Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Panasonic TX-21 JT2P/B șasiu Z-M3L nu intră în Service Menu

validae

Postări Recomandate

Vă salut, mi s-a adus acest televizor, care nu mai recunoștea telecomanda și cu imaginea alungită pe verticală, scrisul se vede doar parțial la traduceri.

Am schimbat memoria și telecomanda funcționează, dar conform manualului service găsit, nu reușesc să introduc tv-ul în meniul service pentru a-i regla dimensiunea verticală. Apăs tasta ,,Down,, de pe tv simultan cu ,,Mute,, de pe telecomandă, cu setarea ,,Sharpness,, la minim și canalul 99 setat. Dar nu se întâmplă nimic. Dacă apăs însă ,,Recall,, și ,,Down,, îmi apare un text cu mesajul ,,Self check complete,, ,,Z-M3L TXT V4.01,, și Option 01: 85 Option 2:00 dar nu pot modifica nimic în acest ecran. Ce pot să mai fac ? Am schimbat și integratul de BV, condensatorii sunt OK, numai din Service Menu pot să mai reduc imaginea, dar nu pot accesa meniul panaramei ăsteia de Panasonic..... poate cineva a mai întâlnit astfel de problemă și poate da o idee de rezolvare alternativă.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

10

• Florinel TV

4

• elmar

2

• surubarila

2

Top autori în acest subiect

Probabil că tasta ”Down” de la tv ”a prins rezistenţă” şi nu mai face comanda cum trebuie...

Dacă nu reuşeşti să intri în meniu service încearcă să măreşti un pic rezistenţa din pinul 4 final cadre sau să modifici valoarea rezistenţelor din pinii de intrare final cadre...

Editat de elmar
Link spre comentariu

Tastatura frontală e OK, face toate comenzile corect, dar eu am rescris memoria cu alt dump, luat de pe net pentru acest şasiu.Noroc că am salvat şi dump-ul original, o să încerc să-l rescriu pe noua memorie.

Link spre comentariu

Incearca cu acest dump Panasonic TX21JT2P B chassis Z M3L proc TDA9361PS N2 4i1017 mem S24C16 rar

poate ai noroc si se incadreaza

Pentru a accesa modul de service , selecta?i pozi?ia programului 99 ?i a stabilit claritatea la minim .
Apasa?i butonul " MUTE " pe telecomanda ?i, în acela?i timp, apasa?i butonul " V " pe controalele clientului la partea din fa?a a
televizorul , aceasta va pune televizorul în modul de service .
Apasa?i / Vbuttons sa-?i intensifice sus / jos prin func?iile .
Apasa?i + / - butoane pentru a modifica valorile func?iei .
Pentru a ie?i Apasa?i butonul "MENU " Modul de service .

Probabil că tasta ”Down” de la tv ”a prins rezistenţă” şi nu mai face comanda cum trebuie...

Dacă nu reuşeşti să intri în meniu service încearcă să măreşti un pic rezistenţa din pinul 4 final cadre sau să modifici valoarea rezistenţelor din pinii de intrare final cadre...

Aceasta nu este o solutie ca se va obosi finalul BV si atunci va crapa

Modul SERVICE Intrând Modul de serviciu este introdus prin selectarea tastei telecomandă "mut" și local "în jos", simultan cu claritatea DAC setat Minimă și programul poziția 99 selectat. Modul Service 2 este selectat prin apăsarea tastei telecomandă Recall în timp ce în modul de serviciu 1. Serviciu de navigare Mod - Tastele sus / jos de la distanță: ciclu prin elementele de service disponibile. - - / + Cheile de la distanta: Decrementați / incrementa valorile în raza de acțiune. - TV / AV: Se depozitează datele curente. Tastele 7 cifre - - 0: Toggle biții de 0-7 la opțiunea octet (modul de serviciu 2).

Modul SERVICE Intrând Modul de serviciu este introdus prin selectarea tastei telecomandă "mut" și local "în jos", simultan cu claritatea DAC setat Minimă și programul poziția 99 selectat. Modul Service 2 este selectat prin apăsarea tastei telecomandă Recall în timp ce în modul de serviciu 1. Serviciu de navigare Mod - Tastele sus / jos de la distanță: ciclu prin elementele de service disponibile. - - / + Cheile de la distanta: Decrementați / incrementa valorile în raza de acțiune. - TV / AV: Se depozitează datele curente. Tastele 7 cifre - - 0: Toggle biții de 0-7 la opțiunea octet (modul de serviciu 2).

Link spre comentariu

Dacă ați putea posta dump-ul din acel tv, ar fi super, fiindcă dump-ul original al televizorului nu e bun, l-am reîncărcat în noua memorie și nu vede telecomanda.Dump-ul pe care l-am găsit funcționează, dar nu pot intra în meniul service să reglez dimensiunea pe verticală.Pe postul 99 e deja memorat un canal, dar combinația de taste cerută în manual nu are efect, probabil dump-ul găsit de mine e pentru altă versiune de șasiu.

Link spre comentariu

Nu merge, până la urmă voi lăsa dumpul care funcționează și încerc mai multe combinații de intrare în service menu.Dumpul original al televizorului are 5,65 kOcteți față de cel pe care l-am instalat acum, dar e și corupt de vreme ce nu vede telecomanda.Alt dump asemănător celui original nu am găsit.

Link spre comentariu

Factory reset i-am dat, dar nu ajută cu nimic, doar şterge setările personalizate. O să mai încerc diseară ceva dump-uri, că aseară nu mai voia nici cu ăla de mergea, ori eu le-am încurcat şi nu mai ştiu care e cel ce mergea, că aveam vreo patru simultan pe calculator.

I-am pus şi un soclu, că se exfoliase cablajul de atâtea dezlipiri şi lipiri succesive....

Link spre comentariu

Dacă ați putea posta dump-ul din acel tv, ar fi super, fiindcă dump-ul original al televizorului nu e bun, l-am reîncărcat în noua memorie și nu vede telecomanda.Dump-ul pe care l-am găsit funcționează, dar nu pot intra în meniul service să reglez dimensiunea pe verticală.Pe postul 99 e deja memorat un canal, dar combinația de taste cerută în manual nu are efect, probabil dump-ul găsit de mine e pentru altă versiune de șasiu.

D-le Vali , n-am uitat , insa m-a indus in eroare asemanarea d.p.d.v. a carcaselor.Nu mai e nicio eticheta pe capacul TV-ului meu si are sasiu Z8.Imi cer scuze !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări