miha_alex Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Salut, Trebuie sa aimentez un circuit care consuma max 10mA. Consumul variaza in functie de niste parametri si poate fi intre 5-10mA. Trebuie sa folosesc o baterie CR2032(nu ma intrebati de ce, stiu ca nu e facuta pentru "curenti mari"). Nu reusesc sa gasesc niste date/grafice care sa-mi arate ce capacitate are aceasta baterie in functie de curent. Am gasit ceva sub 3mA(aproape orice producator le da), dar de "curent mare" nu. Pe langa asta se mai dau niste grafice, dar in modul de pulse, dar mie imi trebuie in mod continuu. Are cineva date/grafic pentru descarcarea acestei baterii la 10mA? Va multumesc. Link spre comentariu
one Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 (editat) Depinde de fabricant. Bateriile de aceeasi dimensiune nu sunt identice. Uite aici de exemplu pentru Panasonic, au circa 200mAh pana la 0.5mA, apoi la 1mA ar fi cam 160mAh, 10mA ar fi curentul maxim, oricum ar avea 20-50mAh, practic in 2-4 ore e consumata. Editat Ianuarie 18, 2017 de one Link spre comentariu
miha_alex Postat Ianuarie 18, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Din pacate nici la datasheetul ala nu se specifica curenti mari. Max este de 2mA. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Ce mai conteaza valoarea exacta? Oricum se duce imediat. Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 19, 2017 Partajează Postat Ianuarie 19, 2017 (editat) Am alimentat eu un multimetru digital DT9205 care consuma 4mA cu trei CR2032 Sony inseriate, au tinut cam 10-15 minute... Editat Ianuarie 19, 2017 de Spitfire Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 19, 2017 Partajează Postat Ianuarie 19, 2017 Eu am făcut mai demult o improvizaţie cu şase pastile tip AG13 înseriate într-o seringă de plastic,pentru alimentarea unui multimetru care consuma cam 1,5mA şi au ţinut astfel câteva luni de utilizare zilnică moderată. Depinde acum foarte mult şi de starea bateriilor, dacă au fost ţinute în magazin doi-trei ani şi le pui la muncă, pot ceda rapid şi tragi concluzii greşite despre acel tip. Din păcate producătorii nu marchează data de fabricaţie la pastilele astea alcaline, doar la bateriile de la AAA în sus.....altfel am şti cam ce cumpărăm..... Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 19, 2017 Partajează Postat Ianuarie 19, 2017 AG13 sunt alkaline, zinc-carbon, au cu totul alta chimie si caracteristici...erau noi-noute alea Sony(ramasesem pe moment fara nici o 6F22), puse la o placa de baza de PC(asta de pe care scriu), vad ca are doi ani si nu uita data, inca. Asa sunt si "pastilute"AG-4, cu oxid de argint, care alimenteaza un ceas de mana 4 ani. Litiul e capricios, asta e valabil pentru toate pilele nereversibile cu litiu.Exista acum si pile AA (R6) cu litiu, cam 10 lei/buc, niste bazaconii, nu poti alimenta un aparat de radio de la ele, au invertor (step-down) inclus si baga paraziti in radio. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 19, 2017 Partajează Postat Ianuarie 19, 2017 Nu au cum să fie Zinc - Carbon pilele AG13, sunt alcaline toată ziua. Ca de fapt toate bateriile miniatură destinate ceasurilor. Link spre comentariu
miha_alex Postat Ianuarie 19, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2017 @Spitfire: Ma mir ca a tinut numai 15min, pare foarte putin. Pana la urma am facut un test rapid. Am luat o baterie(varta) CR2032 si am pus o rezistenta de 470ohm(valoare masurata 465ohm). Timp de o ora am masurat tensiunea pe baterie. Aveti un grafic atasat cu rezultatul. Curentul la inceput este mai mare de 6mA. Pe la 2.6V curentul este de 5.6mA. Dupa 3 ore tensiunea este 2.55V. Nu am mai facut grafic, dar ma astept sa tina peste 5 ore, chiar poate mai mult. Aici am gasit niste informatii pentru o rezistenta de 1k, asta ar insemna 2.5mA pentru 2.6V. Si ajung sa stoarca din baterie peste 150mAh, ceea ce mi se pare multicel. https://learn.adafruit.com/all-about-batteries/power-capacity-and-power-capability Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 19, 2017 Partajează Postat Ianuarie 19, 2017 (editat) Asta nu te ajuta? Sau asta? Poate te ajuta si asta.... Editat Ianuarie 19, 2017 de sesebe Link spre comentariu
miha_alex Postat Ianuarie 19, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2017 @sesebe: ms de link, nu am dat de el. Are informatii utile. Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 20, 2017 Partajează Postat Ianuarie 20, 2017 (editat) Nu au cum să fie Zinc - Carbon pilele AG13, sunt alcaline toată ziua. Ca de fapt toate bateriile miniatură destinate ceasurilor. ??? Alcalinele sunt tocmai zinc-carbon! Orice pila zinc-carbon (Lechlanche) poate fi: -normala, cu electrolit pe baza de clorura de amoniu(tipirig); -alcalina, cu electrolit pe baza de hidroxid de potasiu. Ce credeati ca utilizeaza "alcalinele" ca electrozi?! Aur-plutoniu? Tot zinc+dioxid de mangan amestecat cu praf de carbune... https://en.wikipedia.org/wiki/Alkaline_battery Editat Ianuarie 20, 2017 de Spitfire Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 20, 2017 Partajează Postat Ianuarie 20, 2017 Cred că am făcut de fapt o comparaţie greşită, AG13 sunt zinc-carbon, mă gândeam la CR2032 cu catodul din Litiu. Link spre comentariu
puriu Postat Ianuarie 20, 2017 Partajează Postat Ianuarie 20, 2017 Pila "zinc-carbon" este, de fapt, mangan-zinc. Carbonul este doar conductor, nu participa la reactie. Cele Leclanche consuma zincul mult mai putin eficient decat cele alcaline. La ambele, dioxidul de mangan este un oxidant la fel de eficient. Link spre comentariu
miha_alex Postat Ianuarie 20, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2017 Am continuat testul de curiozitate. Dupa 11 ore tensiunea pe baterie era 2.35V. Dupa cum am specificat mai sus rezistenta este 465ohm. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum