sesebe Postat August 21, 2018 Partajează Postat August 21, 2018 @rodanny Tu la ce asculți acum? Care-i componenta liniei tale audio? Și lasind la o parte ca (vrei) sa asculți vinil la ce alte surse de semnal asculți? Link spre comentariu
rodanny Postat August 21, 2018 Partajează Postat August 21, 2018 Acum 4 minute, sesebe a spus: @rodanny Tu la ce asculți acum? Care-i componenta liniei tale audio? Și lasind la o parte ca (vrei) sa asculți vinil la ce alte surse de semnal asculți? Deci Pickupul e nou.....achizitionat..inca nu l-am folosit..discuri nu am mai ascultat de multa vreme....pe vremea aia ( inainte de Rev din 1989) aveam un RFT PA2030 cu 2 boxe de 15VA. Care se auzeau ok..din ce imi aduc aminte... Acum nu prea ascult in casa prea mult..ca nu prea am timp.....mai mult prin masina....dar in casa....am un sony 5.1 ( mai mult folosit la filme) STR485DE luat din Germania de nou din magazin acum 20 de ani....(era singurul pe care scria made in Japan si nu Malayesia, Taiwan Singapore etc...) Boxele astea Tehnics le-am primit de la u nprieten care tocmai a plecat in UK...si mi l-ea dat. A zis ca nu se care cu ele acolo.... Cam asata e.... surse....am Flacuri multe, am cateva SACD ( imagini) rulate din calculator pe iesire cu FO si prin Sony-ul meu....in fine am si multe mp3-uri dar la alea nu mai conteaza pe ce asculti... Vinyluri am multicele...mai ales muzica clasica.... Link spre comentariu
Shambala Postat August 21, 2018 Partajează Postat August 21, 2018 (editat) Daca vreodata ajungi la bobine iti arat eu de unde si de care sa cumperi. ... Sau ti le fac eu :D Este ultima grija. RFT-ul ala era o petarda sinistra, Eu foloseam pe atunci ('82-86) un Sony PS X7 si un Akai APQ 80, un amplif Pioneer SA8800 2 boxe JVC de 60W pe 3 cai si 2 boxe Unitra de 140W. Editat August 21, 2018 de Shambala Link spre comentariu
rodanny Postat August 21, 2018 Partajează Postat August 21, 2018 @Shambala ok. am inteles...daca am apuc sa fac schema..am sa apelez la tine... pot apela si pentru tranzistori? Link spre comentariu
Shambala Postat August 21, 2018 Partajează Postat August 21, 2018 Eu nu vand tz dar fireste ca pot da sugestii ce si de unde sa cumperi. Fara gluma, sa fie asta ultima grija, pt ca forumul - tot raspunde adesea la astfel de intrebari. Link spre comentariu
rodanny Postat August 21, 2018 Partajează Postat August 21, 2018 o am inteles....am s mai sap pe forum..deocamdata sa vd pt inceput ce gasesc la sh...si ulterior o sa ma gandesc si la o varianta constructiva....diy..... Link spre comentariu
rodanny Postat August 21, 2018 Partajează Postat August 21, 2018 Acum 23 minute, Shambala a spus: Daca vreodata ajungi la bobine iti arat eu de unde si de care sa cumperi. ... Sau ti le fac eu :D Este ultima grija. RFT-ul ala era o petarda sinistra, Eu foloseam pe atunci ('82-86) un Sony PS X7 si un Akai APQ 80, un amplif Pioneer SA8800 2 boxe JVC de 60W pe 3 cai si 2 boxe Unitra de 140W. Asta e..nu toti aveau putere financiara...atunci....si nici acum... Pe de alta parte...ca sa fiu rau...aveai parintii sau tu lucrai in SYSTEM...ca altfel nu prea aveai acces la asa scule pe vremea aia... RFT-ul ala l-am luat din magazin..oficila...nu din alte surse..iar atunci nu gaseai altele in magazin..... Mi-ar fi placut sa am ce aveai tu..dar...asta e.... Link spre comentariu
Shambala Postat August 21, 2018 Partajează Postat August 21, 2018 (editat) Nici parinti, nici sistem. Am primit o mostenire - 1/3 dintr-o casa dintr-un mare oras si cu acei bani am cumparat sculele. Era si pe atunci o piata SH, in special in Romania Libera erau zeci de anunturi. Plus o lume intreaga "subterana" care cumpara si vindea fel de fel de lucruri. Dupa cativa ani le-am vandut incet-incet pt ca "imi facusem moftul". Totusi a fost ceva folos, am invatat multe despre scule (de tanar). Editat August 21, 2018 de Shambala Link spre comentariu
rodanny Postat August 21, 2018 Partajează Postat August 21, 2018 @Shambala nu am vrut sa fiu prea rau..ai avut noroc cu matusa Tamara...acum cu piata subterana...nu am avut contacte...parintii mei erau unul inginer altul profesor romana.....asa ca nu aveau conexiuni underground.... Doar cei care faceau muzica cred ca aveau acces si la fel unii din sisteme...fie membri partid mai rasariti fie secu etc.... In plus in 82 -83 abia aveam 6-7 ani....asadar...nasol.... M-am descurcat cu ce am avut.... Ma bucur insa pt altii care au si au avut.... Link spre comentariu
rodanny Postat August 21, 2018 Partajează Postat August 21, 2018 Yamaha A520 cum este? Ce imi puteti spune despre el.... Link spre comentariu
sesebe Postat August 21, 2018 Partajează Postat August 21, 2018 E în stare perfecta? Sau mai trebuie puțin updatata? Dacă e pina în 2-2.5 s-ar merita dar cu condiția sa nu fi avut intervenții și sa aibă finalii originali. Mai sus e dificil de spus depinde de gusturi. Link spre comentariu
Haralambie Postat August 21, 2018 Partajează Postat August 21, 2018 (editat) Macar o Yamaha A700 si mai in sus, are niste hibe dar se pot rezolva Recomand o racire activa pentru clasa A Editat August 21, 2018 de Haralambie Link spre comentariu
rodanny Postat August 21, 2018 Partajează Postat August 21, 2018 @sesebe E 290 lei..a520 spune ca nu e umbla si e in perfecta stare.... Link spre comentariu
rodanny Postat August 21, 2018 Partajează Postat August 21, 2018 @haralambie ce hibe? Link spre comentariu
sesebe Postat August 21, 2018 Partajează Postat August 21, 2018 (editat) Toti spun ca nu-i umblat in ele. Eu personal as putea sa o iau chiar si umblata in ea dar pe mine nu ma costa mai nimic sa mai schimb si eu ceva piese spre deosebire de cineva incepator. Daca poti sa o asculti si SUNA IDENTIC CANALELE si iti si place cum suna cumpar-o. Poti scapa mai tirziu de ea daca nu-ti place. Din pacate este un amplificator "simplu" fara brizbrizuri. De asta te indeamna @Haralambie sa cauti una cu seria mai inaintata. Cele mai evoluate incep sa aiba si anumite "imbunatatiri" . Eu personal folosest o Yamaha A6-A, model Japonez ce s-a vindut in Europa (cu mici modificari) sub numele de "Yamaha A 760 II". Asta are de exemplu un circuit mai special de polarizare denumit de ei "ZDR" (vezi pe la pagina 10). In amplificatorul meu am mai bagat timp si bani de 3-4 ori pe cit am dat pe ea ca sa o aduc la stadiul actual. Unele modele mai au probleme pe la alimentare. Editat August 21, 2018 de sesebe Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum