Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

lcd telefon legat la iesirea placii video....????e posibil??

ice:>)

Postări Recomandate

Buna baietii am si io o curiozitate sa presupunem ca avem un lcd de telefon cu cablu se poate cumva adapta la iesire unei placi video sau io stiu la ori ce fel de aparat in afara de telefon. Stiu ca acesta nu suporta rezolutii prea mari ,ar trebui sa ne gandim si la o alimentare ceva un convertor de semnal habar nu am ...daca aveti vreo idee sau macar vreo schema de legatura a cablurilor .Sincer chiar nu stiu daca e posibil dar daca cineva binecuvantat cu mai multa intelepciune ca mine poate sa-mi dea vreo idee sau macar sa zica ca nu e posibil....Nokia N-Gage QD LCD with frame ..ceva de genul acesta....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ice:>)

12

• Adrian Luben

5

• Blind

2

• George(sb)

1

Top autori în acest subiect

Vizitator donpetru

sa presupunem ca avem un lcd de telefon cu cablu se poate cumva adapta la iesire unei placi video sau io stiu la ori ce fel de aparat in afara de telefon.

WHAT ???

Sa revenim cu picioarele pe pamant.

ice:>), altceva nu ti-ai gasit si tu sa intrebi ?

Problema pe care ai afisat-o mai sus e de-a dreptul "bizara". Te intreb, oare nu iti ajunge daca transferi un film pe telefon si il vezi, pt ce iti mai trebuie o astfel de conexiune ? :smt006

Din cate cunosc eu: NU E POSIBIL FARA UN CIRCUIT DE ADAPTARE CARE POATE FI LA FEL DE COSTISITOR CA UN TELEFON MOBIL.

Link spre comentariu
Vizitator donpetru

uite de ce http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=57781..:))si zic io ca nu trebe sa irosesti vreo 4-5 sute roni de pomana nop???

Pai una ai intrebat in primul post, si alta ai aratat in ultimul. In primul de refereai la posibilitatea conexiunii unui LCD de telefon la placa video a calculatorului iar acum mi-ai arata un topic care trateaza problema constructiei unui "videoproiector". Deci pana la urma ce vrei sa faci ?
Link spre comentariu

pei uite ce vreau sa fac sa fac un videoproiector cu un lcd de telefon....cu o rez de 640 pe 480sau cam asa ceva conectat la iesirea video a unei placi video atat tot:)...De asta am intrebat uite-te un pic la principiul de functionare ... si as fi curios daca s-ar putea face ceva;)p.s.Astept sugestii, idei si sfaturi in continuare... cu respect

Link spre comentariu

nui nimik ms mult incepeam sa ma simt ca un dement care pune intrebari imposibile:)) oricum mersi mult e o incurajare deci nu e imposibil....e impresionant ce au facu baietii aia,dar totusi preturile sunt un pic cam piperate sa nu mai spun de posibilitatea stricarii unui aparat pe care ai dat un amar de banii.Dupa vreo 2 stricate sau sa nimeresti un model ''necompatibil''iti cam piere chefu de proiector....

Link spre comentariu

proiectoare defecte se gasesc pe toate gardurile, problema ar fi mai degraba becul care nu stiu zau de unde ca e scump de inebunesti

Link spre comentariu

Ideea este super!Numai ca trebuie un display de laptop sau ceva asemanator. Acum un display LCD este cam 450RON, la SH poate gasesti mai ieftin, asta daca vrei sa risti sa il desfaci si sa il modifici. Oricum un display de telefon cu rezolutie mare este peste 100RON, poate chiar 200. Un display de Nokia 7710 este de exemplu 355RON si are rezolutie 640 x 320, adica nici macar 640*480. Nu mai zic ca rata de reimprospatare este mica.Eu zic sa stai linistit daca maresti imaginea displayului de telefon, caci or sa se vada pixelii si nu o sa fie prea bine. De altfel, pixelii se vad si la proiectoarele proaste.Rezolutia imaginii este in functie de dimensiuea afisajului. Nu stiu ce ecran de mobil are rezolutia de macar 640*480. Cu cat ai imaginea mai mare, cu atat ar trebui sa ai o rezolutie mai buna. Este adevarat ca majoritatea filmelor au rezolutie slaba.

Link spre comentariu
Vizitator KiCU

Pare ridicol dar se poate, am vazut pe net mai demult asa ceva, cu un display de 6600 dar din pacate nu mai stiu linkul.

se poate cu orice.. daca cunosti specificatiile tehnice pentru respectivul display si esti capabil sa contruiesti adaptor care sa primeasca semnal Analog-RGB pe care sa-l pui pe un LCD :)in Proteus 7.1 (un mediu de simulare AVR / PIC / uC) ca poti simula interfatzarea dintre un lcd de telefon nokia si orice controller available din lista lor :) (inclusiv ATmegaXXX, seria AT 89, seria AT 90, sau alte cacaturi compatibile cu familia MCS-51...).... mai sus am scris partea buna......... acum sa scriu si partea prosta....TE RUPE LA BUZUNARE ! :weedman: pe un kkt de display albnegru dai 150 ronirestul.. nu l-am evaluat la mai mult de 60 roni cu totul (controller + periferia)Succes !
Link spre comentariu

interesanta aplicatie!

am gasit o gramada de filmulete pe youtube despre constructie:

etc. sunt destule pentru a va inspira creativitatea :yawinkle:

Link spre comentariu

dar de ce sa-l conectezi (ecran de mobil) musai la VGA???baga nene la paralel, ca asta s-a mai facut... din punct de vedere hardware, insa te asteapta ceva nopti de codare: nush cum poti directiona flux video spre LPT... sau cel putin acuma nu-mi da nimic prin cap!!! :prayer:

Link spre comentariu
Vizitator mkl

ice:>), tu probabil ai lcd-ul ala de la Nokia, dar cel mai bine il vinzi cuiva care are nevoie de el. Nu de alta dar nu faci proiector din el, cel putin nu ceva care sa merite. Asta din mai multe motive:

1 - interfata, conectarea la comp, o sa te omoare cu zile, e mult prea complicata problema;

2 - rezolutia este jenant de mica, nu stiu detalii, dar as fi surprins daca e macar QVGA;

3 - numarul culorilor afisate - 65k - :rolleyes:, nu mai e nimic de zis aici;

4 - contrastul si latenta pun capacul.

Magaoaia mea (vezi link-ul postat de Gheorghe Dracu) e voluminoasa, dar am avantajul ca pot folosi un lcd, desi cam vechi, totusi cu specificatii decente: 350:1, 25ms, 1024x768. Si vine repede un upgrade la 17".

Daca vrei ceva mai mic, eventual portabil, bursa, okaziile si forumurile hardware sunt pline de anunturi cu lcd-uri de 7-8 inch. La astea trebuie sa ai grija ca rezolutia sa fie minim 640x480, adica VGA.

Link spre comentariu

s-ar putea sa pot face rost de un retroproiector sau macar de lentila Fresnel, va intereseaza, sa stiu ce fac? Evident va spun pretul dinainte dar vreau sa stiu daca sunteti interesati sa nu intreb degeaba.

Link spre comentariu

dap chiar asi fi curios de lentila aia fresnel...ce pot sa spun m-am lamurit cu displayul am vazut la cineva cu unu de 1.7", se vedea groaznic,avea o rezolutie dezastroasa e na la displayul ala ce poti sa vrei:))

cred ca ceva de 8-9" ar merge mai bine da socotind ca pret ca ajunge aproape de un sh de 15 ......hm chiar daca e mai mare cred ca prefer 15..

Eu ma gandeam si la spatiu ca sincer nu prea am io spatiu de proiectat 2/2

da na...in plus cum e cu lentilele astea fresnel am gasit pe net la http://www.3dlens.com , ele sunt relativ ieftine da transportl iti cam lasa gaura in buzunar si in plus nici nu stiu daca trebuie sa le ridici de la posta sau trebuie sa le iei de la vama cam complicat cred io...si ceva lentile mai mici confera pe langa un montaj mai mic si o portabilitate mai mare si un pret mai scazut.

Si da chiar asi fi interest de lentila aia fresnel...sau de tot . Venind vorba de buget cred ca asi prefera numai lentia deocamdata daca e pretul rezonabil . La sursa de lumina ma gandeam la niste halogeni in fine....gasesc io solutie problema sunt lentilele...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări