kata_tel Postat Ianuarie 19, 2017 Partajează Postat Ianuarie 19, 2017 Va rog sa-mi spuneti la cat se alimenteaza banda led are 60 leduri cate zece inseriate cred. Are 6contacte pe banda si contactele de masa.am incercay Link spre comentariu
leoncris Postat Ianuarie 19, 2017 Partajează Postat Ianuarie 19, 2017 (editat) Nu ai tester , o sursa , ceva ... ? " laptop 17.3inch" - Brand , model ... ? Editat Ianuarie 19, 2017 de leoncris Link spre comentariu
kata_tel Postat Ianuarie 19, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2017 Laptop 17.3. Display ltn173kt01 samsung. Am bagat 12v cu o rezisyenta de 1kohm. As incerca cu sursa de la laptop cu rezustenta..msLaptop 17.3. Display ltn173kt01 samsung. Am bagat 12v cu o rezisyenta de 1kohm. As incerca cu sursa de la laptop cu rezustenta..ms Link spre comentariu
Florinel TV Postat Ianuarie 19, 2017 Partajează Postat Ianuarie 19, 2017 Ledurile au sursa (invertor) DC - DC si cred ca urca tensiunea mai mult de 12v pe leduri , dar trebuie testat cu o sursa de laborator sau reglabila ca sa afli tensiunea ledurilor , sau daca esti de meserie construiesti imediat o sursa ca aceasta si cu aceasta sursa merge sa verifici 1 led pina la 40 leduri deci daca pui testerul pe un led merge si nu se arde sau pe mai multe si asa verifici cu ce tensiune se alimenteaza ledurile , Succes Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Ianuarie 19, 2017 Partajează Postat Ianuarie 19, 2017 Am si eu o astfel de banda si ajunge cam pe la 97v Link spre comentariu
Dxxx Postat Ianuarie 19, 2017 Partajează Postat Ianuarie 19, 2017 Scuze, dar cred ca trebuie clarificari. In ecranul laptopului exista un convertor boost care da pe catene in jur de 30V. catenele sunt puse aprenyt in paralel, dar defapt fiecare are canal independent, cu controlul lui de curent , deci sunt foarte bine echilibrate. Principial cel mai bine ste sa folosesti exact alimentarea normala... (functioneza numai cu nivel logic H=5V pe intrarile En si PWM) Daca nu, iti trebuie o sursa care sa dea peste 35V si o rezistenta de limitare care sa preia surplusul de tensiune (peste 30V), calculata la 1-5mA, asta daca vrei sa gesesti leduri arse - pentru ca nu ai aratat clar care este scopul tau. Nu te sfatuiesc sa folosesti montajul de mai sus (retea/live = relativ periculos) iar cine vorbeste de 97V nu vorbeste de ecran laptop (normal). Din experienta, si am desfacut zeci de ecrane de laptop, pot spune ca in laptop ledurile se ard foarte rar... Link spre comentariu
Florinel TV Postat Ianuarie 19, 2017 Partajează Postat Ianuarie 19, 2017 Montajul pus de mine mai sus este ok , acum depinde de cine il va folosi ca daca pune mina pe amindoua terminale ajunge la electrocutare , montajul poate fi folosit de cineva care se pricepe in domeniul electronici , pe care sunt pe linga atunci nul recomand , sper ca mam facut inteles , sa nu fie probleme , ca uitam sa spun asta , multumesc colegului Dxxx pentru avertizare Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Ianuarie 19, 2017 Partajează Postat Ianuarie 19, 2017 (editat) Cam asa arata si este dintr-un laptop Acer si nu am reusit sa il aprind ,functional este 100% display-ul era spart , sursa pt ceea ce scrie pe spate (94v-0 )nu am . https://s30.postimg.org/yun4j6hmp/20170119_202430.jpg https://s30.postimg.org/m4iw639oh/20170119_202537.jpg Editat Ianuarie 19, 2017 de stefan94stefan Link spre comentariu
UDAR Postat Ianuarie 19, 2017 Partajează Postat Ianuarie 19, 2017 (editat) https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj23d_m7c7RAhUHCpoKHSXCACIQFggeMAE&url=https%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FUL_94&usg=AFQjCNGfqKvxcjRrOCxCzLbV2CHjzWxXsg&bvm=bv.144224172,d.bGs EDIT Scuze că am fost laconic dar eram într-o convorbire în paralel Link-ul e pentru ce înseamnă (UL) 94V-0 . N-are nico treabă cu tensiunea , e clasa de flamabilitate a PCB-ului . Editat Ianuarie 19, 2017 de UDAR Link spre comentariu
Dxxx Postat Ianuarie 19, 2017 Partajează Postat Ianuarie 19, 2017 Florin - desigur ca daca stii ce faci ce ai pus tu este si simplu si functioneaza, plus ca poate proba catene foarte lungi dar si scurte, deci este universal... Dar asta pentru proba, nu pentru utilizare. Stefan 94 - daca pe PCBul flexibil ai mai multe trasee, atunci ai si mai multe catene. Si cam asa este in proportie de 99%. Si atunci alimentarea este cum am descris-o eu, ai tensiune intre 24 si 30V tipic si 4-8 grupuri in serie. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Ianuarie 19, 2017 Partajează Postat Ianuarie 19, 2017 Florin - desigur ca daca stii ce faci ce ai pus tu este si simplu si functioneaza, plus ca poate proba catene foarte lungi dar si scurte, deci este universal... Dar asta pentru proba, nu pentru utilizare. Pai normal ca este pentru proba , si asa se afla la ce tensiune se alimenteaza ledurile , sa nul puna in functionare ca nu merge prea mult timp , aceasta schema este doar pentru probe nu si pentru utilizare non stop , ca asa a cerut colegul care a deschis topicul si eu iam dat o solutie buna chiar foarte buna , pentru verificare Link spre comentariu
kata_tel Postat Ianuarie 19, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2017 Eu am vrut sa monntez lampa la o mobila sa lumimeze sub polita...daca nu am sa tai fiecare led in parte ca am vazut ca au locas de taiere sibam sa le grupez cate x in serie sa le alimentez undeva la 12v.cam 5buc?? Si le pun in paralel dupa aia. Link spre comentariu
Dxxx Postat Ianuarie 19, 2017 Partajează Postat Ianuarie 19, 2017 Da, ca de obicei amanuntele trebuie extrase cu forta... Daca ceri ajutorul, nu crezi ca este bine sa dai toate detaliile?, ca noi sa nu presupunem - plus ca asa vei avea si solutia corecta. Daca este o bagheta recuperata dintr-un ecran defect, ca cea pozata de Stefan94 merita sa recuperezi driverul de pe PCB, mai bun ca el nu vei gasi, ca uzual au randamente peste 90%. Driver adevarat activ, boost. Ledurile alea le vei distruge daca le dezlipesti, iar cablajul nu poate fi modificat, sunt puse intercalat. "locas de taiere" ??? asa ceva ai la amarata de banda led. Ce scoti dintr-un ecran este ceva "adevarat" in nici un caz nu are asa ceva. Link spre comentariu
daniel ignat Postat Ianuarie 20, 2017 Partajează Postat Ianuarie 20, 2017 ce vrei sa faci nu-i ok acolo;nu exista locas de taiere Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum