ai scris (5.0 - 7.0) rezulta ca ai doua cifre.Pe canalul AN3 ai Vref=1V? Adica cum sunt bitii PCFG?Daca ai de afisat doua cifre si referinta este de 1V sau cit scoate maxim traductorul, pune bitul ADFM = 0 (din ADCON1) si ai rezultatul conversiei aliniat la stinga. Lucrezi numai cu ADRESH si uiti de ADRESL.

Link spre comentariu

... daca tot folosesti un micro utilizeaza resursele lui :yawinkle: an poza este un montaj forte simplu facut la repezeala (!!!merge in simulare!!!)ai mai jos codul in asm :

Link spre comentariu

> nu am respectat urmatoarele: conversia este pe 8biti nu pe 10afisarea este pe LCD nu pe ledurinu stiu ce fel de convertor folosesti si am inlocuit cu potentiometruam folosit 30% program words si 29% variabile din capacitatea picului-asamblerul a fost generat cu "ProtonBasicIDE"-simularea "ProteusISIS" :smt006

Link spre comentariu
Vizitator MarkyZiP

Va multumes foarte mult pentru indicatii si in special lui Bamse pe care il rog sa-mi trimita si fisierul "....... . bas" pentru a ma lamuri si eu cum e facut hex-ul. Fisierul "cod.asm" l-am compilat cu MPLAB dar nu merge (imi da vreo 400 erori), de aceea te rog sa-mi trimiti si .bas-ul. Am luat de pe net Proton IDE si incerc sa invat si eu sa lucrez cu un limbaj de nivel inalt. HEX-ul l-am scris in PIC functioneaza f bine dar problema nu e rezolvata complet. Set Point-ul trebuie sa-l pun de la 5.0 la 7.0 cu incrementare de 0.1. De exemplu : pun SetPoint 6.2 se aprinde LED-ul si trebuie sa stea aprins de la 6.2 in sus (prima problema), daca valoarea masurata scade sub 6.2 cu 0.2 abia atunci se stinge LED-ul (a doua problema). Este ca o banda proportionala. Multumesc anticipat !!!!!!!

Link spre comentariu
Vizitator MarkyZiP

Am luat de pe net varianta Proton IDE Lite, imi puteti spune unde gasesc varianta Basic ? (nu pot folosi PIC16F873) Deasemenea am o varianta demo la Proteus VSM (nu pot salva ce lucrez). Vreau sa mentionez ca folosesc softurile in scop didactic (bineinteles ca fac si montajele electronice tot in scop didactic). Multumesc !

Link spre comentariu
Vizitator MarkyZiP

Scuze ca am raspuns cam greu ! DA !!! AM REZOLVAT-O ! MULTAM MULT ! Am gasit un Proteus si un Protel ce nu sunt demo si am inceput sa invat.........C-am greu pentru inceput dar merge. Am reusit si ceva modificari (am facut o banda de proportionalitate, comanda pe doua relee)Multumesc inca odata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări