maxente Postat August 21, 2018 Partajează Postat August 21, 2018 Da totuusi, care e marele avantaj al unui fierbator din asta clasa A ? Sper sa nu fie doar treaba cu ultra low THD, ca daca e asa, lămpașii din sectiunea de mai jos a forumului vad ca nu se ofuscheaza la THD de 1, 2, 3% sau cat o mai fi, si fac amplificatoare in draci, le plac de moarte. Link spre comentariu
sesebe Postat August 21, 2018 Partajează Postat August 21, 2018 @maxente Parerea mea este ca nu-i decit un moft comparativ cu un amplificator de calitate. Link spre comentariu
Shambala Postat August 21, 2018 Partajează Postat August 21, 2018 (editat) Maxente, exista multe scheme in clasa A, si SE si PP; toate suna usor aparte fata de AB dar unele au cu adevarat "un ceva" in sunet care place tuturor. Exista si explicatii avansate (si controversate), se pot gasi dupa sute de ore de lectura pe DIYAudio :D Sesebe, tu esti ultimul care ar trebui sa scrii asta, atat timp cat ai refuzat sa asculti o clasa A de teama ca ti-ar putea place prea mult ... Totusi eu sunt de acord cu tine ca o clasa AB ar trebui sa sune ca si o clasa A buna. Dar e greu de obtinut asa ceva. Editat August 21, 2018 de Shambala Link spre comentariu
hpavictor Postat August 21, 2018 Partajează Postat August 21, 2018 Nu chiar . Majoritatea amplificatoarelor din gama de lux a anilor '70 " sună " foarte bine . Cele fabricate dupa '85 până în prezent sunt doar frumoase , dar nu mai " sună " , ci " țipă " . Link spre comentariu
Bebelu Postat August 21, 2018 Partajează Postat August 21, 2018 Ca sa fie radiatorul mic, nu se poate face racire activa cu ventilatoare ? Daca e clasa A singleended atunci mai avem distorsiunile alea de comutatie ? Switching ? Nu ma refer la celelalte, de crossover. Link spre comentariu
rodanny Postat August 21, 2018 Partajează Postat August 21, 2018 Acum 10 ore, sesebe a spus: Eu nu vad cerințe deosebite pt ascultat vinil dar eu nu ascult vinil deci nu sint cea mai în măsura persoana da dau sfaturi în direcția asta. Poate doar un preu de doza de calitate dacă nu utilizezi unul extern. Ce pot eu să-ți recomand este sa nu cumperi un amplificator bazat pe vreun integrat mai special pt ca dacă se arde integratul arunci tot amplificatorul la gunoi. Nu mai găsești integrate originale, cel puțin nu la preturi tangibile. Va salut, imi cer scuze ca nu am zis nimci astazi dar am fost pe drumuri taota ziua.... deci..... incerc sa raspund fiecarui mesaj... Am un pickup Audiotehnica https://www.avstore.ro/pick-up/audio-technica-at-lp120-usb-hs10-headshell-upgrade/ Am doza standard MM dar am si doza MC. Ca specificatii: Operare: Manual Antrenare: Direct Drive Pre Phono: Da Alte caracteristici: Wow & Flutter sub 0.2% WRMS (33 RPM) Raport Semna/Zgomot peste 50 dB Nivel de iesire : cu preul dezactivat (setarea PHONO): 2.5 mV nominal @ 1 kHz, 5 cm/sec cu preul activat (setarea LINE): 150 mV nominal @ 1 kHz, 5 cm/sec dimensiuni : latime - 45 cm, adancime - 35.2 cm, inaltime - 15.7 cm ( cu capacul anti-praf ) greutate - 10.7 kg https://eu.audio-technica.com/turntables/AT-LP1240-USB Link spre comentariu
rodanny Postat August 21, 2018 Partajează Postat August 21, 2018 Acum 8 ore, Shambala a spus: Iata si un exemplu de amp DIY in cl A http://www.handsontec.com/ezine_category/Audio/Class-Amplifier.pdf (ar trebui ca radiatoarele sa fie in exterior - alegerea cutiei este o greseala, dar probabil ca la acel moment autorul nu a gasit alta cu lateralele formate din radiatoare). Mai este un material smilar frantuzesc, o adaptare /imbunatatire (zice autorul) a celebrei scheme Horaga 20W. Trebuie sa o mai caut si o postez. Salut interesant ampliful din schema...dar...nu stiu ...daca gasesc tranzistoarele....se pare ca nu prea se gasesc decat fake-uri.... Link spre comentariu
rodanny Postat August 21, 2018 Partajează Postat August 21, 2018 @Shambala si @sesebe in urma lecturarii...intelg ca nu imi tebuei neaparat unul calsa A. Sincer nu am avut ocazia sa ascult....Am acum niste boxe Technics, SB-F911....deci nu am niste super scule....ma gandeam la niste boxe mai deosebite...inca sapam pe net...dupa unele si altele...dar deocamdata.....eu zic ce am.....BTW, habar nu am cati dBspl au boxele....ca nu gasesc specificatiile pe net.... deocamdata cred ca o saincerc un DUAL....as vad care pare mai ok..din ce gassc pe piata.....si intre timp poate am sa am okazia sa ascult un Class A....si sa incerc incet incet sa imi iau niste boxe mai deosebite. Cat despre a construi un amplif..ideea mi-a suras mereu..dar sunt cateva impedimente...cum ar fi sursa ok de piese de calitate....si al preturi decente...nu 60-70 un tranzistor...si mai sunt cateva lucruri care nu stiu cum sa le rezolv, cum ar fi constructia de inductante, bobine..etc...In schema de mai sus..... http://www.handsontec.com/ezine_category/Audio/Class-Amplifier.pdf e o bobina....aia nu stiu de unde gasesc carcasele alea faine..al noi nu am vazut....si de asemenea fir de Cu, de calitate....nu stiu unde gasesc...Oricum va multumesc tuturor pentru sfaturi..care in continuare sunt binevenite.... Nu stiu daca nu ar fi interesant de facut un alt topic...sfaturi si sugestii in a alege un amplif clasa A sau AB ..... @franzm auditia se face intr-o camera normala..de bloc..20mp..... Inca o intrebare...Daca folosesc Preul din Pickup - mai folosesc intrare Phono sau cea normala? Link spre comentariu
George Postat August 21, 2018 Partajează Postat August 21, 2018 22 hours ago, franzm said: Întrucât înfectarea cu clasa A este boala fara leac, va recomand sa va faceti singur amplificatoarele. Va puteti inspira de aici. Sau de aici https://sound-au.com/tcaas/ Link spre comentariu
Shambala Postat August 21, 2018 Partajează Postat August 21, 2018 (editat) Daca ai pick-up cu preu folosesti intrarea de linie / Aux / CD (cea "normala") din amplificator. Acum am inteles ca nu are sens recomandarea DIY... poate in viitor dupa ce vei stapani mai bine macar datele elementare cu privire la aparate si semnalele de intrare /iesire. Editat August 21, 2018 de Shambala Link spre comentariu
franzm Postat August 21, 2018 Partajează Postat August 21, 2018 1 hour ago, Bebelu said: Ca sa fie radiatorul mic, nu se poate face racire activa cu ventilatoare ? Daca e clasa A singleended atunci mai avem distorsiunile alea de comutatie ? Switching ? Nu ma refer la celelalte, de crossover. Racire activa înseamna pompa de caldura sau element Peltier. Si eventual heathpipe (nu stam sa despicam firul în patru). Cu ventilatoare se face racire fortata. Si galagie. Care parca nu se împaca cu o auditie de înalta calitate. Chiar daca-i în bloc comunist, prost sau deloc antifonat. Cât timp tranzistoarele nu se blocheaza (nu se taie curentul prin ele), nu apar distorsiuni de comutatie. Dar acest lucru se poate obtine si fara ca finalul sa lucreze la curenti mari, corespunzatoare clasei A. @rodanny Probabil ca acolo mai sunt si geamuri, vitrine etc. Asa ca, pentru început luati un amplificator clasa AB SH de calitate, eventual îl duceti la revizie la un meserias adevarat, niste boxe bune si dati restul de bani pe conserve cu muzica. E mai important sa savurati muzica decât "sunetul". Link spre comentariu
sesebe Postat August 21, 2018 Partajează Postat August 21, 2018 (editat) Acum 16 minute, rodanny a spus: ............ Inca o intrebare...Daca folosesc Preul din Pickup - mai folosesc intrare Phono sau cea normala? Ce vrei sa spui prin " fir de Cu, de calitate"? daca nu cumperi de la turci ci de la magazine serioase nu sint probleme. Eu imi iau de la Petra Iasi. Ma duc cu un mosor gol si iau ce fir vreau la ce Cantitate vreau. Editat August 21, 2018 de sesebe Link spre comentariu
rodanny Postat August 21, 2018 Partajează Postat August 21, 2018 (editat) @shambala nu fi rau.... Stiu foarte bine cum se conecteaza...poate nu m-am exprimat bine... Intrebarea era...de exemplu l un Dual....care majoritatea au phono intrare MM nu si MC....acum depinde si de doza pe care o folosesc.... Daca e mai bine la modelul meu de pickup sa folosesc preul lui sau preul amplificatorului..... Asta era intrebarea... E clar ca daac folosesc preul pickupului......nu il bag pe phono... Dar daca ma uit dupa un model de dual...sa caut sa aiba si pre pentru ambele tipuri de doza...sau e suficient pre-ul pickupuli si caut autnci unu model cu distors cat mai mic.... Editat August 21, 2018 de Shambala Link spre comentariu
Shambala Postat August 21, 2018 Partajează Postat August 21, 2018 (editat) Nu are importanta nici partea cu piesele originale (Farnell, Mouser, etc), nici firul pt bobina (sunt si bobine gata facute) si nici carcasa frumoasa (modushop). In mod evident solutia DIY nu este potrivita pt dl Rodanny. Sa ramanem la recomandarea unor amp sh ieftine. LE - pai a cui este vina daca scrii aiurea ? Reciteste si tu ce ai scris si spune ce se intelege ... O doza MC este mult mai scumpa decat una MM, si ofera semnal de cca 10x mai mic. Daca nu ai optiunea MM la preu, trebuie sa folosesti un alt preu, dedicat MM. Din el se intra in amplif pe intrarea de linie. De obicei o doza MM se foloseste pe un pick-up bunisor (>1000 euro pret sh, fara doza), si pe dicuri bune. Editat August 21, 2018 de Shambala Link spre comentariu
rodanny Postat August 21, 2018 Partajează Postat August 21, 2018 (editat) @franzm nu prea am geamuri....si nici vitrine....am mobila stil modern din pal....si singurle geamuri cele de la balcon....dar nu cred ca exagerez eu atat... Sufrageria e deschisa cate balcon...am dat jos geamul de la camera.... @Shambala scuze tie si celorlalti care au citit mesajele scrise gresit de mine . Se datoreaza oboselii si autocorectului ....si grabei cu care incerc sa raspund mesajelor din urma.... legat de carcasa asta nu e in impediment...insa bobinele sunt o problema...Stiu ca @sesebe zice ca ia de la Petra din iasi....aia chiar asta fac trafuri...eu sunt din Bucuresti....si in afara de zona Maica Domnului...in alta partea mai greu....cu en-detail.... Carcase pentru executat bobine nu stiu de unde se procura deoarece nu sunt electronist de meserie si nu traiesc din asta....deci nu trebuie sa te superi... Bobine gata facute..sa pice pe diametrul nr de spire ...etc...cred ca e destul de greu.... De exemplu in proiect zice 25,5 spire...( cum fac fix juma de spira...caci banuiesc ca are importanta daca e jumatate sua 3 sferturi....aici nu ma pricep) cu sarma de 1mm....de cumparat gasesc la adelaida ( la un pret exorbitant de 135 lei ) https://www.adelaida.ro/bobina-audio-6.8mh-0.43ohmi-7.4a-diam.cablu-1.15mm-diam-56mm-lr-6.8mh-vs.html ( Inductor: bobină; 6,8mH; 0,43Ω; 7,4A; Diam.cablu:1,15mm; Ø:56mm ) dar la TMe...gasesc https://www.tme.eu/ro/details/kn-6.8mh-vs/bobine-audio/visaton/3810/ (Inductor: bobină; 6,8mH; 2,6Ω; Diam.cablu:0,6mm; Ø:44mm; H:30mm) Desi e aceasi inductanta ca valoare 6.8 una are rezistenta 0.43Ω cealalta 2.6Ω. Acum pentru un novice ca mine....pe care sa o aleg? Editat August 21, 2018 de rodanny Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum