Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Biologie,fizica sau chimie

Postări Recomandate

De exemplu in termodinamica in primul principiu graficele acelea pV se pot intelege dar cum ramanem cu pT si VT?In viata reala temperatura absoluta e o hiperbola?Cum poti constata asta?Pana acum am vazut linii orizontale si verticale care se desfasoara intr-un corp cu caldura daca are presiune si volum.

In al doilea principiu se discuta despre motoare termice.Ce inseamna 1-Qx/Qy?Cine e 1?

Acest 1-Qx/Qy este randamentul.

Iar la optica formulele au sens dar traiectoria luminii nu are.Nu am vazut o sursa de lumina care trece de la un mediu la altul.Cel putin in laboratorul meu.

Editat de alex77
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Salut!

Eu sunt pe clasa a- XII -a si anul acesta am bacul.Am ales fizica alaturi de matematica si romana.La fizica dau mecanica si electricitate.

La ce imi folosesc mie aceste formule?

Pai simplu, te ajuta sa iei bacul,daca nu vrei sa-l iei nu e nevoie sa le inveti.Asta este sistemul nostru de invatamant si tu vrei sa spui ca este prost,parerea ta.
Intr-un fel ai dreptate,sunt multe neajunsuri,dar...
Si da ,am si eu colegi care nu stiu ce este o rezistenta sau cum arata si dau bacul la fizica....
Link spre comentariu

Poti sa traiesti bine si fara sa stii fizica, chimie sau biologie.

Stiu ca dupa liceu te poti angaja dar nu stiam ca poti gasi slujbe ca in aceste site-uri:

http://www.businessinsider.com/high-paying-jobs-high-school-diploma-2013-12

http://www.forbes.com/pictures/fjle45hklm/10-high-paying-jobs-for-high-school-graduates/#36050aff8caa

http://www.moneycrashers.com/10-high-paying-jobs-that-dont-require-an-undergraduate-degree/

Asa ceva exista si in Romania?Aceste slujbe sunt valabile?

Salut!

Eu sunt pe clasa a- XII -a si anul acesta am bacul.

Eu am mentionat ca sunt la un profil tehnic si nu la unul real.Nu stiu daca tu esti la unul tehnic sau real.

Link spre comentariu

De exemplu in termodinamica in primul principiu graficele acelea pV se pot intelege dar cum ramanem cu pT si VT?In viata reala temperatura absoluta e o hiperbola?Cum poti constata asta?Pana acum am vazut linii orizontale si verticale care se desfasoara intr-un corp cu caldura daca are presiune si volum.In al doilea principiu se discuta despre motoare termice.Ce inseamna 1-Qx/Qy?Cine e 1?Acest 1-Qx/Qy este randamentul.Iar la optica formulele au sens dar traiectoria luminii nu are.Nu am vazut o sursa de lumina care trece de la un mediu la altul.Cel putin in laboratorul meu.

Temperatura este o mrime care caracterizateaza starea de agitatie termica a moleculelor unei substante. Cu cat is mai agitate moleculele, cu att temperatura e mai mare. Cnd moleculele se linistesc si nu se mai misca, temperatura e zero kelvini, sau zero absolut. Sigur ca acea miscare a moleculelor unui gaz depinde si de presiunea gazului de unde si alura graficului. Te asteptai sa fie liniar? Sau cum? Distanta de frnare a unui automobil iin funcție de viteza sa variaz patratic, adica daca viteza se dubleaz , distanta creste de 4 ori. Explicatia o gasesti in formula energiei cinetice. Asta ca un exemplu. Legat de randament. Energia produsa de un motor este diferenta dintre energia primita si energia cedata. Acum hai sa calculam raportul dintre energia produsa si energia consumat, adica randamentul ( asta-i definitia data de fizicieni notiunii de randament). O sa obtinem urmtoarele ( Qprimit - Qcedat)/Qprimit care este egal cu Qprimit/Qprimit - Qcedat/Qprimit. Prima fractie se simplific si obținem 1-Qcedat/Qprimit. Gata! E aritmetica elementara! Priceput?Legat de optic, poate ai vrut sa zici raze de lumina nu surse de lumina. Eu am vzut un fascicul foarte concentrat de lumina care s-a frant cand a trecut din aer in apa. Parerea mea, fara nici un fel de rautate, pune mana si invata mai temeinic. Lucrurile sunt foarte bine fundamentate in Fizica si nu te astepta sa ajungi la acele fundamente si sa intelegi pe deplin fenomenele daca inveti/privesti lucrurile supericial!
Link spre comentariu

Ai rezolvat vreo varianta de bac?Si daca da ,cum ti se par?

La noi sunt de nivelul unei scoli generale de clasa a 5 a si a 6 a.Numai in mecanica nu am invatat vectori in clasa a 9 a dar am invatat cateva principii bazate pe vectorii din matematica.

Deci exista aceste slujbe sau nu?Le-am gasit pe net dar nu stiu daca lista aceasta are asemanari cu lista slujbelor din Romania.

Link spre comentariu

Eu nu inteleg de ce trebuie sa memoram niste formule inutile.La ce imi folosesc mie aceste formule?

Te antrenează. Înveţi să înveţi, înveţi să gîndeşti analitic, înveţi să discerni, înţelegi legăturile dintre diferite sisteme şi - de ce nu - pentru cultura generală. Chiar crezi că o să te angajeze cineva pe un sac de bani dacă-ţi menţii atitudinea asta?

Link spre comentariu

Un coleg de liceu, ajuns profesor de matimatica la o scoala generala, mi-a povestit ca avea mari dificultati sa-i invete geometria pe copiii proveniti din familii dezorganizate, unde nu se discuta logic. Era in anii '80, pe vremea calculatoarelor cu Z80 (Tim S, HC85). Le-a dat un calculator sa se joace pe el si dupa un timp a observat o imbunatatire a gandirii acelor elevi. Calculatorul ii forta sa gandeasca intr-un anume fel, avea o sintaxa care trebuia respectata. Li s-au facut in creier conexiuni logice, care le-au fost utile la intelegerea matematicii.

Link spre comentariu

Corect! Nu intelegea de unde e 1 din formula randamentului dar nici nu-si batea capul sa afle singur de unde apare. Asta e generatia de astzi, vor mura in gura tot, apoi se plang ca sunt prea multe formule. Daca poate profesorul sa-i invete tot din clasa, fara sa mai fie nevoie sa puna mana pe carte acasa, ar fi perfect! Iar in clasa sa fie cu un ochi pe Facebook, unul la colega simpatica si cu juma de ochi la tabla.

Link spre comentariu

Nimeni nu stie de aceste liste?Pacat,credeam ca slujbele din afara tarii sunt la fel ca ale noastre.

Vizezi prea sus. Aia cu slujbele alea stiu macar cum sa deduca formulele "complicate" din alea "simple".Pentru restul exista www.referat.ro. Simplu si plagiat. Tot bâtă ramai.Deci, inveti formule sau nu?! In care caruţa vrei sa urci?
Link spre comentariu

@alex 77

La varsta ta te poti realiza in 3 moduri:

- ai parte de parinti potenti financiari si te angajeaza la firma lor, nu-ti trebuie carte sau invatatura!

- ai parte de un parinte bine ancorat politic, in cazul asta ti se va gasi un post caldut la stat, dar trebuie o diploma de facultate obscura;

- daca n-ai participat la impartirea norocului, trebuie sa INVETI! MUUUULT si DE TOATE! O iei de jos, muncesti la job, ajungi acasa si inveti si sigur vei urca. De ex. poti ajunge director de banca foarte bine platit si fara sa fi facut ASE-ul, nu trebuie decat sa demonstrezi ca esti mai bun decat ceilalti, si sa te mentii in frunte. Dar asta nu vei putea face decat daca stii sa aplici chiar si legile fizicii, principii din chimie si cunostinte de biologie.

PS

Oricum pe la max 40 ani vor veni din urma altii mai tineri :) care te vor detrona, asa ca pana atunci trebuie sa te fi rezolvat deja...

Editat de Kreator
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări