Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Panasonic TX-21 JT2P/B șasiu Z-M3L nu intră în Service Menu

validae

Postări Recomandate

Nu are nicio treabă rezistența de feedback din pinul 9 al circuitului BV în cazul ăsta, am scăzut valoarea de la 3,9k (normală conform schemei) la 3k și nu s-a întâmplat absolut nimic. Momentan am schimbat formatul imaginii din 4/3 în 16/9 și e OK, doar că există o bandă neagră de circa4-5 cm în partea de sus a imaginii, în partea de jos e în regulă. Asta denotă că toată imaginea e descentrată în jos cu câțiva centimetri. Am reglat și tensiunea B+ între anumite limite, are un mic efect asupra dimensiunii, dar am lăsat-o la 115V așa cum era și înainte. Cu meniul service nu am reușit nimic, am testat vreo cinci dumpuri până acum și cu unele nu merge telecomanda deloc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

10

• Florinel TV

4

• elmar

2

• surubarila

2

Top autori în acest subiect

Am încercat toate dumpurile disponibile și tot nu a intrat în service menu, în final i-am scăzut tensiunea B+ la minim și s-a mai redus ceva dimensiunea pe verticala, asta este, până la urmă problema cea mare era că nu vedea telecomanda.....dar surpriza mare a fost că după ce i-am dat televizorul, a mers ceva timp și iar nu a mai văzut telecomanda telecomanda. Când l-am deschis iar am măsurat direct senzorul IR și s-a dovedit că ăsta avea o funcționare aleatorie, când mergea, când nu. După asta, am restaurat vechiul dump (salvat din memorie) și am reîncercat intrarea în Service menu cu combinația recomandată din manual, nici așa nu a vrut. Se pare că de vină e procesorul, care nu se pupă cu procedura asta tipică....în fine, mi-a ajuns răbdarea la capăt.Dacă vrea să scadă dimensiunea verticală, poate trece tv-ul din telecomandă în modul 16/9 (panoramic) și asta e.....

Link spre comentariu

Nu are nicio treabă rezistența de feedback din pinul 9 al circuitului BV în cazul ăsta, am scăzut valoarea de la 3,9k (normală conform schemei) la 3k și nu s-a întâmplat absolut nimic. Momentan am schimbat formatul imaginii din 4/3 în 16/9 și e OK, doar că există o bandă neagră de circa4-5 cm în partea de sus a imaginii, în partea de jos e în regulă. Asta denotă că toată imaginea e descentrată în jos cu câțiva centimetri. Am reglat și tensiunea B+ între anumite limite, are un mic efect asupra dimensiunii, dar am lăsat-o la 115V așa cum era și înainte. Cu meniul service nu am reușit nimic, am testat vreo cinci dumpuri până acum și cu unele nu merge telecomanda deloc.

Ce treaba are rezistenta din pin 9 de 3,9k? pentru imagine se schimba rezistenta R408 de 1,5omi mai mare sau mai mica depinde dupa imagine

Link spre comentariu

Cel mai mult m-a deranjat că nu am reușit intrarea în Service Menu din telecomandă, rezistențele din circuitul BV erau bune toate. Până la urmă am scos-o la capăt și fără asta.

Link spre comentariu

Eu tot mai cred că tasta aia de pe tv are rezistenţă(diferită de 0) şi asta face să nu intre în service menu...

Am întîlnit acest defect...chiar dacă în meniul normal al tv-ului,tasta, funcţionează aparent perfect.

De fapt ...procesorul ”e mai pretenţios” cu tensiunea care trebuie la pinul de keyboard atunci când se accesează meniul de service!

Editat de elmar
Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

Bună ziua Am o problemă cu un televizor tub  Panasonic Tx-21jt2p/b. Am reușit după mii de încercări să intru în meniul service mode. Dar nu găsesc să regrez pe laterale imaginea,nu merge decât deplasată în stânga și în dreapta. Știe careva cum se poate regla rezoluția la acest sașiu CHASSIS:Z-M3L? Am reușit să reglez doar pe verticală,pe orizontală nu merge?Care poate să mă ajute? Nu merge micșorată imaginea pe orizontală? 

Topicul e de vreo câțiva ani,dar poate încă mai vede cineva expert în reparații tv. 

Comenzile sunt astfel. Trebuie Sharpnes dat la o,dai pe programul 99,apoi dai pe ch 99,intri în menu,dai la setare/setting,apoi acord și acolo faci comanda mute de la telecomandă simultan cu săgeată jos de la butoanele televizorului. O singură dată este de ajuns,nu trebuie apăsat de mai multe ori. 

În fine sper că am putut să ajut,deși cred că l-ai reparat până în 2021.

Știe careva cum se intră să reglezi pe orizontală? Nu merge din menu? Trebuie dată carcasa jos și reglat de acolo?

Editat de Mariusmac85
Am făcut greșeli de ortografie și am mai adăugat ceva
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări