Vizitator ad1860 Postat Ianuarie 19, 2017 Partajează Postat Ianuarie 19, 2017 Salutare, Am facut rost de o pereche de monitoare de studio Behringer TRUTH B2030P la un pref f. bun si as vrea o recomadare de amplificator. Boxele au urmatoarele specificatii: 2 cai, 75 - 21000 Hz, spl 89 dB, 8 Ohm, 100W Difuzorul de bas ar avea 17 cm diametru din cate am citit la specificatii. Ce amplificator as vrea: - mi-as dori sa fie pe tranzistori MOS-FET (nu STK-uri, TDA-uri, LM-uri sau alte c.i.) - putere nu stiu cam cat ar fi ok, ma gandesc ca intre 40w si cel mult 80-100W - distorsiuni sub 0,06% - redarea sa fie cat mai liniara, sa nu adauge prea mult bas/inalte/medii Amplificatorul pe care il aleg vreau sa il tin cat mai mult, nu imi place sa le schimb si tocmai din acest motiv cer o parere. Am tot citi prin alte posturi diferite pareri de Yamaha, Pioneer, Danon, Marantz si altele si am gasit destule inconveniente la ce modele am cautat: - la unele mi s-a parut ca au prea multe controale (microintrerupatoare, afisaje si altele care pot adaugat la sansa de a se defecta) - altele cu circuite integrate care nu prea se gasesc sau nu gasesti originale - unele nu imi place deloc cum arata structura cablajului, prea multe chestii pe un singur cablaj si traseele parca sunt trase doar sa ajunga unde trebuie (nu mi se pare o abordare eficienta), sunt facute industrial, pe banda rulanta - altele au componente de slaba calitate si sau/sau carcasa de slaba calitate (cele vintage cu fata de aluminium imi plac, evident) Eu as vrea amplificatorul sa fie cat mai simplu si eficient, fara chestii complicate(afisaje , telecomada si alte controale de care nu ai neaparata nevoie ). M-am gandit si sa iau unul facut de cineva, dar nu cunosc persoane care se ocupa de asa ceva. M-am gandit si la un amplificator pe lampi, dar aici cred ca trebuie alta putere, ma gandesc ca un maxim 25W, dar nu stiu cum ar suna pe aceste boxe. Ce raspuns as dori: - ceva modele de amplificatoare care le cunoasteti si sunt ok - o recomadare de persoana profesionista care se ocupa de contructia de amp-uri - daca e ok un amp pe lampi pentru aceste boxe si daca se merita Bugetul ar fi intre 400 si 800, adica as da si 800 pe unul pe lampi facut bine. Va multumesc, Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 19, 2017 Partajează Postat Ianuarie 19, 2017 Vrei sa-ti faci tu sau sa cumperi gata facut ? Si vrei ceva de fabrica sau facut de electronistii pasionati de pe forum ? Link spre comentariu
Vizitator ad1860 Postat Ianuarie 19, 2017 Partajează Postat Ianuarie 19, 2017 Gata facut. As vrea daca se poate ceva facut de electronisti pasionati de pe forum daca se poate, daca nu atunci e ok si ceva de fabrica. Link spre comentariu
spirochetu Postat Ianuarie 19, 2017 Partajează Postat Ianuarie 19, 2017 (editat) Pt 2x100w/8 ohmi, amplif cu lampi bine facut pt boxe monitor de studiou ....800 euro, lire, dolari sau x10 lei? Editat Ianuarie 19, 2017 de spirochetu Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 19, 2017 Partajează Postat Ianuarie 19, 2017 Vorbeste cu RaimondAudio, dar mai sint si altii. Un amplificator bun pare sa fie Sara 2016 ca proiect public (eu nu l-am ascultat), sau Zal V200 facut de Dudukoff. Oricum Raimond are mai multe proiecte. Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 19, 2017 Partajează Postat Ianuarie 19, 2017 (editat) Boxele respective costau noi max 660 lei bc. Gasite acum "la un pret f bun..." - e clar ca bugetul pt amp este in lei. @ ad1860 - e bine sa stii de la inceput ca amplifurile cu lampi facute de Viobio sau un "Sara" de-al lui Raimond iti depasesc bugetul de cel putin 5 ori. Iar un "lampas" nu prea are sens pe boxe de 89dB (care pleaca "pe hartie" de la 75Hz). Unica solutie decenta pt acel buget este sa alegi cateva modele de amplifuri SH (poate cu ajutorul colegilor de pe forum iti faci o lista), si sa stai la panda pt cand apare vreunul pe piata. Editat Ianuarie 19, 2017 de shambala Link spre comentariu
Vizitator ad1860 Postat Ianuarie 20, 2017 Partajează Postat Ianuarie 20, 2017 Va multumesc mult pentru pareri. Clar nu as avea bani pe unul pe lampi de purere mare si evident nici boxe, puterile sunt altfel. Pe lampi ar ajuge probabil si de 2x15W, ziceam ca 2x25W maxim pe lampi. Pe lampi am ascultatat cand eram mai mic o Doina Alfa Super 30 si parca era ireal sunetul, nu puteam crede, foarte clar si cald, nu mai ascultasem asa ceva pana atunci. Nu pot sa zic ca nu mi-as dori mult un amp pe lampi, mai adaug ceva la buget daca e nevoie. Cat despre cele pe tranzistori 2x100W / 8 ohmi sigur e mult pt boxele aste, eu oricum vreau sa ascult in camera. Daca ele zic ca ar avea 100w / 8 ohmi clar nu duc ele arata putere rms si nici nu as vrea sa testez asta, ma gandesc ca un amp cu care sa pot sa dau maxim 70-80% din cat duc ele, de obicei tin la lucruri si in nici un caz nu as forta boxele. Despre sursa de semnal pot sa zic ca dau din laptop de pe un mac sau dell/asus/lenovo. Link spre comentariu
Vizitator ad1860 Postat Ianuarie 20, 2017 Partajează Postat Ianuarie 20, 2017 Dupa tot mai mult citit imi dau seama ca nu prea sunt sanse sa scot un amp cu putere decenta pe lampi sub 1500 lei, parca vazusem ceva la mono de 10-18W la banii astia. Cred ca pana la urma ar o sa raman la unul pe tranzistori, ideal ar fi de cam 2x 50-80W / 8 ohmi. Daca aveti recomandari de sh-uri le astept cu placere, de asemenea si propuneri de proiecte de aici. O sa mai mai refac si eu o cautare si sa pun o lista cu cateva amp-uri. Nu este graba sa il am, dar ar fi bine sa il iau pana pe la jumatea lui februarie sa zic. Scuze ca nu am precizat mondeda de inainte, era lei/ron. Link spre comentariu
Vizitator ad1860 Postat Ianuarie 27, 2017 Partajează Postat Ianuarie 27, 2017 Inca lucrez la lista, am cateva, am mai investigat specificatiile si cum este strucurat. Am gasi un Nad, ce ziceti se merita? Nad C 317 : 2x80w/8ohmi, resp freq 20Hz to 20kHz, thd 0.03%, damping factor 200. Interiorul pare interesant aranjat, module separate pt fiecare canal + traf toroidal. Link spre comentariu
Vizitator ad1860 Postat Ianuarie 27, 2017 Partajează Postat Ianuarie 27, 2017 Alte amp-uri care mi-au atras atentia: NAD 306 : 2x50w/8ohmi, freq resp 20Hz to 20kHz, thd 0.03%, damping factor 100 Denon PMA-880R: 2x75/8ohmi, freq resp 20Hz to 20kHz, thd 0.02% Pioneer A-109: 2x30W/8ohmi, freq resp 5Hz to 100kHz, thd 0.08% Sony TA-F470: 2x80w/8ohmi, freq resp 7Hz to 100kHz, thd 0.008%, damping factor 70 kenwood KA-4040R: 2x70/8ohmi, freq resp 5Hz to 100kHz, thd 0.06% Daca aveti ceva preferinte puteti spune 2-3 in ordine care ar fi de preferat. Va multumesc. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 27, 2017 Partajează Postat Ianuarie 27, 2017 La cite dintre cele enumerate de tine este specificat si slew-rate-ul? La cele la care gasesti pune si aici pe forum. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 27, 2017 Partajează Postat Ianuarie 27, 2017 Eu n-am avut niciodata incredere in amplificatoare de fabrica. Pana nu stiu eu ce schema e si ce piese am pus in el nu pot sa dorm (ascult) linistit. Link spre comentariu
Vizitator ad1860 Postat Ianuarie 27, 2017 Partajează Postat Ianuarie 27, 2017 Am gasit doar pentru cele Nad Nad C 317 - slew rate > 60v/µSecNAD 306 - slew rate > 30V/µSec La restul nu am gasit, am cautat pe mai multe site-uri, inclusiv in service manual si nu este specificat slew rate (doar Input sensitivity [mV] si un output tot [mV]). Link spre comentariu
Vizitator ad1860 Postat Ianuarie 27, 2017 Partajează Postat Ianuarie 27, 2017 Din lista asta singurele cu o structura mai clean sunt Nad C 317 si dupa NAD 306, celelate sunt prea comerciale parca, nu prea ma atrag atatea punti de sarma pe cablaj. Sper sa nu fiu nevoit pana la urma sa aleg doar din lipsa de optiuni. @Dudikoff nici eu nu pot spune ca am incredere in cele comerciale. Trebuie sa imi fac o lista de optiuni si dupa o sa ma decid. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 27, 2017 Partajează Postat Ianuarie 27, 2017 (editat) In primul rind daca tot vrei sa le alegi asa de ...... verifica urmatoarele: facilitatile oferite (ex preu doza MM si/sau MC, DAC integrat etc) parametrii electrici declarati review-urile de pe forumuri disponibilitatea schemei disponibilitatea componentelor interne pt service (la un moment dat tot se va strica) aspectul. Editat Ianuarie 27, 2017 de sesebe Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum